ahoj všichni!zajímavá diskuze a tak se připojuji - Pablo 58cm výška,40kg váha.Troufám si tvrdit ani deko sádla.Ale má po operaci vazu a tak je důležité držet váhu dole.David nás viděl na ZPR v Praze a určitě odpřísáhne,že byl hubený až moc.Pablo má příliš mohutnou kostru ,pro někoho je údaj 40kg přímo hrozivý,ale nemáme už co zhubnout.Museli by jsme dle mě,postavit několik psů vedle sebe a pak rozhodnout zcela individuálně,kdo je tlustý,kdo akorát....atd.I naše populace díky velkému přísunu kvalitního jídla je vyšší a troufám si napsat že i o mnoho tlustší.Zkoušel někdo někde dávat psům z jednoho vrhu kvalitní krmení a tomu druhému něco, co více odpovídalo stravovacím zvyklostem psů z doby třeba okolo 1970?
Hanka a Pablo
Potvrzuji, Pablík už nemůže víc shodit, za chvíli by vypadal jak Freschův ohař.... Freshi - to je sranda!!!
Teď vážně - Pablo je v ideální pracovní kondici a váha odpovídá stavbě těla, síle kostry atd..
díky Davide - a teď otázka: bude zima,foukat vítr,teploty okolo 0°c.Komu bude větší zima - Pablovi bez podkožního tuku,či pejskovi,který ho má?Právě proto si myslím že labrador má být takový lehce ,,oplácaný",aby i v zimě hezky a s radostí pracoval ve vodě. Ale v létě na poli,či v lese bude Pablovi určitě lépe.......
Registrace: 18.4. 2006
Zaslal:
pá červen 27, 2008 3:21 pm
Ketrin napsal(a):
Ideál je popsán ve standardu, takže nejde o to co si kdo představuje.
Je-li ideální výška u psa 56-57 cm, tak při dvou stejně kvalitních psech by neměl vyhrát ten co má 61 cm před tím co má 57 cm, například.
A o tom standardu tu právě byla diskuze - s výsledkem, nelze ho napsát tak, aby si ho lidé nevyložili po svém ... kdekdo si ho napasuje na svého pejska
Jinými slovy ... stejné výrazy najdeš u zcela odlišných plemen ....
Ad výška to je jasné ... neměl by ..
_________________ Zlatíčka Peny a Joy
nice-friend.cz
Zaslal:
pá červen 27, 2008 3:34 pm
Pablo napsal(a):
díky Davide - a teď otázka: bude zima,foukat vítr,teploty okolo 0°c.Komu bude větší zima - Pablovi bez podkožního tuku,či pejskovi,který ho má?Právě proto si myslím že labrador má být takový lehce ,,oplácaný",aby i v zimě hezky a s radostí pracoval ve vodě. Ale v létě na poli,či v lese bude Pablovi určitě lépe.......
No když si to tu naťukla, tak bych chtěl jen lehce poznamenat, že práce a chuť do ní není jen otázka fyzické kondice, ale v první řadě temperamentu a vloh pro práci....
Když to vztáhnu na své pejsky tak znám hubeňoury, co běhají podstatně pomaleji s menší výdrží než Joy..
Další co trošku souvisí s výkonem je barva srsti, už jste si všimli někdy jak černý labík v dobré kondici funí na slunku ? A viděli jste to někdy u žlutého v dobré kondici ? Mě přijde, že černá Joy se i v leže na slunku na poli zadýchá více, než Peny.
Přitom, když řeknete myslivcovi žlutej pes... tak krčí rameny ... ( ne všichni , ale už jsem se s pár názory setkal ...), a přitom denně vidím, jak se Ti černí na sluníčku trápí o dost více než žlutí ...
nice-friend.cz
Hani, my fakt nekdy budem muset konecne postavit vedle sebe Chuckyho a Pabla a zmerit je - ten rozdil je znatelny...nemel nahodou Pablo pri oficialnim mereni pokrcene kolinka?
