labrador-web.net golden-retriever-web.net
VyhledatTémataOdkazyFórumVaše nastavení
labrador - web - labrador retriever - vše o tomto plemeni !

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Zkuste to u nás : Zkuste to u nás :
Krmiva všech značek nejlevněji

domluva jistá :
info@nakupzdomu.cz

Inzerce Inzerce

Navigace Navigace
· Domů
· Archív článků
· Deníčky
· Diskuzní fórum
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· FAQ
· Fotogalerie
· Hledat
· Inzerce
· Kalendář akcí
· Ke stáhnutí
· Kniha návštěv
· Mapa Stránek
· Poslat článek
· Soukromé zprávy
· Statistiky
· Stránky webu
· Témata
· Top 10
· Uživatelé
· Váš účet
· Verze pro PDA
· Web Links
· Zvědavé ankety

Deníčky Deníčky

Labradorský retrívr MUJ NEJOBLIBENEJSI PES!
kilari

Prvý krát doma
DCdent

Naše malá Enie!!
Enie
 začátek
zdenka

začátek
zdenka

[ Deníčky našich pejsků ]
[ Přidat deníček ]

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Mrkni !
A nejen to ale i granulky za nej ceny !
Vše pro výcvik

Informace Informace

Chovatelské stanice 

Zkoušky a zkušební řády 

Standard

Standard obrazem

Můžu na procházku ? (počasí) 

Podmínky chovnosti 

==================

Chovní psi 

Chovné feny 

Návštevnosť Návštevnosť
TOPlist

Odkud přišli Odkud přišli
1: http://www.google.sk..
2: http://search.seznam..
3: http://www.zoznam.sk..
4: http://www.google.cz..
5: http://www.google.cz..
6: http://search.seznam..
7: http://search.centru..
8: http://search.centru..
9: http://search.seznam..
10: http://search.seznam..

Diskuzní fórum

labrador-web :: Zobrazit téma - pověry-mýty-omyly aneb vše o našich psech
 FAQ •  Hledat  • Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny  • Registrace  • Osobní nastavení • Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv • Přihlášení
 pověry-mýty-omyly aneb vše o našich psech Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové témaZaslat odpověď
Autor Zpráva
Petra
nováček
nováček

Registrace: 1.1. 1970

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 10:40 am CitovatNávrat nahoru

Na obligátní dotaz "To je labrador, nebo retrívr?" jsem odpověděla "Obojí!" Paní se malinko zarazila a pak chápavě povídá "Aha, takže kříženec!" Laughing
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
Goosi

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 11:08 am CitovatNávrat nahoru

Petra napsal(a):
Na obligátní dotaz "To je labrador, nebo retrívr?" jsem odpověděla "Obojí!" Paní se malinko zarazila a pak chápavě povídá "Aha, takže kříženec!" Laughing

No tak to je celkem klasika...ale vysvětlovat lidem že není labrador a retrívr..ale labradorský retrívr + k tomu dalších pět retrívrů asi nemá cenu...pročež by ti stejně nevěřili protože většina národa má v podvědomí akorát labíky a zlaťáky neboli teda retrívry Very Happy
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránkyICQ
bbarbii
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Registrace: 22.1. 2006

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 3:39 pm CitovatNávrat nahoru

Paradni situace to me jeden soused taky rika ze je Dasty tlustej a pak kdyz jde pro travu okolo tak rika ze je krasnej on ma na zahrade vlcaka a ze porad lina ten vlcak rikam to lina kazdej pes.
Kdyz jdu okolo babek ktere tlachaj na lavce u lesa tak jen slysim to je ale krasnej pejsek a dokonce se i vyznaji rikaji to je labrador ze? a dokonce si pamatuji ze ve Štáhli jsou 2. Razz
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuICQ
Ewiczka
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 3:39 pm CitovatNávrat nahoru

