labrador-web.net golden-retriever-web.net
VyhledatTémataOdkazyFórumVaše nastavení
labrador - web - labrador retriever - vše o tomto plemeni !

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz
Hill's Canine Dry Puppy Growth Large Breed 12kg
Hill's Puppy Large Breed
AKČNÍ BALENÍ 12 Kg
za 1140,- Kč

Pro plan 14 Kg od 990 Kč

alavis
nejlevněji !!!

Zkuste to u nás : Zkuste to u nás :
Krmiva všech značek nejlevněji

domluva jistá :
info@nakupzdomu.cz

Inzerce Inzerce

Navigace Navigace
· Domů
· Aktuality
· Archív článků
· Deníčky
· Diskuzní fórum
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· FAQ
· Fotogalerie
· Hledat
· Inzerce
· Kalendář akcí
· Ke stáhnutí
· Kniha návštěv
· Mapa Stránek
· Poslat článek
· Soukromé zprávy
· Statistiky
· Stránky webu
· Témata
· Top 10
· Uživatelé
· Váš účet
· Verze pro PDA
· Web Links
· Zvědavé ankety

Deníčky Deníčky

beníček
prcek780

Dawe

rychlá
myskamaruska

Nefertity :´(
maggielabrador

[ Deníčky našich pejsků ]
[ Přidat deníček ]

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Mrkni !
A nejen to ale i granulky za nej ceny !
Vše pro výcvik

Informace Informace

Chovatelské stanice 

Zkoušky a zkušební řády 

Standard

Standard obrazem

Můžu na procházku ? (počasí) 

Podmínky chovnosti 

==================

Chovní psi 

Chovné feny 

Návštevnosť Návštevnosť
TOPlist

Odkud přišli Odkud přišli
1: http://search.seznam..
2: http://www.google.sk..
3: http://www.google.sk..
4: http://search.seznam..
5: http://www.google.co..
6: http://www.google.co..
7: http://www.google.co..
8: http://www.google.co..
9: http://www.google.co..
10: http://www.google.co..

Diskuzní fórum

labrador-web :: Zobrazit téma - pověry-mýty-omyly aneb vše o našich psech
 FAQ •  Hledat  • Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny  • Registrace  • Osobní nastavení • Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv • Přihlášení
 pověry-mýty-omyly aneb vše o našich psech Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové témaZaslat odpověď
Autor Zpráva
Zubejda
člen týmu
člen týmu

Registrace: 1.1. 1970

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 1:14 pm CitovatNávrat nahoru

Dlouho jsme se tu nepobavili a tak zakládám diskuzi na toto téma Laughing ...téma pověr, omylů a mýtů....téma, kdy potkáme "chytráčka" Rolling Eyes s jeho názory na naše psy, chov, chovatele, ....a je nám snad i zprvu hořko a úzko, někdy ani není co dodat a nechceme se přít, ale za čas se docela pobavíme.
Prosím přispějte i Vašimi příběhy ze psího života....příběhy, kdy vás někdo skoro uzemnil svými omyly a tlachy.
Já sama jich také pár dodám.

-BUDOU STAČIT I JEN HLÁŠKY-

Jednou hláškou začnu-Při pohledu na naší statnější svalnatou fenku často slýchávám:
" Vy mu teda dopřáváte klukovi! Shocked Dyť labradóři maj bejt hubení Rolling Eyes "
-Většinou odvětím jo jo dopřáváme....a to stále....a nebo jdu dál a myslím si své.-

Tomas
znalec
znalec

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 1:44 pm CitovatNávrat nahoru

Nejvíc mi utkvěla v paměti hláška jedné pí. rozhodčí na FT. " A ten chlupatej ( myslela golden) to je taky labrador? Šel jsem do kolen ale ne se smíchem. V tu chvíli jsem se málem po...
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
Pablo
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 2:06 pm CitovatNávrat nahoru

