labrador-web.net golden-retriever-web.net
VyhledatTémataOdkazyFórumVaše nastavení
labrador - web - labrador retriever - vše o tomto plemeni !

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Zkuste to u nás : Zkuste to u nás :
Krmiva všech značek nejlevněji

domluva jistá :
info@nakupzdomu.cz

Inzerce Inzerce

Navigace Navigace
· Domů
· Archív článků
· Deníčky
· Diskuzní fórum
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· FAQ
· Fotogalerie
· Hledat
· Inzerce
· Kalendář akcí
· Ke stáhnutí
· Kniha návštěv
· Mapa Stránek
· Poslat článek
· Soukromé zprávy
· Statistiky
· Stránky webu
· Témata
· Top 10
· Uživatelé
· Váš účet
· Verze pro PDA
· Web Links
· Zvědavé ankety

Deníčky Deníčky

Labradorský retrívr MUJ NEJOBLIBENEJSI PES!
kilari

Prvý krát doma
DCdent

Naše malá Enie!!
Enie
 začátek
zdenka

začátek
zdenka

[ Deníčky našich pejsků ]
[ Přidat deníček ]

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Mrkni !
A nejen to ale i granulky za nej ceny !
Vše pro výcvik

Informace Informace

Chovatelské stanice 

Zkoušky a zkušební řády 

Standard

Standard obrazem

Můžu na procházku ? (počasí) 

Podmínky chovnosti 

==================

Chovní psi 

Chovné feny 

Návštevnosť Návštevnosť
TOPlist

Odkud přišli Odkud přišli
1: http://www.google.co..
2: http://www.google.co..
3: http://search.seznam..
4: http://www.google.cz..
5: http://www.google.cz..
6: http://search.seznam..
7: http://search.seznam..
8: http://search.seznam..
9: http://www.zoznam.sk..
10: http://search.seznam..

Diskuzní fórum

labrador-web :: Zobrazit téma - Cvičák
 FAQ •  Hledat  • Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny  • Registrace  • Osobní nastavení • Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv • Přihlášení
 Cvičák Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové témaZaslat odpověď
Autor Zpráva
Predy
přispěvatel
přispěvatel

Registrace: 20.3. 2006

PříspěvekZaslal: ne srpen 13, 2006 5:17 pm CitovatNávrat nahoru

Chodíte se svými pejsky na cvičák? Rádi by jsme taky začli, ale nevím vůbec jak to tam chodí, jak staří pejsci tam budou a taky doufám, že nás tam nebudou učit jen sedni a lehni. A kolik takový cvičák stojí?

člen týmu
člen týmu

Registrace: 18.4. 2006

PříspěvekZaslal: ne srpen 13, 2006 5:40 pm CitovatNávrat nahoru

Predy napsal(a):
Chodíte se svými pejsky na cvičák? Rádi by jsme taky začli, ale nevím vůbec jak to tam chodí, jak staří pejsci tam budou a taky doufám, že nás tam nebudou učit jen sedni a lehni. A kolik takový cvičák stojí?

Jak to sleduji v Brně tak se všude kolem uší právě jen Ke mě, sedni ....

Jinak ceny jsou kolem 100 Kč za lekci

Dříve se chodilo se štěnětem kolem 6 měsíců, teď prý berou už i mladší do skupinek štěňat - cirka od 4 měsíů - ale nevím, nevím přece jen cvičák už je forma práce pro psa a vychovávat doma od prvního dne schvaluji ale cvičák se mi zdá lepší až fakt od 6 měsíců.
Jsem zvědav na názory ostatních a hlavně zkušenosti.

Cvičák je jistě dobrá věc.

Klady :

- naučí pánička jak a co cvičit
- skupinové cvičení prospívá poslušnosti psa v blízkosti jiných psů
- pravidelnost a důslednost - je zde vyžadována
- pomáhá socializaci psa
- úzká specialiazace - málokterý je zaměřen lovecky , nebo na retrívry s příhlédnutím k jejich potřebám a nárokům na výcvik

Zápory :

- termín (daň za pravidelnost) - cvičí se když je termín, ne když má pes ( hlavně štěně ) zrovna tu svoji pravou chvilku se něco učit
- i ten nejhloupější pejsek brzy pochopí, že páničkova sebedůvěra klesá hned za plotem cvičáku například v přivolání
- cena - se mi zdá, že za mých mladých let jsme platili roční příspěvek na cvičák ( tuším kolem 1000 Kč ) a to jsme si mohli ještě odpracovat v brigádnických hodinách na cvičáku, ale hlavně na cvičáku jsem mohl být denně - kdežto dnes člověk vyplázne 1000 kč za pár lekcí

Doporučení

Cvičák vždy jen se současným a pravidelným výcvikem doma a v prostředí svého psa ( ve městě, ve výběhu, v dopr. prostředcích atd....)

PS :

HLEDÁM VÝCVIK ( nemusí být cvičák - objekt) V BRNĚ SE SPECIALIZACÍ NA RETRÍVRY

- lovecký, canisterapii apod - nejsem zcela rozhodnut k čemu máme větší vlohy, ale hlavně - přesvědčí mě spíše kvalita výcviku, než zaměření

- nehledám cvičák - kde se naučí pejsek jen poslušnosti - to snad zvládnu - psa jsem už měl a na cvičáku jsem se učil především já - a chodil jsem tam další léta jen kvůli obraně a figurantovi, což pro labíka určitě nepotřebuji
- rovněž překážky apod. se mi zdá pro štěně nevyhovující - klouby

milovnice labíků
přispěvatel
přispěvatel

Registrace: 25.2. 2006

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 8:40 am CitovatNávrat nahoru

U nás se smí chodit jakmile je pejsek naočkovanej(cca 3 měsíce) skupiny jsou rozdělené na pracovní, společenská atd...

člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 10:44 am CitovatNávrat nahoru

milovnice labíků napsal(a):
U nás se smí chodit jakmile je pejsek naočkovanej(cca 3 měsíce) skupiny jsou rozdělené na pracovní, společenská atd...

No nejde o to jak skupiny dělej, ale jak s nimi pracují - víš myslím, že na většině cvičáků se nedělá lovecký výcvik - aport z vody apod.

Většinou si psy rozdělí, ale pak s nimi stejně dělají klasickou poslušnost.

waw
znalec
znalec

Registrace: 5.2. 2006

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 10:48 am CitovatNávrat nahoru

supermartin napsal(a):
milovnice labíků napsal(a):

No nejde o to jak skupiny dělej, ale jak s nimi pracují - víš myslím, že na většině cvičáků se nedělá lovecký výcvik - aport z vody apod.

Většinou si psy rozdělí, ale pak s nimi stejně dělají klasickou poslušnost.

No ale stejně než začneš dělat lovečinu, natož vodu, tak musí mít pes základní poslušnost...

My byli na cvičáku poprvé ve 14 měsících. což ti každý řekne, že je to přliš pozdě, ale vše v pohodě..

Naposledy upravil waw dne po srpen 14, 2006 11:04 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránkyICQ
zuzka
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Registrace: 8.3. 2006

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 10:54 am CitovatNávrat nahoru

to supermartin:
My chodíme na "klasickej" cvičák od cca 1 roku (i když mně někteří strašili, že to už je pozdě). Backinka ale už něco uměla a teď to spíš je dolaďujeme a připravujeme se na zkoušky poslušnosti ZM1 (v říjnu). Sam je takový pohodář, to cvičení jej moc nerajcuje, ale i tak dělá pokroky.
Teď o výkendu jsem kontaktovala jednoho výcvikáře z www.retriever-sport.cz a budeme dělat s Backinkou lovečtinu (podle mně má na to vlohy - je strašně pracovitá a energická, jen to chce jí usměrnit...a hlavně se já musím naučit, JAK na to)
Na těch stránkách retriever sportu je i kontakt na někoho z Brna, co dělá tento výcvik, tak se zkus s ním zkontaktovat. http://www.retriever-sport.cz/indexcz.htm (kliknout na o sdružení - střediska)
Jo a jinak, jestli už jste něco o tom slyšeli, je to opravdu paráda (myslím teď working testy). Na výše uvedených stránkách si o tom můžete počíst. Chystám se na nějaké závody (pouze jako divák Very Happy , abych to mohla vidět i na vlastní oči...).

Naposledy upravil zuzka dne po srpen 14, 2006 10:58 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránkyICQ
Norma
přispěvatel
přispěvatel

Registrace: 1.1. 1970

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 10:58 am CitovatNávrat nahoru

Já myslím že cvičák je dobrá věc i když chcete v budoucnu dělat jen lovečinu. Já hodně lituju že jsem s naším Bennym nechodila na cvičák od "miminka" .. otrkal by se víc mezi pejsky a i poslušnost mezi více psy by byla lepší. Myslím že je to dobré i z důvodu socializace. Určitě alespoň pro ty, kteří nemají ve svém okolí psí kamarády... (u nás na vesnici jsou jen Alíci u boudy Evil or Very Mad ). Na cvičák jsme začali chodit až na roce, sice jsme všechno dohnali, ale začít dřív je určitě lepší. I když jsme nechtěli dělat obrany tak jsme si natrénovali poslušnost, Bennyho i Normu baví chodit po kladinách, hopkat přez překážky a vyzkoušeli jsme si stopu, kterou jim pro radost občas našlápnu i teď Razz Teď už teda na cvičák nechodíme, už nám to nějak nemělo co dát. Ale až budeme mít další štěně na cvičák půjdeme hned jak bude kompletní očkování Wink
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
zuzka
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Registrace: 8.3. 2006

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 11:02 am CitovatNávrat nahoru

Norma napsal(a):
Ale až budeme mít další štěně na cvičák půjdeme hned jak bude kompletní očkování Wink

Jj, taky bych hodně věcí dělala po zkušenostech úplně jinak nebo i dříve... Ale čas nevrátíš. A taky si říkám, že až jednou... tak to budu dělat lépe, dříve a poctivěji Wink .
Takže teď se těšme z našich pejsků a dejme jim toho tolik, co nejvíce můžeme.

přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 11:12 am CitovatNávrat nahoru

Zuzko a o tom to je
Razz
ono taky hodně záleží na povaze pejska, náš Benny je hyperaktivka, strááášně natěšený něco dělat (bohužel tím pak naseká spoustu chyb jak je hr), jemu cvičák vyloženě prospěl. Zato Norma je pohodář, ta si radši nosí ty svoje bažanžíky a vyloženě se mi na cvičáku nudila Razz Ale bylo fajn, když jsme před cvičením všechny pesany vypustili na plac a pořádně se vylítali a pohráli si. Myslím že i to je důležité.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
alan
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 10:08 pm CitovatNávrat nahoru

Cvičák je dobrej rozhodně od čtyř měsíců dokud je štěně jako houba a rychle si osvojuje co by mělo dělat v osmém měsíci jde do puberty a začne se tvářit že o žádných povelech neslyšelo takže čím dřív tím líp. Wink
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
AJA
uživatel
uživatel

Registrace: 17.3. 2006

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 10:26 pm CitovatNávrat nahoru

Já mám Artíka od 4 měsíců, byl tak dlouho s mámou a sestrou. Myslím si, že klasický cvičák pro labradora vhodný není. Základní věci se dají naučit doma a potom najít vhodné kamarády. Protože labrador je opravdu velmi chytrý pes ,učí se všechno t.j. pozitivní i negativní. Např. pokud kamarádí s dobrmanem, tak jsem měla pocit, že mám dobrmana a od té doby dávám přednost kamarádům stejného plemene.
Moc se mně líbí retriever sport - Iva Siebrová z Třebíče. mají opravdu perfektní soustředění. Byla jsem u nich 2x a už se těším na další.
Záleží na tom, jakou má člověk představu o životě svého psa.
Já vím, že chci společníka a taky laškujeme s canisterapií.
Art má široký záběr každý den. Ráno běhá po loukách a v lese a řádí jako střelený a odpoledne jsme byli v Tescu a u Bati, kde se doslova předvádí jako vzorový pes. Beru ho s sebou úplně všude. Chodíme na poštu, do banky, k lékaři, do lékárny, na různá jednání apod.
Já si myslím, že je důležitý , aby si člověk ujasnil, co vlastně od svýho psa chce. AJA

člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 11:27 pm CitovatNávrat nahoru

Co je lepší když může bejt pes na volno a dojde když se zavolá nebo musí chodit na vodítkuprotože není jistý že poslechne a nerozběhn se za nějakým kámošem třeba přes silnici Wink
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
AJA
uživatel
uživatel

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2006 2:33 pm CitovatNávrat nahoru

Já jsem pán svého psa a pokud vím, že svého psa zvládnu bez vodítka, tak není důvod, aby byl na vodítku.
Jsou místa, kde je Art volně, ale v městě, kde nějakou chvíli před námi mohla jít fenečka, která se hárá a příroda je mocnější než já, tak ho mám na vodítku. Člověk nikdy neví. AJA

člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2006 4:02 pm CitovatNávrat nahoru

AJA

pokud přemýšlíš o canisterapii tak věř že k tomu potřebuješ mít pejska plně ovladatelného ,protože se pohybuješ mezi lidmi nemocnými a můžou provest věci které tvého pejska vyvedou z rovnováhy a může se zachovat jinak než by bylo vhodno.docházíme do LDN tak vím o čem je řeč
AJA
uživatel
uživatel

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2006 10:23 pm CitovatNávrat nahoru

Alane a to mám opravdu dilema.
Já si myslím, že 100 ovladatelnost neexistuje, protože pes je žívý tvor a ne robot. Byli jsme se podívat na OVVR, všechno probíhalo v pohodě ale ke konci přišla fenečka, která byla těsně po hárání a na vlatní oči jsem viděla, co to s přítomnými pejsky dělalo včetně našeho. Mně se právě na labradorech líbí, že jsou schopni sami vyhodnotit situaci a podle toho se zachovat.Několik let se zajímám o psychologii ve vztahu pes- člověk, pes- dítě a mám pocit, že jsem pořád na začátku. AJA

uživatel
uživatel

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2006 10:46 pm CitovatNávrat nahoru

Ještě mám jednu drobnou příhodu.
13 let jsem měla dalmatínku. Pořád srovnávám.
Máme v rodině postiženého kloučka, který má 5 let ale metálně asi 2 roky. Art měl půl roku ,když se poprve setkali. Děti ve věku 8 až 10 let si hrály na zahradě s míčem a Art s nimi. Přišel Oliver a zůstal stát a Art měl v tlamě míček. Všichni jsme zamrzli a čekali co bude. Pes začal opisovat kruhy kolem kloučka a postupně je zmenšoval až stál před ním s míčem a nabídl mu ho. Olík si vzal míček a obejmul Arta kolem krku a my všichni stáli v úžase a měli cvrčky v očích. Byla to komunikace beze slov a já si uvědomila, co vlastně mám za psa. Aja

člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2006 11:24 pm CitovatNávrat nahoru

AJA napsal(a):
Ještě mám jednu drobnou příhodu.
13 let jsem měla dalmatínku. ... a Art měl v tlamě míček.

Nerozumím tomu Art měl a je dalmatinka ? Aha už to vidím z minulého příspěvku .......... no ale co tím myslíš.

Je tu téma ve výcviku - téma cvičák ........... Je jasné že labík umí sám vyhodnotit situaci ........ ale vyhodnotí ji právě v závislosti na výcviku, výchově a zvyklostech.

Jinými slovy - pokud bude vědět že po zavolání Ke mně si může dělat co chce - vyhodnotí to jakože se nic neděje. Zatímco, pokud s ním budeš od 4 měsíců pracovat , a pejsek zjistí, že přijít na Ke mně je pro něj přínosem - pochvala, hra, pamlsek --- určitě přijde.

Všude čtu, že pejsek se musí vychovávat ( pozor ne cvičit ) okamžitě od prvního dne.

Ale je tu téma cvičák a dnes se na něj chodí dříve - už ve 4 měsícíh. Mě kdysi poslali se 4 měsíčním štěnětem domů, ať přijdu v 6 měsících.

Ale na později než 6 měsíců to nevidím. Psa vycvičíš i ve 4 letech ( já asi ne ale odborník možná jo ) ale ideál je určitě cvičit co nejdříve !

alan
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2006 5:00 pm CitovatNávrat nahoru

Mám pocit že některým lidem se při slově cvičák a výcvik udělá rudo před očima a berou to jako týrání zvířat.Naše děti taky nutíme aby poslouchaly občas jednu i chytnou a není to problém.U psa vyžadovat poslušnost je zlomení jeho povahy a omezování svobody asi jsem hloupej.Podle mě pokud se odmalička začne učit jak se musí chovat představuje pro něj později větší volnost Wink
alan
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2006 6:01 pm CitovatNávrat nahoru

Vzkaz pro Supermartina

Když stál cvičák 1000 na rok tak to bylo Mrtvé moře ještě marod. Laughing
Bunny
člen týmu
člen týmu

Registrace: 1.5. 2006

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2006 8:29 pm CitovatNávrat nahoru

Cvičák je super, pokud je super instruktor. S Dastýnkem jsem na cvičák chodila a velmi úspěšně jsme složili několikery zkoušky. Absolutně jsem se na něj spoléhala a na první povel jsem ho odvolala i od háravé feny, zkrátka se naučil, že já jsem pro něj ten největší objekt zájmu a nic není důležitější než panička. Nutno podotknout, že jsem měla veliké štěstí na instruktorku a dovolím si říct, že po republice nebude mít jen tak konkurenci. Několikanásobná mistryně republiky, vícemisryně světa, pak na MS umístěna ještě několikrát do 5. místa. Několikrát nejlepší žena mistrovství světa a má několik výcvikářských odznaků u nás i v zahraničí. Musím říct, že má cvičení perfektně zorganizované, absolutně ví která bije a co na jakého psa platí. A hlavně je skvělý instruktor-učitel.
Jezdí k ní pravidelně lidé i z pořádné dálky, cvičí policejní psy apod. Neviděla jsem, že by někdy byla na psa hrubá, tresty jsou přiměřené a vše je metodou pochval a pamlsků. Vytváří různé situace, zve na cvičiště cízí lidi se psy, aby byla jiná atmosféra, dokonce několikrát přivedla i svého koně. Jindy se všichni přesunou do Zámeckého parku, kde je spousta lidí, dětí psů a cvičí se tam, jindy se jde na louku u letiště, k lomu apod. Prvních několik lekcí probíhalo vždy individuálně. Hlavně chce vidět výsledky. Vždy poradí s nějakým problémem, jak to máte dělat a pokud v příštích lekcích nevidí výsledky, že jste se tomu moc nevěnovali, tak pokud se nezlepšíte, tak se s vámi rozloučí, zkrátka je to pro ní ztráta času. Teď s Banýskem na žádný cvičák nechodíme, jelikož už nemá čas na nové přírůstky, má hodně práce, protože má psy na výcvik a ještě ke všemu tři svoje, které připravuje na vrcholové zkoušky. Je to škoda, mrzelo jí (i mě), že nás musí odmítnout, protože máme dobrý vztah a rodiče k ní stále chodí s Arískem, ale už si nemůže dalšího psa dovolit. Cvičáky, co jsme tady v okolí zkusili je absolutně nesrovnatelné, takže žádný nenavštěvujeme. Nejspíš naše škoda, určitě by nám to prospělo, ale já jsem zkrátka namlsaná a nikde jinde to není ani ze třetiny na takové úrovni.
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Přidat nové témaZaslat odpověď

Přejít na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma