Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
pá duben 02, 2010 1:57 pm
Zdravím všechny milovníky labradorů a zároveň se na Vás obracím s prosbou o radu...
Bydlím s bráchou v bytě 3+1 a přemýšlím o tom, že bych si pořídila labrouška, protože toto plemeno mi naprosto učarovalo. Příbuzní a kamarádi mi říkají, ať si do bytu raději pořídím nějakého prťouska, že velký pes potřebuje pohyb a zahradu, jenomže to není nic pro mě... Labroušci jsou pro mě prostě No. 1
Pracuji v kanceláři a mám pružnou pracovní dobu, bývá ale období (většinou čtvrtletí), kdy tu prostě musím zůstat déle a v těchto případech by byla starost o venčení především na bráchovi, který by mi samozřejmě moc rád pomohl (studuje VŠ a je více doma než ve škole ). Bydlím na okraji velkého města, kde je moc hezké okolí a spousta pěkných tras k procházkám, o víkendu jezdíme k rodičům na venkov na Šumavu... O víkendu tedy budu mít čas věnovat se mu plně, jen přes týden to bude občas horší
Ahojky já sice bydlím na venkově ale proč ne do bytu. Pokud ho budeš venčit tak není problém ale skus ho naučit přesnou hodinu kdy budete chodit at si zvykne potom to budeš mít jednoduší. Psi se naučí na čas ale také na to jak si je naučíš to je potom tvoje věc naco si je naučíš.Takže se neboj kdyžtak popros o pomoc i přátele nebo napiš do nějaké chovatel. stanice tam ti poradí líp. Tak zatím ahoj a neboj se to zvládneš ty i tvuj pejsek tak papa
Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
út červenec 06, 2010 7:42 pm
Díky moc za reakci, jelikož dloooouho nikdo neodpovídal, tak jsem se poradila - jak Ty také doporučuješ - s chovatelkou a podle její rady se zařídila a už 2 měsíce mám doma krásného labrouška Endyho V bytě si zvykl celkem rychle - dopoledne, když jsem v práci, spinká, a jakmile přijdu domů, vyrážíme na procházku, takže díky němu trávím odpoledne v přírodě, shodila jsem pár kg a poznala spoustu nových lidí, z nichž někteří jsou teď kamarádi a chodíme společně venčit Na víkendy jezdíme na venkov a tam chodíme po lesích, je to paráda.
Než jsem si pořídila pejska, hodně jsem o tom přemýšlela, protože jsem se bála, aby v bytě nestrádal. Dost lidí zastává názor, že pes do bytu nepatří, protože se tam trápí, já si ale myslím, že pokud se mu člověk věnuje a chodí s ním ven na dostatečně dlouhé procházky, má se hafík líp, než když ho někdo zavře na zahradu a myslí si, že tam se vylítá a to mu stačí.
Tak ať se daří a papa
Tak vidíš já ti to řikala a s tím že když se s nímmchodí ven tak je to mocmoc super tak ahoj a měj se hezky když udeš zase potřebovat radu písni mi na vzkazíky ju tak papa
Registrace: 18.4. 2006
Zaslal:
so červenec 10, 2010 12:22 pm
Ahojky máme v bytě tři labradorky, můžeš se jich zeptat jestli se trápí ...
Ale teď vážně - psovité šelmy spí v přírodě 18 - 20 hodin - zbytek času věnují shánění potravy a "jiným" důležitým činnostem.
Pokud dáš svému pejskovi možnost ráno se hoďku proběhat a nejlépe odpoledne a večer to zopáknout, a když k tomu přidáš víkendy venku - bude mít více pohybu než drtivá většina psů na zahradě nebo v kotci. Tam to právě "nenutí" leckteré pánečky se psem vůbec někam zajít ... takže nakonec to končí u sbírání extrementů a pravidelného krmení. Upřimně - znám málokoho se zahradou, kdo jde psy venčit , když je hnusné počasí , lije, nebo mrzne.
Tvůj labrador bude šťastný všude, kde může být s Tebou, nebo Tvojí smečkou a bude nešťastný všude, kde bude sám bez Vás. I když mu poskytneš několik akrů zahrady - bude ležet na jednom místě a zvedne se jen, když k tomu bude mít podnět - lidi a psi kolem plotu apod...
Právě proto zkušení chovatelé, i když mají psi na zahradách a v kotcích alespoň jednou za den venčí všechny mimo domácí teritorium - jen tam má pes podněty, nové pachy, stopy a jen tam má důvod se proběhnout - nejlépe s jinými psy. I tři psi se mohou spolu krásně na zahradě nudit a stačí jim jeden cizí pejsek venku a běhají jak blázni.
Jinak sama už asi víš, že do bytu se hodí mnohem více učenlivý, přizpůsobivý a lidi milující labrador, než čivava, teriér nebo honiči, či slídič.
Není to o velikosti, ale je to o inteligenci, přizpůsobivosti, temperamentu - kterými labrador opravdu vyniká.
Držím palečky s novým štěńátkem.
_________________ Zlatíčka Peny a Joy
nice-friend.cz
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.