Na VP myslivec,majitel toho třesoucího se ohaře : ,,...a paní půjde vám ten pes vůbec do vody?"(ten den viděl a slyšel poprvé slovo labrador)
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránky
Merlisko
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 2:08 pm CitovatNávrat nahoru

No já se dneska taky pobavila. Jsem na prochajdě a potkám mladíka s "labroušem". Ptá se mě, jestli má Merlouš papíry, říkám, že jo. Ptám se ho na totéž. A k mému překvapení se dozvím a to cituji: " Já ho teda taky mám z chovatelský stanice, jako jeho sourozenci papíry měli, ale tomu mímu vypadl zub, tak už papíry nedostal" Razz Razz Razz
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránky
Zubejda
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 2:18 pm CitovatNávrat nahoru

Laughing Laughing OK skvělý zážitky Laughing Laughing

Smile ... Občas chodím, aby Zanna nezapomněla "pocvičit" do městečka mezi lidi mezi dav.
Paní prodavačka vyběhla z obchodu s čokoládou(mňam mňam) a "halooooooo....mladá paní! Very Happy" a s úsměvem číslo 58 se k nám řítila. Tak jsme se zastavili.
"Představte si my máme doma úplně stejnýho kluka. No ťuťu kluku jeden ťuťu."
Shocked a já -kluka Rolling Eyes jo? ale tohle je fenka Wink ....
a ona "aha, no tak tedy pořádná fenka Embarassed ....ale je tedy úplně a naprosto stejná jako ten náš pes doma Very Happy "
A já zase- a to máte taky labíka?
"co? My máme Rotvíka Mad ...stejnýho jako vy Confused "

klairs
uživatel
uživatel

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 8:59 pm CitovatNávrat nahoru

Merlisko napsal(a):
No já se dneska taky pobavila. Jsem na prochajdě a potkám mladíka s "labroušem". Ptá se mě, jestli má Merlouš papíry, říkám, že jo. Ptám se ho na totéž. A k mému překvapení se dozvím a to cituji: " Já ho teda taky mám z chovatelský stanice, jako jeho sourozenci papíry měli, ale tomu mímu vypadl zub, tak už papíry nedostal" Razz Razz Razz

to byl nejaky poctivy pan chovatel, ktery dokonce udal originalni duvod, proc zrovna tenhle vorisek nema papiry, a lidi tomu veri a budou se za tu pravdu prat - vzdyt maj skoro papirovyho psa Rolling Eyes Laughing

klairs
uživatel
uživatel

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 9:01 pm CitovatNávrat nahoru

Zubejda napsal(a):
Laughing Laughing OK skvělý zážitky Laughing Laughing

Smile ... Občas chodím, aby Zanna nezapomněla "pocvičit" do městečka mezi lidi mezi dav.
Paní prodavačka vyběhla z obchodu s čokoládou(mňam mňam) a "halooooooo....mladá paní! Very Happy" a s úsměvem číslo 58 se k nám řítila. Tak jsme se zastavili.
"Představte si my máme doma úplně stejnýho kluka. No ťuťu kluku jeden ťuťu."
Shocked a já -kluka Rolling Eyes jo? ale tohle je fenka Wink ....
a ona "aha, no tak tedy pořádná fenka Embarassed ....ale je tedy úplně a naprosto stejná jako ten náš pes doma Very Happy "
A já zase- a to máte taky labíka?
"co? My máme Rotvíka Mad ...stejnýho jako vy Confused "

Kacko bud rada, ne kazdej ma tak krasnyho rotwika jako ty Laughing Laughing Laughing a nemela ta pani doma treba opravdu skutecnou labinu a jen si myslela, ze ma rotwika, kdyz si byli tak na chlup podobni??? Cool Very Happy

lenkalabr
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2007 11:18 am CitovatNávrat nahoru

