labrador-web.net golden-retriever-web.net
VyhledatTémataOdkazyFórumVaše nastavení
labrador - web - labrador retriever - vše o tomto plemeni !

Zvěř na výcvik Zvěř na výcvik

Zkuste to u nás : Zkuste to u nás :
Krmiva všech značek nejlevněji

domluva jistá :
info@nakupzdomu.cz

Inzerce Inzerce

Navigace Navigace
· Domů
· Archív článků
· Deníčky
· Diskuzní fórum
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· FAQ
· Fotogalerie
· Hledat
· Inzerce
· Kalendář akcí
· Ke stáhnutí
· Kniha návštěv
· Mapa Stránek
· Poslat článek
· Recenze
· Soukromé zprávy
· Statistiky
· Stránky webu
· Témata
· Top 10
· Uživatelé
· Váš účet
· Verze pro PDA
· Web Links
· Zvědavé ankety

Deníčky Deníčky

fred

Dnes 22. května
izabellka
 Máme Bertičku
HIFI

Nový člen rodiny
wera888
 Můj Pejsek "Domík"
Avokar

Ahoky kamarádi labíci a jejich páníčci !
Bodik

[ Deníčky našich pejsků ]
[ Přidat deníček ]

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Mrkni !
A nejen to ale i granulky za nej ceny !
Vše pro výcvik

Informace Informace

Chovatelské stanice 

Výstavy
(bez záruky ale obětavě)

Výstavy SK

Zkoušky a zkušební řády 

Standard

Standard obrazem

Můžu na procházku ? (počasí) 

Podmínky chovnosti 

==================

Chovní psi 

Chovné feny 

Návštevnosť Návštevnosť
TOPlist

Odkud přišli Odkud přišli
1: http://search.seznam..
2: http://search.seznam..
3: http://www.zoznam.sk..
4: http://www.zoznam.sk..
5: http://search.seznam..
6: http://search.seznam..
7: http://search1.sezna..
8: http://search1.sezna..
9: http://search.seznam..
10: http://search.seznam..

Diskuzní fórum

labrador-web :: Zobrazit téma - Přípravy na nového mazlíčka
 FAQ •  Hledat  • Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny  • Registrace  • Osobní nastavení • Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv • Přihlášení
 Přípravy na nového mazlíčka Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové témaZaslat odpověď
Autor Zpráva
Skoobee

Registrace: 1.1. 1970

PříspěvekZaslal: út červenec 22, 2008 4:48 pm CitovatNávrat nahoru

Ahojky,
v neděli si jedu vybrat jedno malinký škvrně. Těším se jak malý dítě.

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2171728/LABRADORSKY-RETRIEVER.php

Jsem ale úplný nováček, co se týče pejsků a nechci, abych něco zameškala, nebo udělala něco špatně. Pročítala jsem se fórem, ale je tu tolik názorů a věcí, že nevím, co si vybrat.

Zajímá mě co mladýmu co se týče jídla, jaký granulky a co mu hlavně nedávat. A pak taky jaký všecny očkování. A kdyby jste měli nějaký tipy, co mu udělá radost, až přijede ke své nové rodině, aby se cítil dobře. Jsem z toho celá nervózní, jestli mi rozumíte. A jestli někdo neví o nějakým hodným veterináři na Praze 4, aby mi kdyžtak poradil co a jak.

Děkuju moc za vaše rady!!!! Very Happy
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávu
supermartin
člen týmu
člen týmu

Registrace: 18.4. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 22, 2008 5:39 pm CitovatNávrat nahoru

Buď si z nás děláš srandu ( tajně doufám v chovatele šprýmaře ), nebo si to tu nečetla.

Pokud si diskuzi četla, neděláš si legraci a myslíš to vážně, tak jseš případ, kterému už asi nikdo neporadí...

Vzít si od žluté fenky se špatným pigmentem hnědé štěně ... bez PP ... co dodat ..

Dělej si co chceš a pak sem nechoď plakat ..

Tomas
častý přispěvatel
častý přispěvatel

PříspěvekZaslal: út červenec 22, 2008 8:22 pm CitovatNávrat nahoru

Před upotřebením zatřepat "hlavou" Question Question Question Nechci ti kazit radost ale tohle jsi po... Jestli je to ještě možný rychle vycouvej.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
Zubejda
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: út červenec 22, 2008 10:21 pm CitovatNávrat nahoru

Tak každý nějak jednou začít musí než se propracuje k Labradorům,
Skoobee ty začneš pejskem snad podobným a u něho určitě pochopíš jak je báječné mít tu možnost si pečlivě vybrat svého přítele se studeným čumákem. Jak je báječné vědět kdo byli předci a znát ostatní sourozence,občas se sejít,...atd.atd.(to tady nebudu potisící psát ty skvělý přednosti vybrané CHS a o čem je mít plemeno po kterém toužím).
Nevím co jsi tu pročítala,ale v první řadě jsi měla začít s pp nebo bez? článkem...možná bys pochopila víc věcí.
Co tu většinou lidi mají pejsky bez pp tak píší-příště jen s pp.
Odkud až do JBC jedete?(už to vidím Praha4 Shocked )
A co si představuje paní nebo slečna Martina pod pojmem cena dohodou?
Je to škoda tahle začít,ale je to tvé rozhodnutí...na řádku let.
Tak šťastnou cestu.

