Máte někdo labradora, který by nebyl přátelský k ostatním psům a vyjížděl po nich???? Jen mě zajímá, jestli tohle člověk může nějak pokazit při výchově nebo mají labíci danou přátelskou povahu.
Fidovi se třeba nelíbí, když po něm začne pes skákat nebo na něj začne dávat packy, jako že si ho chce podřídit, to se Fidovi nelíbí a vrčí, dál jsem to raději nenechala dojít. Prostě já mám doma dominanta
máme velmi přátelského labradora, až moc, ale zkazit se dá každý pes. Jsou hodní labradoří , ale povahou kořistník, takže si nenechá nic líbit, ale není zlý a útočný, taky pohodář jako ten můj. Když ho povedu tak, že z něj udělám neurotika, nedůvěřivého a nejistého jedince, určitě bude startovat na všechny strany.Jarka
Já to ještě poupravím, Fido rozhodně není zlý, po nikom sám od sebe nevyjíždí, spíš naopak malí pejsani po něm, ale jak si ho chce někdo podřídit, dá to jen najevo, zavrčí, ale nerve se. K dětem je milius
Já to ještě poupravím, Fido rozhodně není zlý, po nikom sám od sebe nevyjíždí, spíš naopak malí pejsani po něm, ale jak si ho chce někdo podřídit, dá to jen najevo, zavrčí, ale nerve se. K dětem je milius
Neboj, si tady nikdo nemyslel, že je Fidoušek trhač
Bany je také dominantnější, malých vrčounů si vůbec nevšímá, naprosto je ignoruje a vždycky se někde poblíž nich vyčůrá a pak šíleně hrabe. Konflikty nevyhledává, ale přesně jak píše PeTa, pokud by na něj někdo chtěl naskakovat (spíš větší pes), tak vrčet umí pořádně. Jelikož už byl párkrát napadený a dokonce kousnutý, když vidí velkého psa, co se k nám blíží dominantním krokem, drží se u mě, ale pořádně vrčí. Docela mě to štve, protože to před napadeními, které byly celkem brzy po sobě, vůbec ale vůbec nedělal.
Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
čt srpen 17, 2006 8:39 pm
Znám v okolí asi pět labradorů, kteří jsou zlí a nevypočitatelní. Bohužel, byli ve všech případech koupeni pro děti, které bavili jen omezenou dobu a pak odsouzeni k "samovýchově" na zahradě. Labrador je povahou mírný, ale inteligentní chování utváří jen a jen jeho chovatel.
V Prosenicích na Přerovsku napadl a pokousal v sobotu labrador dvouletého chlapce. Zraněného chlapce museli záchranáři převézt k ošetření do nemocnice. Podle informací lékařů utrpěl chlapce poranění krku a hlavy.
a jetě jednou! pes se chová dominantně pokud mu to vůdce smečky dovolí nebo pokud se necítí on bejt vůdcem smečky.takže pokud se projeví že bychtěl ukazovat jakej je pašák odložit ho v lehu nebo sedu a stoupnout si mezi něj a toho dalšího machrujícího psa aby věděl že je pod vaí ochranou a že vy tomu šéfujete
a jetě jednou! pes se chová dominantně pokud mu to vůdce smečky dovolí nebo pokud se necítí on bejt vůdcem smečky.takže pokud se projeví že bychtěl ukazovat jakej je pašák odložit ho v lehu nebo sedu a stoupnout si mezi něj a toho dalšího machrujícího psa aby věděl že je pod vaí ochranou a že vy tomu šéfujete
Ne vždy to tak jde udělat. Nedávno mi psa napadl dobrman. Nikde nikdo, on se na nás řítil a já jsem si ho všimla na poslední chvíli. Dobrman přímo v běhu skočil Baňulovi na krk, okamžitě ho srazil k zemi a už ho nepustil. Začal ho rdousit, Baňula ležel na zádech , ten kripl ho držel za krk a nevydal ani hlásku. Nejdřív jsem na něj řvala a mlátila ho vodítkem,až jsem o něj urazila karabinu. Pak mi přiběhl na pomoc nějaký chlápek, chytil čokla za zadní nohy, já jsem do něj kopala, pak už jsem mu šlapala na břicho, na hrudník, on nepustil. Pak ho chlap chytil za koule a musel mu je snad rozdrtit, než trochu povolil a Banýsek se mu vysmekl a odběhl. Měli jsme namále, už nemohl dýchat, měl úplně slzavé oči a hrozně chroptěl. Ta bestie se v tu ránu obrátila proti tomu chlápkovi, ještě že ho držel za zadní nohy. Najednou se odněkud vyloupl majitel, čapnul čokla a k lidněs ním mrsknul o zem. Jsem přesvědčená, že měl v úmyslu Banýska zabít a jsem přesvědčená, že ho k tomu majitel nějakým způsobem vede. Takový útok jsem v životě neviděla a to jsme odjakživa měli teriéry a to dovedou být bitkaři, to mi věřte. Byla to největší hrůza, co jsem zažila. Chci tím říct, že ne vždy se musí cizí pes vámi nechat odradit a může klidně zaútočit. Já mám od té doby problém, že když vidíme většího psa, ˇkterý k nám jde takovým tím pomalým krokem se zdvihnutým ocasem a ještě se třeba olizuje, Bany vrčí jak motoráček, ale drží se u mě a spíš od psa odchází. Cítí se nejistý a vrčí strachy. Nikdy by se nemělo stát, že cizí pes ublíží vašemu psovi, ve vaší přítomnosti, ale tomuhle se zkrátka nedalo zabránit. A do té doby naprosto kamarádský a důvěřivý Bandas, který každého pejska vítal, teď je najednou u velkých psů ostražitý a spíš se jim vyhýbá.
Ne vždy to tak jde udělat. Nedávno mi psa napadl dobrman. Nikde nikdo, on se na nás řítil a já jsem si ho všimla na poslední chvíli. Dobrman přímo v běhu skočil Baňulovi na krk, okamžitě ho srazil k zemi a už ho nepustil. Začal ho rdousit, Baňula ležel na zádech , ten kripl ho držel za krk a nevydal ani hlásku. Nejdřív jsem na něj řvala a mlátila ho vodítkem,až jsem o něj urazila karabinu. Pak mi přiběhl na pomoc nějaký chlápek, chytil čokla za zadní nohy, já jsem do něj kopala, pak už jsem mu šlapala na břicho, na hrudník, on nepustil. Pak ho chlap chytil za koule a musel mu je snad rozdrtit, než trochu povolil a Banýsek se mu vysmekl a odběhl. Měli jsme namále, už nemohl dýchat, měl úplně slzavé oči a hrozně chroptěl. Ta bestie se v tu ránu obrátila proti tomu chlápkovi, ještě že ho držel za zadní nohy. Najednou se odněkud vyloupl majitel, čapnul čokla a k lidněs ním mrsknul o zem. Jsem přesvědčená, že měl v úmyslu Banýska zabít a jsem přesvědčená, že ho k tomu majitel nějakým způsobem vede. Takový útok jsem v životě neviděla a to jsme odjakživa měli teriéry a to dovedou být bitkaři, to mi věřte. Byla to největší hrůza, co jsem zažila. Chci tím říct, že ne vždy se musí cizí pes vámi nechat odradit a může klidně zaútočit. Já mám od té doby problém, že když vidíme většího psa, ˇkterý k nám jde takovým tím pomalým krokem se zdvihnutým ocasem a ještě se třeba olizuje, Bany vrčí jak motoráček, ale drží se u mě a spíš od psa odchází. Cítí se nejistý a vrčí strachy. Nikdy by se nemělo stát, že cizí pes ublíží vašemu psovi, ve vaší přítomnosti, ale tomuhle se zkrátka nedalo zabránit. A do té doby naprosto kamarádský a důvěřivý Bandas, který každého pejska vítal, teď je najednou u velkých psů ostražitý a spíš se jim vyhýbá.
tomu věřím a těžko se tomu dá zabránit je to problém majitele toho dobrmana a není nato podle mě cvičenej spíš je nezvládnutej a potřeboval by lekci.ale mě se to mluví když mám stodeset kilo
Nene, má ho tady takovej magor, kterému patří herny a autoservis a už mi napadl i prvního labíka, když mu bylo půl roku. Dastýnek si před ním tenkrát lehl na záda a ten kripl ho pokousal do břicha a museli jsme jet šít. Psovi je teď tak 7 let a pokud je s majitelem, nikoho si nevšimne. Ovšem majitel byl zalezlej v autodílně a pes bezprizorní asi 200m daleko, neměl ani obojek. Byl to tryskovej útok, pes běžel, ani se nezastavil, aby si Baňulu očuchal, prostě skočil, otevřel tlamu, chytil ho za krk a srazil ho ze stoje k zemi. Absolutně blesková akce, to není normální pes, který se sem tam popere, to je magor, jako páníček. Ten měl ještě 2 pitbuly, ale to nevím, kam je dal, už je nemá. Jestli s nimi ten magor nedělal psí zápasy...věřila bych tomu.
to je špatná situace a nahlásilas to policajtům.to vypadá že pokud by ses mu postavila tak tě napadne taky.jedině snad ještě elektrickej obušek ale to zase opatrně abys nedostaly ránu taky
Zaslal:
út srpen 22, 2006 12:11 am
Bunny napsal(a):
Nene, má ho tady takovej magor, kterému patří herny a autoservis a už mi napadl i prvního labíka, když mu bylo půl roku. Dastýnek si před ním tenkrát lehl na záda a ten kripl ho pokousal do břicha a museli jsme jet šít. Psovi je teď tak 7 let a pokud je s majitelem, nikoho si nevšimne. Ovšem majitel byl zalezlej v autodílně a pes bezprozorní asi 200m daleko, neměl ani obojek. Byl to tryskovej útok, pes běžel, ani se nezastavil, aby si Baňulu očuchal, prostě skočil, otevřel tlamu, chytil ho za krk a srazil ho ze stoje k zemi. Absolutně blesková akce, to není normální pes, který se sem tam popere, to je magor, jako páníček. Ten měl ještě 2 pitbuly, ale to nevím, kam je dal, už je nemá. Jestli s nimi ten magor nedělal psí zápasy...věřila bych tomu.
Ostřelit oba ať je klid
Taky tu mám problém s ovčandou.
O víkendu nám opět napadla Zubinku....skočila jsem mezi ně ještě než přilítla s otevřenou tlamou a Z. jen seděla a čekala co bude. Seřvala jsem jí do sviní a ať táhne a v zápětí se mi to samé dostalo od jejího přiopilého páníčka
S nachcanama nemá cenu se vybavovat tak jsem jen řekla ať si to nakoktá do hrnku a pak mi to řekne,že mu nerozumím.
Je tam rozbitej plot a já o nich nevěděla,jinak bych tam ani nešla,snažíme se jim vyhýbat.
Slyšela jsem povel trhej a pak na nás letěla....asi brzo natrhnu toho chlápka Některým lidem fakt dát psy plyšové.
_________________ *Katka něco přes 300 měsíců*Zanna 4roky*Ája 2roky*
*Jen jednou vstoupí Labrador do Tvého srdce a už z něho nikdy neodejde.*
nato neexistuje rada já bych asi pokud by to bylo takhle byl shopen toho psa kterej by nás napadl zabít a určitě by měl namále i ten páneček pokud by ješt vyskakoval
Zaslal:
út srpen 22, 2006 12:26 am
alan napsal(a):
nato neexistuje rada já bych asi pokud by to bylo takhle byl shopen toho psa kterej by nás napadl zabít a určitě by měl namále i ten páneček pokud by ješt vyskakoval
Já to hned volala páníčkovi a první chvíle doma v klidu byly děsný.
Co si na něm vemem když ho třeba zbijem? On by se na nás hojil ještě léta.
Až půjde páníček tak ten je schopen tu čubu chytit a napíchnout na plot.
Přemýšlela jsem i o pořízení staforda nebo něčeho podobného,ale po klidném uvážení vím,že příště budu zase stát v cestě jakémukoliv psu a bojovat a řvát. Banýsku teda u Vás to bylo až hrůzný děsně bych se bála a asi bych mu i prsty do očí vrazila. Tam to je jasný bojový rváč a naučený.
U nás je to srabácká čuba špatně vychovávaná,naštěstí se bojí lidí a tak když ode mě Zubinka nebude utíkat ubráním jí.
Mívala jsem pepřák pro klid,ale Zubinka ho prokousla bez následků tedy.
Ještě se z toho radovala.
Jdu spát,zahnojujou to tu anonymové nějakýma odkazama.
Dobrou noc Alane,Banýsku.
_________________ *Katka něco přes 300 měsíců*Zanna 4roky*Ája 2roky*
*Jen jednou vstoupí Labrador do Tvého srdce a už z něho nikdy neodejde.*
Zaslal:
út srpen 22, 2006 3:38 pm
No pane jo!!! Máte to fakt krutý. Já jsem prudká povaha, takže bych nejspíš takového psa odstřelil. A pak i jeho páníka . Budete mi samozřejmě oponovat, že pejsek za to nemůže, ale bohužel, je nebezpečný pro okolí, je třeba jej vyeliminovat. Ale je jasný, že mnozí zbraní nedisponují, tak se pokusím poradit toto:
Kupte si nějaký kvalitní kasr, musí být ve vyšší cenové relaci, někde kolem 400,- Kč a více a hlavně, ať je s výtažkem cayenské papriky či pepře, čím vyšší obsah, tím líp. Samozřejmě ne na stánku, ale v prodejně zbraní . Jo, a ať to není s rozprašovačem, který udělá mlhu, ale "tekutá střela". Pesani jsou citliví při zasažení očí a nosní houby, než se látka dostane přes srst, může být pozdě. Chce to klid a nebát se kasr použít. Psovi to neublíží, ale na dobu tak 10-ti - 20-ti minut ho to zastaví. Pak ho můžete ještě cáknout na protivného majitele útočníka . Mám to vyzkoušený, výborně to funguje. Jo, a ještě jedna rada, nevyčkávat, až se pes zakousne, použitím kasru se ničemu nevystavujete, pokud vám někdo neprokáže schválnost, raděj použít již při náznaku útoku.
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.