Klasická připomínka-jé, vy máte tlustý psy!!! Kdo za to stojí, tak tomu vysvětlím, že labroš má být mohutný, zavalitý pes -a Arčí je typický představitel svého plemene.Pravda, Betka má kypré slovanské tvary, čili je "prostorově" výraznější, ale to je tím, že je vykastrovaná, ale i přesto se snažíme ji váhově držet pouze v mírném nadprůměru. Taky jsme si vyslechli, že pán se ve psech vyzná, a ví, že je zákon na to, aby bojoví psi jako ti naši byli na vodítku a s košíkem."Eventuelně nejlépe mrtví, "odvětila jsem já,"určitě bojoví psi bez výcviku mohou být problémem, ale tohle jsou labradoři". Pán odpověděl, že no právě, on je pozná na první pohled. No comment. Když jedna paní přišla k naší Betce a řekla, fuj, ty seš ale ošklivá, tak jsem odpověděla, že ona se jí určitě taky nelíbí. Máme dva hnědáky, a dobré jsou teorie-slyšela jsem to nejednou-že tyhle štěňata se narodí po nakrytí černé feny a světlého psa-a naopak.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
waw
znalec
znalec

Registrace: 5.2. 2006

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2007 10:22 pm CitovatNávrat nahoru

lenkalabr napsal(a):
Klasická připomínka-jé, vy máte tlustý psy!!! Kdo za to stojí, tak tomu vysvětlím, že labroš má být mohutný, zavalitý pes -a Arčí je typický představitel svého plemene.Pravda, Betka má kypré slovanské tvary, čili je "prostorově" výraznější, ale to je tím, že je vykastrovaná, ale i přesto se snažíme ji váhově držet pouze v mírném nadprůměru. Taky jsme si vyslechli, že pán se ve psech vyzná, a ví, že je zákon na to, aby bojoví psi jako ti naši byli na vodítku a s košíkem."Eventuelně nejlépe mrtví, "odvětila jsem já,"určitě bojoví psi bez výcviku mohou být problémem, ale tohle jsou labradoři". Pán odpověděl, že no právě, on je pozná na první pohled. No comment. Když jedna paní přišla k naší Betce a řekla, fuj, ty seš ale ošklivá, tak jsem odpověděla, že ona se jí určitě taky nelíbí. Máme dva hnědáky, a dobré jsou teorie-slyšela jsem to nejednou-že tyhle štěňata se narodí po nakrytí černé feny a světlého psa-a naopak.

Noo, stačí otevřít jakoukoliv knihu o LR, kde je sice napsáno, že má být mohutný a zavalitý pes. Ale že váha fen se pohybuje mezi 23-27 kilo a u psů mezi 27-35 kilo, což v dnešní době splňuje málokdo Very Happy Very Happy
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránkyICQ
Norma
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 12:04 pm CitovatNávrat nahoru

Možná jsem to už někam psala, ale naši sousedi si do dnes pletou naši Normu (černá labička) s bráchovou stafodkou Ussuri. Uska je také černá, ale má velikou bílou náprsenku na hrudi.. toho si asi ještě nevšimli (Usinku máme 6 let a Normu 5 let... tak asi potřebují více času aby zaznamenali rozdíly ) Laughing Laughing
Goosi

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 12:36 pm CitovatNávrat nahoru

Tak to my s Artem se potkáváme skoro denně s dotazem ,, A ten váš Rotweiler, má on papíry?? " Tak s úsměvem odpovím že papíry sice má ale je to labrador a lidi vykulí oči Shocked a trochu jim spadne brada a nám nezbývá než se smát!!!! Very Happy
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránkyICQ
Ketrin
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 1:58 pm CitovatNávrat nahoru

"Nepsí" návštěva přišla kouknout na štěňátka a spatřila desetiletou fenu:

- A tohle je zřejmě otec štěňátek, žejo?
- Ne, to je stará fena, veteránka.
- Ahááá, takže babička?!
- Ne, ona není chovná, má vadu kyčlí, takže žádná štěňata neměla.
- Jo tak to jste udělali chybu, to je měla mít! To by byla určitě zdravější!

