Dokud jsem si nepořídila svého prvního psa v životě - naši Aishu, nikdy jsem se nezajímala o to, kam psi můžou a kam ne. Teprve teď jsem mnohdy "šokovaná", kam všude nesmíme spolu. Jsme rodina, která žije vcelku aktivním způsobem života, rádi cestujeme, jezdíme na výlety, sportujeme... Teď co máme naši fenku, chtěli bychom ve většině aktivit pokračovat i sní, pokud to ovšem bude možné. Minulý týden nás nepustili v Piešťanech do lázeňského parku, u nás v Hodoníně nesmí psi do ZOO ( i když je to v podstatě lesopark)...
V létě se chystáme na dovolenou do Tater, hotel, kde nás ubytují i se psem nebyl vcelku problém najít, ale trochu mě straší známí, jestli se budeme moci s ní pobybovat po turistick. chodníkách. V návštěvním řádu TANAPu jsem se dočetla, že psi můžou na vodítku a s náhubkem do 3. ochranného stupně (nemůžou do 4. a 5.) Ale kam zasahuje 3. stupeň jsem se už nikde nedočetla. Vzhledem k tomu, že nejsme žádní kamzíci ani se nechystáme slézat skály, tak nám to snad procházky i s Aishou umožní...
Zajímaly by mě vaše pozitivní i negativní zkušennosti z různých míst a myslím, že by to ocenili i ostatní, kteří se kamkoliv chystají se svým pejskem a mohli by se tak vyhnout nepříjemným překvapením.
Opravdu suprově se k pesanům chovají v Hotelu Besídka ve Slavonicích - ubytují je s vámi, do restaurace můžou jak ti ubytovaní, tak cizí a ještě vám pro něj přinesou misku s vodou a na žrádlo...
Registrace: 18.4. 2006
Zaslal:
po květen 19, 2008 11:22 am
V brněnských restauracích a obchodech nás pustí téměř všude ...
Poslední dobou dělají problémy ve Vaňkovce, když pes nemá vodítko ani koš ... ale jen někteří pracovníci ostrahy....
Určitě psa ale nepustí do Tesco, Electroworld, Ikea apod...
V malých obchodech krom potravin je to vpoho ....
Ad hotely - v Krkonoších nebyl problém , ve většině hotelů není problém, ale je tam většinou zakázán pro psy vstup do restaurace
Západní Čechy - jsem byl překvapen, že v některých kempech nesmí být psi na volno ... což - Morava naprosto v pohodě.. důvod byl více než směšný ... Zahraničním turistům by to vadilo ....
_________________ Zlatíčka Peny a Joy
nice-friend.cz
no u nas v Piestanoch sa netreba hlavne nikde pytat, ale rovno ist.. aj na kupelny ostrov (lazensky park) - nikdy ma este odtial nevyhodili so psom na vodidle, aj ked podla znaciek tam psy nesmu..
co sa tyka Tatier, na turistickej mape su vyznacene zelenou prerusovanou ciarou takzvane Chranene krajinne oblasti, kde je ten najvyssi stupen ochrany a sem sa so psom nesmie ist vobec. je to dost divne, pretoze mne v Turistickom informacnom centre odporucila pracovnicka turisticku trasu kam sa so psom nesmelo, napriek tomu, ze som sa jej vyslovene pytala na turu s velkym psom..
na Morave a v Cechach to mate omnoho volnejsie a lepsie co sa tyka pristupu ku psom, na Slovensku do ziadnej ZOO sa so psom nesmie ist a tiez vela hotelov a penzionov robi problemy.