Dawide neboj, jestli ohar nebo stazeny kralicek, to je fuk, hlavne, ze je sranda A hlavne, ty fotky!!! Dalsi, honem, sup sup
Martine, s tou barvou muzes mit pravdu. Zas na druhou stranu, kdyz se zactes do historickych materialu, tak jako "pracovni" barva se dlouhou dobu "uznavala" v podstate jen cerna...a do dneska to dost pretrvava, i v trial liniich, svetle psy jsi videl vyjimecne (posledni dobou se to zlepsuje), o hnedych vubec nevim, nekdo psal o nejake CHS v Anglii, ale nenasel jsem ji:(
Zaslal:
pá červen 27, 2008 7:25 pm
Fresh napsal(a):
Martine, s tou barvou muzes mit pravdu. Zas na druhou stranu, kdyz se zactes do historickych materialu, tak jako "pracovni" barva se dlouhou dobu "uznavala" v podstate jen cerna...a do dneska to dost pretrvava, i v trial liniich, svetle psy jsi videl vyjimecne (posledni dobou se to zlepsuje), o hnedych vubec nevim, nekdo psal o nejake CHS v Anglii, ale nenasel jsem ji:(
JJ vím, černá je původní, ale jak píšu ... je v ní vedro a je to vidět ... stačí mít někde sebe dva typově stejné labíky sluníčku a ten černý funí ....
nice-friend.cz
JJ vím, černá je původní, ale jak píšu ... je v ní vedro a je to vidět ... stačí mít někde sebe dva typově stejné labíky sluníčku a ten černý funí ....
To muze mit myslim taky vice pricin...je fakt, ze se pres jazyk chladi, ale spousta psu tohle dela pri jakymkoliv trosku silnejsim vzruseni...jak jsme byli v kvetnu na treningu, nebylo nijak horko a byl tam svetlej trial labik a jazyk az na veste a jel a jel...a Viky treba vubec...takze myslim, ze vzdycky to nebude jen tim, ze by se chladil...
Myslím, že černým psům je určitě na sluníčku víc horko než světlým, protože černá barva pohlcuje víc tepla. Že je v pracovních liniích víc černých je myslím dáno tím, že původně byli všichni labradoři černí. Pokud nebudu v selekci některou barvu preferovat, její zastoupení v populaci nebude stoupat. Nárůst počtu žlutých tedy musí být dán tím, že se prostě lidem líbí a tudíž ji v chovu upřednostňují. Pokud povedu selekci podle pracovních vloh a ne podle vzhledu, tak jak to většinou funguje v trialových chovech, budu mít pořád většinu černých. Žlutým se patrně na sluníčku pracuje líp, na druhou stranu, v zemi původu věčně prší, takže s tím asi problém není. Četla jsem, že černí labroši jsou v průměru vyrovnanější v povaze, tvrdší, tedy snáze cvičitelní než žlutí, kteří bývají často nervózní. Jestli je to pravda, nevím, jak jsem koupila, tak prodávám.
Jen tak pro zajímavost, zrovna mi psal majitel jednoho "mého" štěňátka, že tento ňuňínek váží v roce a půl rovných 50kg, pravda je krapet přerostlý - 61cm. Tlustý není určitě, typem se hodně podobá právě Pablovi - také je to jeho polobratr. Jeho prťavá maminka má 52cm.
Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
pá červenec 04, 2008 3:40 pm
Petra napsal(a):
Jen tak pro zajímavost, zrovna mi psal majitel jednoho "mého" štěňátka, že tento ňuňínek váží v roce a půl rovných 50kg, pravda je krapet přerostlý - 61cm. Tlustý není určitě, typem se hodně podobá právě Pablovi - také je to jeho polobratr. Jeho prťavá maminka má 52cm.
A jeho prťavá sestřička má zas pro změnu 53cm, a něco kolem 30 kg.
ahoj Petro,dívala jsem se v Tvých odchovech na štěnata,jeden jak druhý nádhera,řekla bych ani gram tuku,vysportovaní pejsci,nádhera!!!Tak nějak si představuji labradorky!Ale ta podoba je udivující.....
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.