Byli jsme s Denym a ještě jedním labíkem na zahrádce. Kamarádka odběhla s miskou pro vodu a přišla paní, od vedlejšího stolu ( měla nějakého kříženečka ) a přinesla jim v takové plastové špinavé krabičce ne zcela čistou vodu. Pejsci k tomu čichli, odfrkli si a otočili hlavy jiným směrem. A paní říká : no, to je úžasné, vy je máte vycvičené, aby si nebrali ani vodu od cizích Shocked a já na to : ne, oni jsou jen vybíraví Laughing

Ale musím uznat, že to, co říkala paní znělo lépe

člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 1:28 pm CitovatNávrat nahoru

Na veterině v čekárně
Chystali jsme se na očkování a tak jsme si dali čas no takový "nakvap" před polední pauzou. Seděla tam známá s dcerou(bez psa) a pán se štěnětem Novofundland fenečkou tak 4,5měsíce(taky šli očkovat).
Pán nás notnou chvilku pozoroval a pak začla smršť dotazů Laughing Cool
"To jsou něco jako retrívři?... Shocked takže labradoři.....a čistý jo?...s papírama jo?.....a černí? Shocked ....a to my máme zatím plyšovou srst....to vy je něčím nejspíš mastíte a nebo natíráte? Ne? tak koupete šamponem? jen v rybníku? Shocked .....a uměj plavat?....to moje má víc kg...."
-debata ještě pokračovala, ale pro pobavení tohle stačí.. Very Happy

dnešní dávka
Šla jsem s holkama z lesa a proti nám jel chlapeček tak 4roky na koloběžce a už z dálky volal: "babíííííííííííííííííí tý jo-vona má dva psy!!!"
Babička ho uklidnila, že je to jako normální a pak se s námi zastavili.
"To je štěně a matka?" Ne...."a Katko co je to za plemeno-jsou takový hodní a poslušní." Labrador Retriever říkám.."A černí Shocked jo?"
Jj jsou černý, žlutý a hnědý....tak a to byl šok....nemohli to chudáci pobrat. Malej že mám dva a babí, že má ten "všudeznámý světlý" i jiné barvy Laughing Laughing Cool

starší soused
Potkáváme se často ve dveřích domu a pán si nikdy neodpustí poznámku-
"ááááááááááá psovodi jdou ven Very Happy "
a já už nevydržela po x-té nic neříct a vymlela jsem- áááááááááááá důchodci jdou domů Wink

Stanca
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 3:31 pm CitovatNávrat nahoru

Zubejda napsal(a):

starší soused
Potkáváme se často ve dveřích domu a pán si nikdy neodpustí poznámku-
"ááááááááááá psovodi jdou ven Very Happy "
a já už nevydržela po x-té nic neříct a vymlela jsem- áááááááááááá důchodci jdou domů Wink

hezky si mu to natřela..... Laughing
nám běžně důchodci říkají "teda ten pes je ale tlustej....ten se má dobře, co??"...a já když vidim, toho jejich přetloustlýho voříška, kterej za nima sotva leze, radši mlčim...jsme malá vesnička...hned by se druhej den u rohlíků rozneslo, jak jsem drzá.... Wink Když už jsem hodně vytočená, to když už to slyšim asi potřetí na jedné vycházce....odpovídam "to je totiž labrador a ne chrt...!!!", na což se mi dostane odpověd "ale stejně je tlustej"....no comment Rolling Eyes

přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 3:37 pm CitovatNávrat nahoru

My u od sousedů neustále slýcháme : pěkně ho Evčo vykrmuješ, ještě chvíli a může ne pekáč. Jednou jsem to už nevydržela a na poslední jeho větu jsem mu řekla : no, Denymu to bude na pekáč ještě trvat, ale vy byste klidně už mohl

přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2007 8:43 am CitovatNávrat nahoru

Šel mladý pár ( cca 30 let ), holka : "podívej, to je ale krásný voříšek", kluk: "Ty jsi ale blbá, vždyť je to doga"..... musela jsem se smát, protože jsme se právě vrátily z výstavy z Konopiště.

Můj děda: "ten pes hrozně tloustne, měla by jsi jí přestat krmit", Já: "Už to není štěně a netloustne, jen mohutní", "Děda: "stejně tomu hovno rozumíš, je tlustá a basta". Odešla jsem, nemá smysl se bavit.

Když byla štěně: důchodkyně v oboře: "To je ale krásný štěňátko a co je to za rasu?", já: "labrador",
"Vážně? Ale ten bude s něčím kříženej, ne? Já znám labradory a to jsou tlusté koule, ta Vaše je hezčí, hubená."

Setkání s pejskaři. Aisha si hrála se psem, který vypadal jako labrador, jen měl flekatou srst, povídám "To je ale pěkný pes, s čím je skříženej?", dostalo se mi odsuzujícího pohledu, "To je čistý labrador, nový typ, harlekýn a papíry nemá proto, že byl z nadpočetného vrhu, ale my jsme stejně papíráka nechtěli, nejsme na výstavy". Spadla mi čelist a dál jsem se radši nebavila.

častý přispěvatel
častý přispěvatel

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2007 12:53 pm CitovatNávrat nahoru

Shocked Príma zážitky, občas jsem se zasmála, občas je to smutné, co si lidi myslej...........

Mně akorát vloni v létě (Bastymu nebylo ani půl roku, takže takové to typické naplácané labradoří štěndo) uštědřil doma na dvoře kominík přednášku, jak mu chudinkovi huntuju klouby, když ho tak překrmuju, on tomu prý rozumí, chová totiž dva psy................pak jsem ho potkala s dobrmanem a belgickýcm ovčákem "maliňákem"...........
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Nikyky
uživatel
uživatel

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2007 2:54 pm CitovatNávrat nahoru

Tady u nás v Perninku mají stejně starou kříženku labroše jako Eyko je taky černá ale má bílí tlapky.No a du jednou ven s Eykem a deme kolem tý fenky(jmenuje se Roxi) a naproti nám dva kluci.Roxi knučela Eyko chtěl za ní a kluci přišli,sehnuli se k Eykovi ani se nepodívali jestli náhodou Roxi není na zahradě a na Eyka NO AHOOJ ROXI,SME SE DLOUHO NEVIDĚLI,ŽE JO a já jenom TO NENÍ ROXI.ROXI JE TADY

A nebo sem byla venku na louce s kámoškou.měli sme jednu labinu a lanseera.Oba si hrali jenom sem zavolala na jednoho a přišli oba. no a od lesu sel nákej starej chlap ve vozíku dřevo a u vozíku přivázanýho vořiška. no přišel k nám já zavolala psy ti si lehli vedle nás a chlap na mě začal řvát,že psy nesmí běhat na volno a že je na to vyhláška a že zavolá policajty tak mu říkám at je zavola no tak se sebral a odešel. a za chvíli ho vidim jak nás z dálky pozoruje dalekohledem
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránkyICQ
Ewiczka
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: ne srpen 26, 2007 7:45 pm CitovatNávrat nahoru

Jdu s Denym po lese, potkám paní a pána s jezevčíkem a bladhoundem.
Pan - to je RTW, že
Paní - ty jsi truhlík, to je přece dobrman ...
....

já se válím smíchy po jehličí Laughing

přispěvatel
přispěvatel

Registrace: 25.2. 2006

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 12:21 pm CitovatNávrat nahoru

tak tohle taky znám, když byla angy menší, tak se mi taky stalo že dvě děti, kteří o psech''věděli všechno'' se hádali... že je tohle labrador.....ne to je retrívr.......... koukni se na to, dyk to je jasnej labrador, retrívr vypadá stejně ale je béžovej Very Happy nebo pán s dobrmanem, který má břicho v stejné úrovni jako hrudník povída teda ty ji pekne vykrmujeěš, ta bude zachvíli tlustá jako prase, ty s ní asi moc ven nechodíš vid, to by totiž zhubla. nejhorší je na tom, že nejsem ani trochu spokojná s tim jak angy vypadá, prestala žrát a je hubená čím dál víc... Laughing Confused nebo když sem procházela takovou ''ulicí'' sice tam jsou baráky, ale ani poradna silnice tam neni....v zivote jsem tam nepotkala nikoho!!!! je tam mín lidu jak v lese, angy byla navolno, ale sla skoro u nohy(proste kdyz ji nic nezajima tak chodi u nohy i kdyz nemusi..) no a najednou na mě vykoukla starší pani, a dala mi pulhodinovou prednasku, že to teda nesmi bejt psi bez voditka v takhle obydlene ulici, a tak ja ze si ji teda chytim ale vzdyt je to jedno kdyz stejne jde u nohy, a ona ze to nepomuze ze musí mít košík, a jak si to preestavuju, at s ni do obydlených ulic ani nechodím Laughing Laughing Cool nebo když jdu po poli, tak casto potkavam mlady par, a taholka se vzdycky schova za kluka, ani neduta, vubec se nehejbe a čeká, až ji angy přeběhne Very Happy já jí úpovídam, ona nic neudělá... holka po minutě prohlásila jjjjááááá vvvvíííímm. a to je angy hrozně malá Very Happy nevim kde lidi ten respekt berou... asi je to tim, jak o laboušcívh koluje, že sou to hnusní psi, kteří bezdůvodně zabijejí lidi Crying or Very sad

přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 12:30 pm CitovatNávrat nahoru

ještě jsem si vzpoměla, jdu si tak na prochazku, a najednou pred sebou vidím pani se salašnickym psem na kratkém vodítku, a tak jsem si rikala tu neznam, no tak aspon treba bude mit angy novou kamosku, no ale pani se otocila, a zacala šileně zdrhat do blatiteho pole. a běžela a běžela..... Shocked nejdřív jsem si myslela že třeba to měla v úmyslu že šla běhat, ale když ode mě byla tak 100 metrů, a já ji presla, tak na mě zakřičela... máš u sebe vodítko??? ja se zasmála a řikám, jo mám, a ona tak si toho psa na něj dej, a já, vždyt jsem od vás skoro kilometr,a angy si vás ani nevšimla jak jste daleko....tak už jenom stála a mlčela a když sme byli dostatečně z dohledu, tak se vratila a pokračovala v procházce Laughing Laughing dosud sem nepochopila co to mělo znamenat Smile

nováček
nováček

PříspěvekZaslal: ne září 02, 2007 7:52 pm CitovatNávrat nahoru

Teď jsme měli dva týdny dovču a celkem jsem se nad novými příspěvky pobavila. Co lidi a voda? Nejnovější zážitek-hodila jsem Arčímu aport na rybník, dala povel a seřval mě nějaký chlap, že toho psa chci utopit, když mu takhle daleko házím "jeho" klacek, který si nese a nutím ho plavat pro něj.Taky na mě pošle ochránce zvířat, /to je teď děsně módní argument/. Pak dožraně odešel - asi aby neviděl, že toho nebohýho psa tejrám dál a házím mu klacky dalších půl hodiny, k Arčínově nadšení.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
Zubejda
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 7:49 am CitovatNávrat nahoru

Laughing Laughing Laughing dost jsem se pobavila dalším čtením Laughing díky

-přidám hlášku co mě nedávno rozesmála

Byli jsme plavat s holkama na Mácháči a když se dost vyplavali s páníčkem a Zanna zaaportovala, tak jsme šli kraťoučkou procházkou k autu.
Za námi po cestě šla malá holčička asi s babičkama z pláže....holčička si začla zpívat odrhovačku: "paní má duva psy....paní má duva psy....paní má duva psy...."
a babička se jí ptá: "...a jako mají barvu?"
Chvíli ticho a pak zase něco jako zpěv: "jeden čeunej a duhej bívej.....jeden čeunej a duhej bívej...." Laughing Laughing Wink

