| Autor |
Zpráva |
pnoe

Registrace: 1.1. 1970
|
Zaslal:
út září 26, 2006 9:13 am |
  |
Hezký den všem,našemu Beníkovi (6měsíců) pravidelně čistíme ouška OTIFREE kapkami.Jenže on má pernamentně jedno ouško tak zaneřáděné,že mám pocit jestli to není výtok či dokonce se zánětem.Nezapáchá to je to barvy černočervené jako sražená krev,alespoň co se týče barvy.Krev to,ale není to jsem si jist.
Nevíte co s tím? |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
supermartin
člen týmu

Registrace: 18.4. 2006
|
Zaslal:
út září 26, 2006 9:46 am |
  |
| pnoe napsal(a): | Hezký den všem,našemu Beníkovi (6měsíců) pravidelně čistíme ouška OTIFREE kapkami.Jenže on má pernamentně jedno ouško tak zaneřáděné,že mám pocit jestli to není výtok či dokonce se zánětem.Nezapáchá to je to barvy černočervené jako sražená krev,alespoň co se týče barvy.Krev to,ale není to jsem si jist.
Nevíte co s tím? |
Kdo to neviděl Ti asi neporadí - optal bych se rozhodně vetíka. |
_________________ Zlatíčka Peny a Joy
nice-friend.cz |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
jířa
častý přispěvatel

Registrace: 1.5. 2006
|
Zaslal:
út září 26, 2006 1:26 pm |
  |
Na nic bych nečekala a valila k vetíkovi může mít zánět to vypadá podobně pokud ještě plácá ušima(teda třepe hlavou)tak je to víc než jisté dostanete ušní kapky na léčení název si nepamatuju |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Bunny
člen týmu

|
Zaslal:
út září 26, 2006 1:44 pm |
  |
Vím přesně, co máš na mysli. Je to takový bordel hnědočerné barvy, přesně jak zaschlá krev, jak píšeš. Před nedávnem jsme tento zánět doléčili. Také pravidelně čistíme OTIFREE, ale na zánět jsou potřeba antibiotika. Rozhodně skoč k vetíkovi, ať z toho neuděláš chronickou záležitost a netrápíte se s tím každou chvíli. |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Bunny
člen týmu

|
Zaslal:
út září 26, 2006 1:46 pm |
  |
Ještě něco, Bandas hlavou neklepal, ani to nijak nepáchlo, přesto šlo o zánět. |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Zubejda
člen týmu

|
Zaslal:
út září 26, 2006 2:16 pm |
  |
| pnoe napsal(a): | Hezký den všem,našemu Beníkovi (6měsíců) pravidelně čistíme ouška OTIFREE kapkami.Jenže on má pernamentně jedno ouško tak zaneřáděné,že mám pocit jestli to není výtok či dokonce se zánětem.Nezapáchá to je to barvy černočervené jako sražená krev,alespoň co se týče barvy.Krev to,ale není to jsem si jist.
Nevíte co s tím? |
Ahoj,taky bych raději šla k vetíkovi.
Zřejmě dostanete antobiotika Otiprin N kapky....vetík řekne kolik a jak často a dlouho kapat(bývá to 7dní). Jak je tam ta zaschlá krev-bordel a ouško ho svědí tak se může jednat o více nemocí než jen zánět. Můžou to být i bakterie,ušní svrab,...to se přes net nepozná a neporadí. Kapky stojí kolem 150kč a nedoporučuju je jako prevenci,jen jako lék v nutnosti od vetíka.
Ty výplachy OTIFREE bych taky nedělala víc jak jednou za čas-tedy třeba jednou za měsíc...ono jak se tam začne víc hrabat do těch uší(což vůbec nedoporučuju-tyčinky a vata vůbec ne! -nechat na vetíkovi) tak se tam ten zánět může častěji opakovat. Vetík nám řekl-vypláchnout jednou za měsíc OTIFREE a pak jen nakukovat kam uvidíme a dosáhnem hadříkem očistit po koupání ve vodě. Určitě vůbec nedráždit a nechat zvukovody mastné od mazu. |
_________________ *Katka něco přes 300 měsíců*Zanna 4roky*Ája 2roky*
*Jen jednou vstoupí Labrador do Tvého srdce a už z něho nikdy neodejde.* |
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Rendy
znalec

|
Zaslal:
út září 26, 2006 3:48 pm |
  |
Rozhodně bych skočil k odborníkovi, ale přece jen jednu zkušenost přidám. Ušní maz se vytváří jako ochrana zvukovodu a proto, aby vypudil nečistoty. Příliš časté čištění tvorbu mazu podporuje. Někdy nemusí jít zrovna o zánět, ale reakci na příliš důkladné čištění něčeho, co tam má být. Na barvě mazu se podílí prach a nečistoty, které se do něj dostávají. Nemám zkušenost se psem ale se sebou, jednou jsem měl problém s uchem a paní doktorka se mě zeptala, jak často si je čistím. Já pohoršeně odpověděl, že každý den a ona mi řekla, že to je právě chyba. A pak se v tom vyznejte . |
_________________ Rendy&Lucka&Rocky (nar. 16.05.2006)
|
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
pnoe

|
Zaslal:
st září 27, 2006 5:24 pm |
  |
Díky za pomoc a radu.Dnes zaskočím k vetíkovi.Je pravdou,že čistíme často.Podám zprávu jak jsme dopadli. |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
pnoe

|
Zaslal:
st září 27, 2006 7:41 pm |
  |
Tak jsme se vrátili od Vetíka.Benny(6měsíců) má zarudlý a oteklý zvukovod,není to zánět,ale mohl by prý být.Dostal kapky Chronicin 4x denně 5 kapek po dobu 10dnů.Teď spí.bobek  |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Zubejda
člen týmu

|
Zaslal:
st září 27, 2006 7:53 pm |
  |
| pnoe napsal(a): | Tak jsme se vrátili od Vetíka.Benny(6měsíců) má zarudlý a oteklý zvukovod,není to zánět,ale mohl by prý být.Dostal kapky Chronicin 4x denně 5 kapek po dobu 10dnů.Teď spí.bobek  |
Tak ať je mu líp brzy prďolovi Dobře,že jste šli k vetíkovi. |
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Bunny
člen týmu

|
Zaslal:
st září 27, 2006 7:54 pm |
  |
Také jsme dávali chronicin |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Glumi
uživatel