_________________ Gipsy Nisus *6.6.2005
---------------------------------------------------------------
Ktokolvek si moze mysliet, ze si nikto - tvoj pes vie, ze si stredobodom vesmiru. (Pam Brown)
no u nas v Piestanoch sa netreba hlavne nikde pytat, ale rovno ist.. aj na kupelny ostrov (lazensky park) - nikdy ma este odtial nevyhodili so psom na vodidle, aj ked podla znaciek tam psy nesmu..
co sa tyka Tatier, na turistickej mape su vyznacene zelenou prerusovanou ciarou takzvane Chranene krajinne oblasti, kde je ten najvyssi stupen ochrany a sem sa so psom nesmie ist vobec. je to dost divne, pretoze mne v Turistickom informacnom centre odporucila pracovnicka turisticku trasu kam sa so psom nesmelo, napriek tomu, ze som sa jej vyslovene pytala na turu s velkym psom..
na Morave a v Cechach to mate omnoho volnejsie a lepsie co sa tyka pristupu ku psom, na Slovensku do ziadnej ZOO sa so psom nesmie ist a tiez vela hotelov a penzionov robi problemy.
Díky za informace; je pravda, že jsme se u vás na ostrov ani nesnažili jít, značení nás odradilo, podruhé se zařídíme jinak
K těm Tatrám: už jsem se dotazovala i na serveru Tatry.cz a odpověděli mi v podstatě to samé, co Ty - cca od tatranské magistrály nahoru je téměř vše zapovězeno! Pohybovat se lze snad jen v turistických centrech, tak uvidíme, asi se budeme u pesana střídat na hotelu, abychom se dostali i na nějakou túru. Zdravím na Slovensko
no tu kebyze mam dodrziavat vsetky zakony a vseobecne zavazne nariadenia (VZN) mesta, tak musim mat psa na gauci len.. nie su to vyhovujuce plochy na volny pohyb psov, normalne je volny pohyb zakazany, mimo mesta polovne reviry, takze porusujem kde sa co da.. ked vencime, tak VZN, lebo chodime vacsinou navolno a ked trenujeme, tak na poli alebo v inom polovnom reviri.. cvicak tu je iba pre sportovu kynologiu, takze treba mat psa iba v byte na gauci alebo na dvore.. smutne
_________________ Gipsy Nisus *6.6.2005
---------------------------------------------------------------
Ktokolvek si moze mysliet, ze si nikto - tvoj pes vie, ze si stredobodom vesmiru. (Pam Brown)
Chtěli bychom se podívat na nějakou výstavu ještě před tím, než se nějaké sami zúčastníme jako vystavovatelé. Jsme začátečníci - tak "hodit čučku" jak to vůbec chodí. Může se tam vůbec člověk jako divák pohybovat se psem, který není na dané výstavě přihlášený jako vystavovaný?
Chystáme se mrknout na Mezinárodní výstavu psů, CACIB-
Grand Prix Slovakia Nitra 7.-8.6., tak abychom tam nejeli zbytečně...
Ahoj,
pokud se nepletu tak nemáte ještě u Aishy naočkovanou vzteklinu, takže Vás do výstavního areálu veterináři s Aishou nepustí. Jinak se samozřejmě s naočkovaným psem proti vzteklině může jít na výstavu podívat kdokoli. Při vstupu se psem na výstavu, ikdyž se pes nebude účastnit výstavy ve výstavních kruzích, tak majitel prokazuje očkovaní proti vzteklině doloženým pasem nebo očkovacím průkazem. Očkování proti vzteklině nesmí být starší 12 měsíců (1 roku) a mladší 1 měsíce.
Ahoj,
pokud se nepletu tak nemáte ještě u Aishy naočkovanou vzteklinu, takže Vás do výstavního areálu veterináři s Aishou nepustí. Jinak se samozřejmě s naočkovaným psem proti vzteklině může jít na výstavu podívat kdokoli. Při vstupu se psem na výstavu, ikdyž se pes nebude účastnit výstavy ve výstavních kruzích, tak majitel prokazuje očkovaní proti vzteklině doloženým pasem nebo očkovacím průkazem. Očkování proti vzteklině nesmí být starší 12 měsíců (1 roku) a mladší 1 měsíce.
Ahoj Davide,
no jasně, už jsem se to také dočetla v propozicích, tam konkrétně jim stačí ne mladší 21 dní a ne starší 1 roku. Vzteklinu jsme očkovali minulý týden, takže nám chybí jeden týden. Tak musíme ještě počkat Měj se
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.