Skoobee

PříspěvekZaslal: st červenec 23, 2008 10:19 am CitovatNávrat nahoru

tak koukam, že jste tady opravdu všichni vstřícní. Příště si hodně rozmyslím, než na takovéhle fórum napíšu pro radu.
Místo toho, abyste mi rozumně poradili, tak mi skoro ještě nadáváte, co jsem to za člověka, že si chci domů pořídit tohle štěňátko!

Díky
iruse

PříspěvekZaslal: st červenec 23, 2008 12:06 pm CitovatNávrat nahoru

Zdravim,

nechápu Vaše přehnané reakce, místo abyste ve stručnosti vysvětlili jaké komplikace tento pejsek přináší, tak se do Skoobee nekompromisně pustíte a urážíte.

Ne každý tomuto oboru rozumí a pokud žádá o rady, tak skutečně o rady a ne o nějaké Vaše přehnané reakce.

Pes bez PP, je přece také pes a zaslouží si spokojený domov.

Já sám se v tom nevyznám, ale rád bych se dozvěděl co může mít tento pejsek za komplikace?

Děkuji za normální odpověď
genetik

PříspěvekZaslal: st červenec 23, 2008 12:52 pm CitovatNávrat nahoru

Skoobee napsal(a):
Ahojky,
v neděli si jedu vybrat jedno malinký škvrně. Těším se jak malý dítě.

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2171728/LABRADORSKY-RETRIEVER.php

Jsem ale úplný nováček, co se týče pejsků a nechci, abych něco zameškala, nebo udělala něco špatně. Pročítala jsem se fórem, ale je tu tolik názorů a věcí, že nevím, co si vybrat.

Zajímá mě co mladýmu co se týče jídla, jaký granulky a co mu hlavně nedávat. A pak taky jaký všecny očkování. A kdyby jste měli nějaký tipy, co mu udělá radost, až přijede ke své nové rodině, aby se cítil dobře. Jsem z toho celá nervózní, jestli mi rozumíte. A jestli někdo neví o nějakým hodným veterináři na Praze 4, aby mi kdyžtak poradil co a jak.

Děkuju moc za vaše rady!!!! Very Happy

Ahoj, s názorom Zubejdy súhlasím. Rozhodnutie je však, presne ako píše, na tebe.
K tvojmu dotazu – všetky odpovede nájdeš na fóre, ale ušetrím ti hľadanie.
Až si toho prcka privezieš domov, tvoja prvá cesta nech vedie k dobrému veterinárovi. Ten sa na neho poriande pozrie a povie ti presne čo a ako ďalej s očkovaním a odčervovaním.
Strava – sušené granulované krmivo, značku ti odporúčať nebudem, ale myslím, že väčšina ľudí krmi eukanubou, alebo pro planom. V každom prípade nech sú so granule pre šteňatá veľkých plemien. Dodržuj presne dávkovanie a kým vykrmiš prvých 15kg, sama uvidíš a pochopíš ako ďalej s krmením.
Žiadne iné jedlo okrem predpísanej dávky granulí nemusí dostávať. Ak máš pocit, že musí dostat niečo navyše, odober mu malú časť z jeho dennej dávky a dávaj mu ju ako pamlsky.
Čo sa týka výbavy – pelech, misky, vôdzku, obojok atd atd – pozri poriadne fórum, nájdeš všetko.

.. dobre si romysli, či ho naozaj chceš, skús radšej nájsť kvalitný chov – záruku zdravých šteniat, nedaj na foto v inzeráte, takto vyzerajú všetky milo a neodolateľne, krutá realita môže prísť už o 6 mesiacov.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
supermartin
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: st červenec 23, 2008 1:14 pm CitovatNávrat nahoru

Já bych se i vcelku přikláněl dobře si prohlédnout foto v inzerátu ... foto maminky ... nekupuješ si přece celoživotní štěně ... ale labíka, a ten bude zřejmě vypadat jako rodiče .... štěňátkem nebude už za dva měsíce ...
Zamyslet se nad maminčiným nedobrým pigmentem, hnědými štěňaty u žluté mámy se špatným pigmentem .. a vůbec popřemýšlet o dalších desítkách věcí, které tu již byly řečeny ...
Jinak pejskem bez PP se vzdáváš plna věcí o kterých ani netušíš, nejsou to jen výstavy ale lovecké zkoušky, výcvik, a všechny aktivity, kde je třeba identifikace psa ...

Merlisko
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: st červenec 23, 2008 2:03 pm CitovatNávrat nahoru

Skoobee, přikládám ti odkaz na článek, který ti v tvém případě vřele doporučuji přečíst. Možná potom změníš své unáhlené rozhodnutí.

Nikdo ti tu nenadává, uvědom si, že ti odepisují lidé s dlouholetými zkušenostmi u LR a ti už něco ví..

Chceš poradit, ne, tak ti přece nebudem psát "jéé kup si pejska z prvního přečtenýho inzerátu, vždyť je pěknej a po takové mamince..!"

Tady máš to počteníčko: http://www.merlisko.estranky.cz/clanky/labrador-retriever/s-pp-nebo-bez-a-za-kolik
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránky
Skoobee

PříspěvekZaslal: st červenec 23, 2008 2:04 pm CitovatNávrat nahoru

zajímalo by mě, jak to můžeš z fotky poznat, asi máš absolutní zrak.
supermartin
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: st červenec 23, 2008 3:29 pm CitovatNávrat nahoru

Mrkni se na nos, okolí očí a morda - jsou růžové a ne černé .. to poznáš i ty, jen si nevěděla asi že to tak nemá být ..

Já jen reaguji na to co vidím, ale být tebou tak se bojím toho, co nevidím ..

Už si ji viděla v postoji, pohybu .. atd ?

Když dá někdo foto sedící fenky zakryté štěňaty.. ví asi proč. Je nesmyslné fotit fenku v postoji nyní - ale na to měli myslet před nakrytím. Takto to vypadá, že ji nechtějí ukázat.

Petra
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: čt červenec 24, 2008 8:57 am CitovatNávrat nahoru

V tomto případě bych byla opravdu opatrná a znovu si vše dobře promyslela. Nakrýt žlutou fenu se dvěma hnědými geny hnědým psem není zrovna dobrý nápad, chovatel buď o této problematice mnoho neví, nebo mu jde čistě o to odchovat hnědá štěňata, po kterých je větší poptávka. Pokud nemá ani tyto základní vědomosti, bude schopen zajistit správnou péči feně i štěňatům?
Druhá věc je koupě štěněte bez PP. I ve sledovaném chovu je bohužel stále vysoký výskyt dysplazie kyčelních a loketních kloubů, očních chorob, alergií, epilepsie. Cifry procentuálního výskytu jsou často dokonce dvoumístné. Sehnat geneticky perfektního jedince je prakticky nemožné, se znalostí rodokmenu je však možné držet výskyt těchto vad na uzdě. To jest nechovat na blízce příbuzných jedincích a jedincích, v jejichž linii se vyskytují stejné dědičné vady. Bez těchto vědomostí necháváte vše na náhodě. Jedinci bez PP byli patrně z chovu vyřazeni právě kvůli zdraví, protože aspoň VD na výstavě dostane prakticky každý, totéž platí o složení zkoušky OVVR. Všichni psi z "českého" chovu jsou blízce příbuzní, neboť jsou potomky několika málo prvních importovaných labradorů. Majitel kvalitního importovaného psa ho těžko nechá krýt bezpapírovou fenu, takže lze počítat s tím, že oba rodiče štěněte jsou blízcí příbuzní!
Samozřejmě můžete mít štěstí a získat tímto způsobem prima štěně, stejně tak jako z pečlivě naplánovaného krytí může vzejít nemocný jedinec, je to otázka pravděpodobnosti. Koupí štěněte bez PP ušetříte 3 tisíce - to je cena krmení na dva měsíce! Operace loktů stojí dvacet tisíc, nehledě na trápení s tím spojené. O tom bohužel něco vím.
Teď třeba chcete "jen" kamaráda, ale za pár měsíců tomu třeba přijdete na chuť a potom vám bude líto, že se svým pejskem nemůžete na závody, tréninky, výstavy, tábory - to vše jsou akce pouze pro psy s PP. Pokud je vám tohle všechno opravdu jedno, proč si nevzít opuštěného pejska z útulku? Tím uděláte aspoň dobrý skutek, narozdíl od podporování chovu bezpapíráků. Nedivte se, že lidi z tohoto fóra reagují poněkud alergicky při zmínce o chovu bez PP, labrador je módní plemeno, velmi populární u množitelů, kterým jde jen o zisk. V jakých podmínkách pak takové stroje na výrobu štěňat často musí žít, dokud nepadnou vyčerpáním, radši nechtějte vědět.
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Přidat nové témaZaslat odpověď

Přejít na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma