Zdravím, mám 3,5 letého labradora Maxe, po celou dobu co ho mám, je zdraví jak rybička, akorát občas tak 2-3 do měsíce se napase trávy a zvrací oranžové šťávy a hleny..po 5 minutách je zase OK..je to normální?Máte to taky u pejsků? V neděli ve 4 ráno se nám ovšem stala nemilá věc, Max se zase začal dávit, vyzvracel nějaké šťávy.. bežěl k tátovi.. po chvilce rychle vyběhnul na chodbu začal kvíkat, upadl na bok a křečovitě se svíjel do klubíčka..měl pevně sevřenou tlamu a ohlý jazyk..tak mu táta silou otevřel papulu a jazyk narovnal po chvilce to přešlo, tak se s ním šlo ven, kde se normálně vykadil a vyčůral..včera a dnes jsem s ním byl celý den doma a nic se u něj nestalo..den předtím v sobotu odpoledne jsme s ním šli na 2 hodinovou procházku, bylo slunečno teplo..ale dostal na zastávce napít vody..myslíte, že to s tím mohlo mít něco společného, přehřátí? Měl jazyk jak lopatu znáte to.. Dneska radši pojedem k veterináři...mám strach, jestli to nebyl třeba epileptický záchvat nebo třeba částečná torze žaludku.. Děkuju předem za všechny rady a odpovědi..
Tak jsem se dovolal veterinářovi a řekl mi, že to mohl být epileptického záchvatu a nebo nějaký lehký druh epilepsie..nevzpomínám si na to slovo.. a nebo že to klidně mohlo být i z toho sluníčka..že byl přehřátý..no každopádně do dneška musím zaťukat je to s Maxoušem dobrý. Říkal mi, že prevence, když se tohle stane, tak nesnažit se mu narovnat silou packy..když je v křeči ani mu nevyndavat jazyk, mohl by klidně kousknout, protože o sobě neví..překrýt ho dekou, hladit.. a klidným hlasem mluvit..No a říkal, že kdyby to byla epilepsie, tak pokud by se stal druhý "záchvat" tak pak se jde na odběr krve a řeší se dál..
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.