-------------------------------------------------------------------------------------
Stejná fena, o pár let dříve, rodinný výlet na Sněžku. Při cestě dolů míjíme dvě korpulentní dámy.
1.dáma: ježišmarja, to je tlustej pes!
2.dáma: no ale vylez na Sněžku! A tys chtěla jet lanovkou!!

O kousek dál jiní kolemjdoucí: Hele, to je ten kanadskej rekvír!

--------------
a samozřejmě klasika - všichni jistě znáte - "a tohle je labrador, nebo retrívr?"
Zubejda
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 3:46 pm CitovatNávrat nahoru

Laughing Laughing Wink díky všem co se zapojili a musím říct,že jsem se pěkně zasmála. Někdy i podobné příběhy a neznalost dotazujících se jsou vážně silný kafe Laughing .

míchanice
pán s pitbulkou(drobnou a zakrslou) míjející nás ve městě: "Slečno? To máte Stafa s čím?" Laughing a já -ne s ničím dyť to není Stafik Shocked ....-"A co to je, něco míchlýho?"
a já-měl by to být Labrador bez míchnutí a já vím,že je..... a chlápek "ahaaaaaaaaa....no tak to jo,ale má teda palici."

na benzínce
Kecám tam občas o našich psech s paní a Zanna sedí způsobně u regálu s olejema a užívá si její mazlení...jednou dovnitř valil dědula už na pohled prudérní-zarudlý a zmračený... Paní dřív než vešel mi prozradila, že je to blb 1.třídy,ale to jsem záhy poznala... Vešel a dlouze a zamračeně se zadíval na Zannu(myslím,že v té chvíli nejspíš i zapomněl co chtěl) a povídá- "Víte, že takový psi musí mít košíky? Jsou nebezpečný jen se naroděj."..a já Surprised údiv a přemýšlela jsem co dědkovi říct...a paní z obsluhy ihned reakce-"helejte nechte si toho, tohle je cvičenej Labrador a to jsou psi pro záchranařinu a pomocné využití postižených!" Laughing .... Dědek říká- "a to vůbec nejni pravda, tuhle jsem četl, že jsou to monstra a zabijáci a bojovníci...zakousnou psa několika atmosféry!"
Tak jsem se do toho vložila-a to si něco pletete s pitbulama ne?
dědek- "to nevím, ale takovou bestii by jste měla mít jen v kleci!"
Koupil si cigára a když odešel tak jsme se asi ještě 10minut smály-i Zanna Laughing

výstava u márketu
čekali jsme na páníčka a na Zannu se přišla mrknout a sáhnout si paní věkem tak 50let. Po důkladné "prohlídce" začalo hodnocení jako na speciální výstavě....(nějak takto)hlava-skvěle usazená...oko-tmavé a hluboký přátelský pohled....krk-dokonale nasvalený...ocas...morda....barva...kostra..srst...atd. a ke všemu možnému ještě různé přívlastky, dodatky a hodnocení...za pár minut jsem se začla rozhlížet kdo že si to ze mě dělá srandu z kamarádů Rolling Eyes , ale nikde nikdo, ani skrytá kamera nebyla vidět...a tak jsem poslouchala a modlila se ať už táhneme domů.
Paní své nejširší zhodnocení zakončila: Měli by jste na ní okamžitě začít dělat štěňata - lidi vám urvou ruce!
Tak jsem říkala,že tohle není jednoduché tak jak se to jeví, že jsou chovné podmínky a ty se musí splnit, jinak se jen množí psi co neprošli a to nebudeme dělat. A paní- vy*erte se na podmínky, jak říkám lidi vám utrhaj ruce. ......Laughing Laughing Laughing

lenkalabr
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 8:19 pm CitovatNávrat nahoru

jo, já přidám ještě jednu dobrou hlášku.Jak už jsem psala, máme dva hnědáky. Přišel k nám jednou na výletě "Pan Znalec", hodnotí psy, že jsou moc hezký, a i když ta barva je nepovedená, tak vypadá celkem dobře. Ale na výstavu a do chovu to není, že!!!! Na můj údiv odvětil, že přece když to chovatel zvoral a nakryl černou fenu světlým psem, tak se narodili hnědý štěňata. No, je to netypický,labrador to není, ale přesto vypadají pěkně, měli bychom se pokusit je legalizovat.....Občas se někdo najde, komu nevadí, že tahle barva labrošům nesedí.....
A ještě jeden dobrý postřeh-někomu jsem vysvětlovala, že labroši jsou mimo jiné také výborní asistenční psi, například ke slepcům. Dotaz-jak to dělají, aby se štěňata narodila slepá????
Merlisko
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 8:30 pm CitovatNávrat nahoru

no když jsme u té čokoládové barvy, taky jsem si na něco vzpomněla..

Tak si tak venčím Merloše a jedna "znalkyně" se mě ptá: "Co to je za rasu?"
Odvětím: "Labrador." A ona na to, že ne, to není labrador, hnědý labrador přeci neexistuje... A já na to, ale jo, existuje, mám ho i s PP..a baba na to - no to vás teda pěkně napálili !! Razz

A jindy také, podobná situace, kdy se rodinka kochá nad Merlinem a diví se, že vidí hnědého labradora. Vysvětluji jim, že jsou hnědí labradoři..načež mě pán začal utěšovat: "Nebojte, on časem zčerná!" Rolling Eyes
Ewiczka
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2007 11:16 am CitovatNávrat nahoru

hehe, ti lidé jsou někdy opravdu praštění.

Mě se taky lidé ptají, proč mám tak tlustýho labrouše kříženýho s RTW a že pro jeho dobro bych s tím měla něco dělat Laughing

- jinak hlášky : chyťte si tu bestii černou Smile

přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2007 2:34 pm CitovatNávrat nahoru

Super počteníčko....
většina z toho, co tady píšete se nám taky stala...už nám taky cpali náhubky...a věta typu..."držte si toho psa, dyť je to bojový plemeno, to by vůbec nesmělo mezi lidi"...to už se jen smějem.... Wink

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2007 8:53 pm CitovatNávrat nahoru

šel jednou kamarád se svýma labíkem Argem městem...Argo jakožto vášnivý aportér si nesl celou cestu v tlamě plyšovou bedrunku a prostě ji nepustí no tak si ji nesl celou cestu do města a pak po městě a zase domů...no ale to je jedno..potkal jednu starou paní a ta mu začla nadávat..hele co toho psa týráš ...chudák nemůže ani dýchat..a on jí s chladnou hlavou odpověděl že toho psa to prostě baví a nedá si tu bedrunku vzít...a ona říká no protože je blbý ale až dostane rozum tak ji vyplůivne a vás pokouše protože ho týráte...no tak mu nezbylo než se pousmát a raději odejít...
CessyaKoule
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2007 10:49 pm CitovatNávrat nahoru

Tak me nejvic pobavila hlaska, kdyz jsme prodavali stenatka a ti lide nam prohlasili, ze chteji cerneho, ze na nich neni videt spina. Laughing Od té doby, vzdy kdyz psiska prilitnou z nejakeho blata, tak si na tu hlasku vzpomenu Very Happy
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránkyMSN Messenger
Ketrin
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 8:53 am CitovatNávrat nahoru

Další častý pouliční rozhovor:
xxx: Ty vaši psi jsou tak hodný, a jak poslouchají... vy se máte... to ten náš...
Já: No to víte, musí se na tom trošku pracovat, sami od sebe takoví nejsou.
xxx: Jo??? Já myslel/a, že to mají vrozené, když jsou papíroví...

Laughing Laughing Laughing
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Přidat nové témaZaslat odpověď

Přejít na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma