Ahoj,před týdnem jsme si pořídily štěně 8 týdnů a jelikož je to holka dostala jméno Sandy,jelikož chovatel štěňata nepojmenoval mám tudíž obavu jestli si ještě v tomto věku na jméno zvykne,zatím na něj nereaguje,snad časem.Ale chtěl bych se zeptat na otázku,která se týká venčení,chodíme ráno ve 3.30 než jdu do práce,v 9.00,16.00.21.30,chodíme většinou do lesa,který máme za barákem(máme Sandy v bytě)ale tyto procházky trvají až něco málo přes hodinu než se k něčemu rozhoupá,což se mi zdá docela dost,říkal jsem si že se seznamuje s novým prostředím,jen doufám že mi někdo poradí jelikož ten les má 30 hektarů (foto později dodám)děkuji za radu
Ahoj, nemusíš mít strach, určitě si na jméno zvykne chovatel nemusí pojmenovat všechna štěňata do 8 týdnů (tedy pp pejsci jméno samozřejmě mají) i pp pejsci dostávají "civilní" jména až když jsou v novém domově, obvykle v těch 8 týdnech.
K venčení.. přijde mi že tak malé mimí venčíš poměrně dlouho. Mám teď doma dvě stějně stará mimča a většinou jim stačí vynést na zahradu, tam tak max. 20 minut lítají jak draci, doma potom tvrdě usnou. Pokud jsi doma, tak se štěnětem musíš běhat po každém jídle, hře, vždy když se probudí, nebo prostě když se ti zdá že hledá místečko. Já se těmi našimi jen vyběhnu na zahradu a je hned "vyvenčíno" samozřejmě když jde jen o "vyvenčení" tak se vyčůrají vykakají a jde se domů. Člověk se s malými opravdu naběhá ale jinak se čistotě nenaučí.
Registrace: 18.4. 2006
Zaslal:
so prosinec 13, 2008 11:05 pm
Ahojky, hodina je moc dlouho, když se Ti nevyvenčí do 20 minut, tak se vrať a za půl hoďky, nebo hoďku - podle toho, jak dlouho to štěndo vydrží, venčení klidně zopakuj ... ( pokud to jde samozřejmě ) .. jde o to aby si štěndo spojilo venčení s vyprazdňováním ... nejlépe, jak TI píše Norma ... jak vidíš, že přišel čas .. štěně čuchá, rychleji se pohybuje, točí se dokola .. hledá, kde by se vyprázdnilo ... vem ho rychle do náruče a vynes na travičku ... tam ho za vykonání potřeby pochval ... brzy si to spojí. Obětuj tomu víkend, aby se nevyvenčilo ani jednou doma a posuneš se hodně dál ...
Držím palce !
_________________ Zlatíčka Peny a Joy
nice-friend.cz
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.