| Autor |
Zpráva |
Maat
nováček

Registrace: 4.5. 2006
|
Zaslal:
čt květen 04, 2006 7:03 pm |
  |
V polovině června si domu přivedeme štěňátko labrouše, což by samo o sobě bylo fajn, ale máme doma jeden menší problém a ten se jmenuje rozmazlená kočička. Co s nima? Kterej z nás tří to nepřežije ? Prosím o radu zkušené chovatele. Díky |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
jířa
častý přispěvatel

Registrace: 1.5. 2006
|
Zaslal:
čt květen 04, 2006 8:32 pm |
  |
Když jsme si našeho Hazeláka přivezli tak naše tehdy tříletá kočka (jinak potvora prvotřídní všichni jsme chodili doškrábaní jak kdyby jsme žili v šípkovém keři) se zježila a na čtrnáct dní zmizela pod postelí v ložnici tak jsem jí tam nastěhovala záchod jídlo i větev na škrábaní a ona tam měla takový azyl.Můžu říct že jsem i brečela že je to v h..z.u že si na něj nezvykne a dnes po dvou letech ho nemiluje ale toleruje dokonce se si vedle něj i lehla viz http://hazel.wz.cz/previews5/CIMG1123.JPG.html trvalo to dlouho ale dopadne to dobře když to dopadlo z naší potvorou na čarodejnice narozenou  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Bacardi
častý přispěvatel

Registrace: 24.4. 2006
|
Zaslal:
pá květen 05, 2006 7:20 am |
  |
| Maat napsal(a): | V polovině června si domu přivedeme štěňátko labrouše, což by samo o sobě bylo fajn, ale máme doma jeden menší problém a ten se jmenuje rozmazlená kočička. Co s nima? Kterej z nás tří to nepřežije ? Prosím o radu zkušené chovatele. Díky |
Kočka, je-li v domáctnosti sama, se stává dominantní. Bude to chvíli trvat, než si na pejska zvykne, ale naučí se ho respektovat a obráceně. Když jsme měli kocourka a přijela k nám tchýně se psem, trvalo to tři dny, než si k sobě našli cestu. Ovšem potom to u nás vypadalo jak na závodní dráze. Nejprve běžel pes, pak kočka a cestou zpátky si to vyměnili. Nakonec byli nejlepší kamarádi. Takže držím palce a přeji pevné nervy.  |
_________________ Bacardi Black Bohemia Karl - 6 měsíců
http://bacardi.bloguje.cz |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
Predy
přispěvatel

Registrace: 20.3. 2006
|
Zaslal:
pá květen 05, 2006 4:31 pm |
  |
Máji zkušenosti k kočkama: nejdřív si asi myslela, že jsou to malý pejsci jako ona a tak je vybízela ke hře - kočky na to reagovaly zdvojnásobením objemu. Když nedávno zase potkala kočku tak se jí vzdala a lehla si před ní.
Jaký máte zkušenosti labrador+slepice - zatím na ně čumí a asi by si snima chtěla taky hrát - jak to dopadne až bude větší a náhodou se k nim dostane?máte někto zkušenosti?
Jinak nejlepší kámoška Máji je Bela (11 letá fena belgického vlčáka), která na ni nejdřív žárlila jak mohla a teď se od ní nechá tahat za hřívu, hrajou si spolu úžasně, většinou se Mája musí vzdát, ale občas se Bela nechá přeprat aby udělala Máje radost. Doufám, že se mi někdy podaří fotky (jsou moc rychlý). Když Mája Belu moc otravuje (Bela už je starší dáma a tak občas prostě nemá náladu), tak si Bela vyskočí někam nahoru, kam ten malej otrava nemůže. Co bude až tam vyskočí i Mája nevím. |
_________________ Mája 6 měsíců, Predy a Světla |
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
pindruzka
člen týmu

Registrace: 6.1. 2006
|
Zaslal:
pá květen 05, 2006 5:21 pm |
  |
| Predy napsal(a): | | Jaký máte zkušenosti labrador+slepice - zatím na ně čumí a asi by si snima chtěla taky hrát - jak to dopadne až bude větší a náhodou se k nim dostane?máte někto zkušenosti? |
tak ty jsme potkali jednou, pes navolno , slepice taky, rozebehnul se za nima a jednu chvililinku honil, chtel si s ni hrat, zatim nekousal nelapal , ale nevim jak by to skoncilo, kdybych nezakrocila a "hru" nechala bezet dal
chtela bych mit doma nejake zkusebni, aby se naucil za nima nebezet a nejancit (jako se zveri), proste byt v klidu, ale nevim jak se tohle muze naucit, porad to je pro nej az moc velke lakadlo |
_________________ Pindruzka a Falco (nyní 16 měsíců)
http://www.labradorfalco.estranky.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Bacardi
častý přispěvatel

Registrace: 24.4. 2006
|
Zaslal:
pá květen 05, 2006 5:34 pm |
  |
| pindruzka napsal(a): | | chtela bych mit doma nejake zkusebni, aby se naucil za nima nebezet a nejancit (jako se zveri), proste byt v klidu, ale nevim jak se tohle muze naucit, porad to je pro nej az moc velke lakadlo |
To bys musela mít doma takovou malou zoologickou zahradu, aby si na ně všechny zvykl.  |
_________________ Bacardi Black Bohemia Karl - 6 měsíců
http://bacardi.bloguje.cz |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
pindruzka
člen týmu

Registrace: 6.1. 2006
|
Zaslal:
pá květen 05, 2006 5:52 pm |
  |
vzdyt to taky skoro mame, slepice, kraliky, jen kdyby to chvili mohlo vsechno behat po dvore ( jen tak cvicne na 15 minut ) je to vsechno zavreny |
_________________ Pindruzka a Falco (nyní 16 měsíců)
http://www.labradorfalco.estranky.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Petrushka
přispěvatel

Registrace: 21.3. 2006
|
Zaslal:
pá květen 05, 2006 10:33 pm |
  |
no ja nevim jestli to Nikcu naucila predchozi panicka(i kdyz nevim jak)ale Nikca na slepice vubec nereaguje....chodi kolem nich jako by se nechumelilo nastestiii!za srnama taky nelita teda pokud se pred ni nepostavi par metru a to chyti stopu bezi za nema a kdyz zapiskam tak prijde zpatky ke me!a kocek se bojii... tak nevim! |
|
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Safinka

Registrace: 1.1. 1970
|
Zaslal:
st květen 31, 2006 8:42 am |
  |
my jsme měli doma jako první zvíře kocourka - přišel k nám jako 2 měsíční podviživené koťátko a už u nás zůstal Dost na mě visel díky tomu, že jsem se o něj starala jak o miminko No a teď je mu rok a mi mu jako "dáreček" přivezli konkurenci - štěňátko....
Dva dny se mnou "nemluvil" ale Safirka si nakonec získala i jeho srdíčko a teď (po týdnu) jsou z nich docela i kamarádi a pořád se to lepší... .... Akorát Safirka je na něj trochu hrrr a chce si s ním hrát jako se štěňátkem, ale kocourek bohužel tak velkej stist nevydrží a občas je musim rozehnat - to když už Eragon kňourne, že je toho moc..
Akorát teda na sebe trochu žárlí, když si ke mě lehne Eragon, tak za chvíli je u mě i Safira a začne kocourka tahat za ocas a nebo - pokud dosáhne - si začne lehat ke mě a je jí jedno, že je kocour pod ní Tak to vždycky musim zavolat přítele, aby si s ní hrál.... a tak je to i naopak snažim si jich obou všímat stejně, aby to tomu druhému nebylo líto a pak si třeba kvůli tomu neubližovali....
Taky jsem měla strach, že si kocour nezvykne, ale pak mě po 4 dnech překvapil, když Safira spinkala a on se k ní přitulil a spal taky... byly jako dva černí andílci  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Maat
nováček

Registrace: 4.5. 2006
|
Zaslal:
st květen 31, 2006 12:22 pm |
  |
To je dobře, že si rozumí, my budeme mít taky dva černý, ale určitě ne andílky, protože kočku máme trošku (třošku hodně) rozmazlenou a myslím, že to štěně na tom nebude jinak. Už se na to těšim, sice mě možná klepne, ale bez zvířátek by byla nuda. |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
tikki

|
Zaslal:
ne březen 09, 2008 2:02 pm |
  |
ahojik. náš labík taky "miluje" slepice a hlavně kočky. nejsou spolu sice v denním kontaktu, ale po dvou měsících by si snad už mohli zvyknout a pořád nic. stále je prohání...asi má strach aby nepřibraly  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Dome

|
Zaslal:
po březen 09, 2009 1:42 pm |
  |
Tak naše naše domácnost vypadá asi takto: Kryštof 2 roky britský modrý kocour Vendelín 1 rok krémový britský kocour a k tomu 4 měsíční štěně labíka Ema Pravda je že mladší s kocourů si zvykal podstatně jednodušeji a rychleji Teď se zvířata vzájemně tolerují Z Vendelína a Emy s stali sparing partneři na blbosti  |
|
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
|
|