Registrace: 4.1. 2006
|
Zaslal:
pá únor 23, 2007 11:22 pm |
  |
My jsme taky u vetíka zjistili, že má začínající zánět v uších. Kapky jsme žádné nedostali. Dostali jsme čistič uší VETRIDERM. Doufám, že nám to nepřejde na chronický zánět. Jen nevím jak často mu to čitstit. Každý den, oben. Vetík řekl podle potřeby. Tak jsem zvědavá jak dopadne na kontrole tento týden. |
_________________ Glumi & Rain & White |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Tweetula

|
Zaslal:
čt březen 08, 2007 7:08 pm |
  |
Tak jsem zjistila, že moje Sárinka má úplně stejný problém. V jednom oušku má takový nepořádek. Přesně jak již někdo psal. Vypadá to jako sražená krev a je hodně cítit. Pořád si ouškou drbe Takže zítra pádíme k vetovi. Je fajn, že tohle fórum existuje a člověk tu najde odpovědi na něco, co ho teď trápí. |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Zubejda
člen týmu

|
Zaslal:
čt březen 08, 2007 8:11 pm |
  |
| Tweetula napsal(a): | | Tak jsem zjistila, že moje Sárinka má úplně stejný problém. V jednom oušku má takový nepořádek. Přesně jak již někdo psal. Vypadá to jako sražená krev a je hodně cítit. Pořád si ouškou drbe Takže zítra pádíme k vetovi. Je fajn, že tohle fórum existuje a člověk tu najde odpovědi na něco, co ho teď trápí. |
Ahoj Tweetulo.
Vetík poradí a pomůže s ouškama.
Ať je brzy líp bez drbání a ouška zdravá. Napiš jak jste dopadli a co léčíte. |
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Tweetula

|
Zaslal:
čt březen 08, 2007 8:55 pm |
  |
Určitě se zítra ozveme a podělíme se o to co mám doktor řekl. |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Jarkavi

|
Zaslal:
pá březen 09, 2007 12:01 pm |
  |
já jen naši zkušenost, protože Arona taky trápili uši, a chodili jsme k vetovi a dávali kapky, a pak silnější a pak už hrozil výplachy- tak jsem jela k dalšímu vetovi- někde jsem to psala, že tam pojedem- bylo to úžasné, nejdřív si s Aronem pohrál- pak mi řekl dáme ho na stůl a Aron držel, když jsme ho tam dávali- tak mi řekl- zuby dobrý, oči dobrý, srst dobrá, kloubečky na omak OK, koukl do ucha a řekl žádné kapky, jdeme vysoušet, a dal mi nějaký prášek na sypání do uší, ještě se tam musí mechanicky uchem jako nafoukat- pak už to trvalo 6 dnů a bylo vše OK |
|
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Tweetula

|
Zaslal:
pá březen 09, 2007 7:12 pm |
  |
Tak máme nějaký krvavý zánět ( pan doktor to nějak podobně říkal ) a dostali jsme antibiotika v kapičkách Mitex a na čištění uší Otivet. Tak jen doufám, že to holčičce pomůže. V noci byla pořád vzhůru, protože ji to bolelo. Tak jsem ji vzala k sobě a spinkali jsem a trpěli společně |
_________________ Sára 8 měsíců |
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Weruska
častý přispěvatel

|
Zaslal:
pá březen 09, 2007 8:40 pm |
  |
| Tweetula napsal(a): | | Tak máme nějaký krvavý zánět ( pan doktor to nějak podobně říkal ) a dostali jsme antibiotika v kapičkách Mitex a na čištění uší Otivet. Tak jen doufám, že to holčičce pomůže. V noci byla pořád vzhůru, protože ji to bolelo. Tak jsem ji vzala k sobě a spinkali jsem a trpěli společně |
Ahojky
je mi líto, že to Sárinku bolí a trpíte Přeji vám ať vám co nejdřív zaberou ty kapky od veta....a průběžně nás informuj, jak se daří ju?  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Zubejda
člen týmu

|
Zaslal:
pá březen 09, 2007 9:07 pm |
  |
| Tweetula napsal(a): | | Tak máme nějaký krvavý zánět ( pan doktor to nějak podobně říkal ) a dostali jsme antibiotika v kapičkách Mitex a na čištění uší Otivet. Tak jen doufám, že to holčičce pomůže. V noci byla pořád vzhůru, protože ji to bolelo. Tak jsem ji vzala k sobě a spinkali jsem a trpěli společně |
Uvidíš bude to zase v pořádku....za 5dní se jí uleví,určitě kapejte jak řekl vetík a kontrola bude už ok. Občas na záněty Labíci trpí.
Přejem Sárince,aby jí už ušiska nezlobila....ať je v pořádku. |
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Tweetula

|
Zaslal:
pá březen 09, 2007 10:10 pm |
  |
Snad to bude brzy v pořádku. Konečně už alespoň v klidu spinká. Řekla bych, že i to samotné vyčištění jí hodně pomohlo. Už si ouško nedrbe  |
_________________ Sára 8 měsíců |
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
|
|