Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
po leden 22, 2007 11:12 am
Ahoj,
v pátek jsme si dovezli štěně, má 7 týdnů. Chtěla jsem se zeptat, dokdy asi máme počítat s tím, že bude dělat loužičky doma. Vím, že je to individuální, ale když tak mi napište, kdy přestalo loužičkovat vaše štěně. Díky moc
Ahoj,
v pátek jsme si dovezli štěně, má 7 týdnů. Chtěla jsem se zeptat, dokdy asi máme počítat s tím, že bude dělat loužičky doma. Vím, že je to individuální, ale když tak mi napište, kdy přestalo loužičkovat vaše štěně. Díky moc
Ahoj naše Jessi (máme ji v paneláku) vydržela opravdu bez loužičky pokud si to dobře pamatuji tak na čvtrtým měsíci. Ale vše záleží na vás,jak vydržíte často běhat ven i v noci .Jinak vítám na webu a gratuluji ke štěňátku, ať vám dělá hodně radosti.
Ahoj, naše Jesie má 10,5 týdne a doma loužičku uděla naposled před týdnem. Ale podotýkám, že bydlíme v baráčku, kde má přes den prakticky volný přístup ven. V noci venčíme kolem 23:00, pak je to rozdílný, cca. 02:00 - 03:00, a pak ráno, když vstávám v 06:00.
Je to naše šikulka a to vaše štěndo bude zanedlouho taky
S miminkem se musí po každém jídle a po každém spaní ven vyčurat. Záleží na tom , jak s ním budete doma přes den. Já protože jsem chodila do práce a pejsa byl sám doma 8,5 hod jsem stejně musela udělat čurací roh s novinama kam chodil ve dne i v noci. protože svěrače začnou ovládat tak na 6 měsících, je to otázka jak to budete zvládat a jak bude sám.Aronek skutečně přestal dělat loužičky a hromádky přes den kdy na mě čekal ,až v 5 měsích.
Zaslal:
po leden 22, 2007 1:20 pm
Musím říci, že mi jsme chodili a stále chodíme ven dost často, takže za těch 18 týdnů, co ho máme nám udělal loužičku maximálně 5x a teď už více jak měsíc nic, spíše zezačátku, než jsme to podchytili
_________________ Dana , Kuzmík ( 8 měsíců) a Ben ( 11 let)
S miminkem se musí po každém jídle a po každém spaní ven vyčurat. Záleží na tom , jak s ním budete doma přes den. Já protože jsem chodila do práce a pejsa byl sám doma 8,5 hod jsem stejně musela udělat čurací roh s novinama kam chodil ve dne i v noci. protože svěrače začnou ovládat tak na 6 měsících, je to otázka jak to budete zvládat a jak bude sám.Aronek skutečně přestal dělat loužičky a hromádky přes den kdy na mě čekal ,až v 5 měsích.
Jarko úplně jsem si připomněla nás,jak jsem z toho byla nešťasná,ale je to svatá pravda,po každém jídle, noviny jsme taky měli,pak se odbourali, bobků moc nebylo,ale těch loužiček! Všichni mě říkali,že najednou přijde zlom a louže nebudou.Zlom přišel po mém nevyspání ,ale přišel . A taky asi až k pátému měsíci.Teď si říkám,jestli jí to už nemám posunout,je to holka velká poslední večerní na 22h. a ráno chodím v 5,45.To by snad mohla vydržet,ne?
Jarko úplně jsem si připomněla nás,jak jsem z toho byla nešťasná,ale je to svatá pravda,po každém jídle, noviny jsme taky měli,pak se odbourali, bobků moc nebylo,ale těch loužiček! Všichni mě říkali,že najednou přijde zlom a louže nebudou.Zlom přišel po mém nevyspání ,ale přišel . A taky asi až k pátému měsíci.Teď si říkám,jestli jí to už nemám posunout,je to holka velká poslední večerní na 22h. a ráno chodím v 5,45.To by snad mohla vydržet,ne?
Slavko, myslim ze od 22 do 6 by to uz mohla zvladnout.
tim ze Qenty po prestehovani spi s nama v loznici tak to zkousel treba ve 4 rano, prisel k posteli a zacal knucet, takze sem asi prvni tyden s nim na tu zahradu vybehla (vzdycky to bylo jen ucvrknuti, takze tak akutni to nebylo) ale pak jsem si rekla ze to neni o tom ze rekne" chci" ale mel by upozornovat ze "rad by", takze jsem mu vetsinou rekla ze je jeste noc at jde chrapat tak rezignoval a pekne pockal do tech 7 kdy vstavam a vypusti pekne plnou nadrz
tak tak lidičky , trpělivost a hlavně to závisí od podmínek, jak je dlouho sám, kde je, může ven nebo v bytě jako my????Ale přesto, že je to z počátku o nervy, netrestat, nemůže za to, dětem to taky trvá pěkně dlouho..., učit, venku chválit a jásat a nosit ven.... pořád myslet na to, že jednou to skončí, já druhý den bez loužiček oslavila, ale nejde to zlomit přes koleno, mají malý měchýř a prostě ještě nevědí co stím, to chce svůj čas
Slávka- já ještě asi půl roku chodila ráno po vstávání jen vyčurat a rychle zpátky a na venčení až za hodinu po té co jsem si vše zabezpečila na odchod do práce ,ale jak začal zvedat nohu a značkovat, tak jsem to zrušila a skutečně hřeším na to, že se jim ve spaní tvoří míň moči a musí počkat až jdem. Kromě břichabolu/ po dietní chybě nebo nemoc/ už pak doma nic neudělá...
Zaslal:
po leden 22, 2007 2:11 pm
ze začátku jsem chodili ven 16x-20x denně, bylo to na mrtvolu, ale nechtěli jsme , aby si zvykl doma na noviny, učili jsme rovnou ven, i když to znamenalo přivolat výtah(jsme v 6.patře) atd., ale vyplatilo se nám to, krásně si zvykl a je pravda, že si ho chodím venčit v 11, takže teď delší interval, než 3 hodiny nemá, a když byl menší, různě jsme si brali dovolenou, děti volno ze školy , abycho ho naučili čůrat a kakat venku, teď už mi stačí říct venku čůůůreeeeeeeeej a je jak na baterky , na kakání zašustím igelitovým sáčkem a už dřepí a tlačí, až mu lezou oči z důlků
_________________ Dana , Kuzmík ( 8 měsíců) a Ben ( 11 let)
No jistě, my taky na povel udělej bobek - a Aronek začne hledat místečko kam.Ale Vás je doma jak křížal, my jsme s Aronem sami dva a já chodím do práce, proto říkám, že se musí věci organizovat podle podmínek které kdo má, jak je dlouho pes sám a pod.14 dovolené které jsem měla po té co přišel ke mě bylo vše a už tehdy jsem ho musela postupně učit být sám... Nováčci si z těch zkušeností musí vybrat a zajistit podle toho jaké mají podmínky oni.....
ze začátku jsem chodili ven 16x-20x denně, bylo to na mrtvolu, ale nechtěli jsme , aby si zvykl doma na noviny, učili jsme rovnou ven, i když to znamenalo přivolat výtah(jsme v 6.patře) atd., ale vyplatilo se nám to, krásně si zvykl a je pravda, že si ho chodím venčit v 11, takže teď delší interval, než 3 hodiny nemá, a když byl menší, různě jsme si brali dovolenou, děti volno ze školy , abycho ho naučili čůrat a kakat venku, teď už mi stačí říct venku čůůůreeeeeeeeej a je jak na baterky , na kakání zašustím igelitovým sáčkem a už dřepí a tlačí, až mu lezou oči z důlků
Měli jsme to podobně, než jsme zjistili ty intervaly, nějaká ta nehoda se stala, ale teď už to máme taky na povel" vyčurej se" a ona jako když rozumí a snad chce i tu pochvalu tak třeba jen tak "ucvrnkne", hlavně, aby splnila to, co chceme
My teď máme 5,5 měsíce a Damiján neloužičkuje asi od 4 měsíce. A ještě dříve začal s bobkama venku. My bydlíme v domě se zahradou a z obýváku nám vedou balkonové dveře na zahradu. Naučil se skvěle chodit k těm dveřím, sedne si a čeká až ho někdo pustí. Chodí tam nejen když se mu chce čurkat, nebo kakat, ale taky když se chce jít proběhnout. Jak ho to přestane bavit, tak sedí u dveří a čeká až ho vpustíme do obýváku. Je to super, ale ještě se nám stává, že když je večer, hodně unavený, tak to pustí doma. A to je teda už vodopád Jinak chodí ráno v 7hodin se vyvenčit, pak vydrží až do 13.30, než přijdou děti ze školy, a večer ho dáváme tak kolem 22.00hod, to se mu teda moc nechce vylézat z pelíšku, ale my ho donutíme, a ráno je čisťoučko. Ale ten zlom nastal asi v tom 4 měsíci.
Ještě jsem se chtěla zeptat Jarky, kdy asi začal zvedat nožku?
Sice se ptáš Jarky, ale máme taky kluka Pikaso začal zvedat nožku kolem 6 měsíce. Někde jsem četla, že začnou dříve zvedat nožku pejsci, kteří mají častý kontakt s nějakým kamarádem. Tak Pikaso měl častý kontak se zlaťákem našich, vždy když zlaťák zvednul nohu, Pikaso mu pod ní střčil hlavu
Kolem 6 měsíce, my měli kamarády stejně staré truhlíky pejsky a fenečky, žádný starší kamarád.nejdřív ji zvedl občas, někdy se u toho i převrátil jak se snažil čurat co nejvýš, a postupně začal na každou hroudu, drn, vysokou trávu, krtinec a dnes už si vybírá sloupky a stromy, prostě je to kus chlapa.
Ještě jsem se chtěla zeptat Jarky, kdy asi začal zvedat nožku?
Sice se ptáš Jarky, ale máme taky kluka Pikaso začal zvedat nožku kolem 6 měsíce. Někde jsem četla, že začnou dříve zvedat nožku pejsci, kteří mají častý kontakt s nějakým kamarádem. Tak Pikaso měl častý kontak se zlaťákem našich, vždy když zlaťák zvednul nohu, Pikaso mu pod ní střčil hlavu
Jsem se nasmála. To musel být faj obrázek s hlavou pod nohou My nemáme žádné kamarády se kterými bychom byli často. Brácha má psa, ale nejsme s ním moc často. A když už s ním jsme, tak se pořád jenom honí a honí a blbnou a blbnou. Tak uvidíme kdy my začnem s chlapáckým čuráním
Zaslal:
út leden 23, 2007 5:30 pm
Lentilka napsal(a):
Ahoj,
..máme asi nejvzornější štěně. Jsou mu tři měsíce a louži natož bobek fakt neznám doma. Jen po očkování tu noc, protože strašně pil. Chodíme ven každé dvě až 2 1/2 hodinky ven a v noci naposledy o půlnoci a pak kolem šesté. Je to zlatíčko
Zaslal:
út leden 23, 2007 5:58 pm
Evi výborně....držím pěsti,jen tak dál. Je to šikulka a ty jsi dobrá,že vydržíš ten maraton. Vyplatí se to opravdu,nařídit budíka,sledovat štěně,rozpoznávat varovné signály štěněte, jimiž ohlašuje blížící se potřebu,venčit pravidelně po jídle(neskákat,nelítat-jen potřeba a domů),po spánku a hraní, za čas se interval přes noc prodlužuje.Štěně přenášejte ven v náruči-v náruči potřebu neudělá.Nikdy jim nestrkejte čumáčky do louží-účinek to nemá a štěně se vás začne bát.
Neznám u nás,že bych se nějak moc vychrupla třeba od 22-8(natož do 10h )...poslední vycházka s venčením je u nás kolem půlnoci a první vždy ráno ve 4:20 . Když potřebuje a řekne si třeba ve dvě ráno tak prostě jdem. Pořídili jsme si živého tvorečka a ten je odkázaný jen na nás.
Za vyčůrání i kadění venku chválíme(radujem se) a odměňujem.
_________________ *Katka něco přes 300 měsíců*Zanna 4roky*Ája 2roky*
*Jen jednou vstoupí Labrador do Tvého srdce a už z něho nikdy neodejde.*
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.