Merlisko
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 11:31 am CitovatNávrat nahoru

No tak teď jsem se docela pobavila..píšu si s bývalým spolužákem po icq a bavíme se o tom, jak jsem si pořídila Merlina a co je ten Labrador vůbec zač. Se mi vysmál, že jsem asi trhlá, že labrador přece vůbec není lovecké plemeno Rolling Eyes tvrdil mi, že Labrador je na to prý příliš pomalý a zdomestikovaný Rolling Eyes Very Happy Razz
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránky
lenkalabr
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 9:16 pm CitovatNávrat nahoru

Ještě jeden postřeh na pobavení, ten už u nás zdomácněl. Kdysi nám jedna paní nám nabízela štěně labroše bez PP se slovy-matka je labradorka /myšleno s PP/, a otec byl taky pes!!
milovnice labíků
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: so září 15, 2007 9:18 am CitovatNávrat nahoru

lenkalabr napsal(a):
a otec byl taky pes!!

to je paráda, ted se snažíme udržet papíry v chovech a za chvíli se budeme snažit udržet v chovu alespon psa, a dnešní množitelé psů budou své miláčky křížit nejspíš s člověkem Very Happy Laughing

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2008 11:43 am CitovatNávrat nahoru

Andy když přicházel o první zoubky, zaklínily se mu nový a starý tesák. Nebylo na to moc pěkné pokoukáníčko a i Andymu to dělalo viditelné problémy. Nic na plat, muselo se k vetikovi. Ten náš byl zrovna na nějákém sympóziu, a tak jsme museli navštívit vyhlášeného vetika v druhém městě. S našim překvapením nám bylo sděleno, že tohle je zcela v pořádku a pes si nějak poradí sám. Po tomto náročném výkonu si musel tento pán v letech jít zakouřit na přilehlou zahradu. (Ordinace byla v rodinném domku na okraji...) Aby nás ujistil že psům a labradorům obzvlášť velice rozumí, vzal nás tedy na tu zahradu sebou. S pýchou nám ukázal špinavý kotec zastrčený v rohu. Byl zasrčen "aby pes pořád na někoho neštěkal". Když jsme chtěli s Andiškem přistoupit trošku blíže, pozdravit se ze statným černým labikem, bylo nám to důrazně nedoporučeno - že jeho pes nikoho nesnáší a je na všechny moc zlý. Bylo nám psa i jeho pána moc líto. Za dva dny jsme šli k našemu vetikovi. Ten se radostně přivítal s pacientem a udělal nezbytný zákrok.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Zubejda
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: so září 13, 2008 1:20 pm CitovatNávrat nahoru

Myslela jsem,že další žvásty a nesmysle co musím dál poslouchat od "zkušených" sem nebudu psát,že si nacpu do uší trávu a budu hluchá nebo to prostě přejdu jako pokaždé zakroucením hlavy...ale tohle musím vypustit.
Potkala nás paní s fenou ale ukrutně nepodobnou(prý zlatá labradorka Laughing )...flekatá s růžovým ksichtem,bez srsti atd...
"jak se jmenuje ten váš?"-paní se nadšeně prohrabovala Ájinou srstí a omatlávala jí.
"jmenuje se Ája Smile "
...."a mohla bych na vás dostat kontakt? Nám by se Ája moc líbil jako otec budoucích štěňátek!" Shocked
Na mě toho bylo moc..fenu podle majitelů ale mít prostě nemůžu,protože jejich "zlatice" se s fenama pokaždé rve!

Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Přidat nové témaZaslat odpověď

Přejít na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma