labrador-web.net golden-retriever-web.net
VyhledatTémataOdkazyFórumVaše nastavení
labrador - web - labrador retriever - vše o tomto plemeni !

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Zkuste to u nás : Zkuste to u nás :
Krmiva všech značek nejlevněji

domluva jistá :
info@nakupzdomu.cz

Inzerce Inzerce

Navigace Navigace
· Domů
· Archív článků
· Deníčky
· Diskuzní fórum
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· FAQ
· Fotogalerie
· Hledat
· Inzerce
· Kalendář akcí
· Ke stáhnutí
· Kniha návštěv
· Mapa Stránek
· Poslat článek
· Soukromé zprávy
· Statistiky
· Stránky webu
· Témata
· Top 10
· Uživatelé
· Váš účet
· Verze pro PDA
· Web Links
· Zvědavé ankety

Deníčky Deníčky

Labradorský retrívr MUJ NEJOBLIBENEJSI PES!
kilari

Prvý krát doma
DCdent

Naše malá Enie!!
Enie
 začátek
zdenka

začátek
zdenka

[ Deníčky našich pejsků ]
[ Přidat deníček ]

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Mrkni !
A nejen to ale i granulky za nej ceny !
Vše pro výcvik

Informace Informace

Chovatelské stanice 

Zkoušky a zkušební řády 

Standard

Standard obrazem

Můžu na procházku ? (počasí) 

Podmínky chovnosti 

==================

Chovní psi 

Chovné feny 

Návštevnosť Návštevnosť
TOPlist

Odkud přišli Odkud přišli
1: http://search.seznam..
2: http://search.seznam..
3: http://search.seznam..
4: http://search.seznam..
5: http://www.google.cz..
6: http://www.google.cz..
7: http://search.seznam..
8: http://search.seznam..
9: http://search.seznam..
10: http://images.google..

Diskuzní fórum

labrador-web :: Zobrazit téma - POZOR - Psí kašel
 FAQ •  Hledat  • Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny  • Registrace  • Osobní nastavení • Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv • Přihlášení
 POZOR - Psí kašel Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové témaZaslat odpověď
Autor Zpráva
Goosi

Registrace: 1.1. 1970

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 11:01 am CitovatNávrat nahoru

Ahoj
Chtěla bych Vás všechny upozornit a varovat, že už v několika místech republiky se vyskytl psí kašel, který se projevuje především tak, že pejsek se jakoby snaží vykašlat něco z krku...jako kdyby mu tam něco uvízlo a snažil se to dostat ven..u nás se tomu lidově říka že "chrchlá" Very Happy
U některých psů jsou tohle jediné projevy, u některých psů je to doprovázeno zvracením hlenů a slin a později všeho co mu podáte. Můj pesan takhle problil celý den a celou noc. A proto sem Vás chtěla upozornit, že kdybyste toto zpozorovali tak hned valtek vetovi pro antibiotika nejlíp v injekci protože je docela možné že prášky by vám vvyzvracel. Je to dobré odchytit hned ze začátku, protože necháte-li to tak může to jít i na plíce a tom áte potom doživotně..ale to je jen takový strašák ale opravdu se to v případě neléčení může stát...A ještě jedna věc..je to vysoce infekční a tudíž snadno přenosné..
a inikubační doba je 10-14 dnů po kterou by neměl pesan přicházet do kontaktu s ostatními...Jinak to chce prostě antibiotika a hlavně pro pejska klid..aby se moc nenamáhal..kdyžto přirovnám tak je to něco jako pro člověka taková horší chřipka....tak to jest všecko co o tom vím...tak si dávejte pozor..u nás to měli dva pesani a během tří dnů už šest pesanů a předpokládám že se to bude šířit dál..a slyšela sem už i o případech z jiných oblastí...velice rádo se to šíří hlavně ve městech..kde chodí lidi venčit vesměs na stejná místa a potom na cvičácích..takže dávejte na pesany pozor Exclamation Exclamation Exclamation
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránkyICQ
marenka

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 11:11 am CitovatNávrat nahoru

Psí kašel jsem si dvakrát přivezla z výstavy. Od té doby nechávám proti němu očkovat celou smečku a mám klid. Vřele doporučuji i ostatním ....
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránky
CessyaKoule
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 5:38 pm CitovatNávrat nahoru

No tak to Cessy i Koule nedávno meli. Nastesti je to uz pryc Wink
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránkyMSN Messenger
Ketrin
přispěvatel
přispěvatel

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 11:32 pm CitovatNávrat nahoru

ATB nejsou vždycky nutná, naši psi to měli dvakrát a vždy se jim za 1-2 dny ulevilo po podávání sirupu Atussin + potírání patra medem.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
Bob
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2007 8:59 am CitovatNávrat nahoru

Souhlasím s Ketrin že ATB nejsou vždy nutná. Podávali jsme obyčejný dětský Bromhexin s medvídkem a také kašel začal pomalu ustupovat.
Na tento kašel jsou více náchylní štěňata a mladí psi. Naše Alma ho měla už za mlada. Letos v létě ho chytla Kitti a Alma byla v pořádku i když s ní je ve stálém kontaktu. Tak jako tak tento kašel trvá zpravidla týden atˇuž je léčený čímkoliv Martin
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuZobrazit uživatelovy WWW stránky
supermartin
člen týmu
člen týmu

Registrace: 18.4. 2006

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2007 2:35 pm CitovatNávrat nahoru

Záleží, zda se kašel podchytí hned vpočátku - potom stačí ACC long nebo Solmucol - nejlépe v prášku - rozpustit ve vodě...

Ale vývoj nemoci je dost rychlý - pokud pejsek dnes ráno si jen tak párkrát odkašle ( jakože se něčím dusí ) - může zítra kašlat celou noc a už je to na atb.... s nimi se léčí cca 4 -5 dnů s tím, že pejskovi se uleví už po 24 h, bez nich se pak kašel hned neléčený - léčí dost dlouho.

Penda měla kašel loni - nejlépe se sežene při pití ze společné misky ... , a Joy letos, ale to už Peny vůbec nechytla. Neznamená to ale, že pejsek který kašel už měl - ho nemůže znovu dostat.

Bob
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2007 3:22 pm CitovatNávrat nahoru

Tento kašel vypadá pro laika dost hrozivě, samozřejmě pokud by pes měl zvýšenou teplotu nepřijímal by potravu atd. antibiotika bych nechal nasadit ale jinak ne. Také jsme dříve hned s každou rýmečkou běželi k veterináři a ten samozřejmě hned nasadil ATB je to pro něj kšeft. Ale pro pejska to není dobré a pak se všichni dívíme proč jsme na tom tak špatně s imunitou našim pejsků!!! Nechci tuto nemoc nějak zlehčovat ale pejsek ze sebe musí dostat hleny kterými se dáví a k tomu z devadesáti procent pomohou i obyčejné kapky na odkašlání hlenu a to není jen můj názor ale i názor dlouholetých chovatelů LR.
Tak se nezlob Marťo Laughing
supermartin
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2007 5:50 pm CitovatNávrat nahoru

Jsem psal jen své zkušenosti, také znám lidi co nedají atb ani sobě, natož pejskovi.

Nadruhé straně mám i kamarády vetíky a můj věčný dotaz je , jak by to řešil u svého psa.

Konkrétně u svého psa - ve stádiu kašle, které měly obě ( a byl to fakt fofr ) by to řešili atb. Také je předepsali Joy. (jim moc díky - a kšeft z toho neměli ani korunu, protože jsem to musel koupit v lékárně - a oni fakt moc hodní mi to předepsali zdarma, prostě v daném stádiu to bylo pro Joy to nej .... a Pendě to před rokem ordinoval vetík sám - tam o kšeft šlo, ale pomohlo to okamžitě a od té doby musím zaklepat .. bez nemoci ).

Každopádně atb s mírou - to dá rozum. Osobně ale moc nefandím těm alternativním léčbám - zřejmě protože mě o nich ještě nikdo moc hodnověrně nepřesvědčil.
Jak říkají vetíci, kdyby to bylo tak jednoduché, bylo by to jednoduché i pro nás - a kšeft je to jistě větší , než atb...

Bob
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2007 7:55 pm CitovatNávrat nahoru

O tom co je kšeft a není myslím nebylo hlavní náplní tohoto tématu.
ale měl jsem možnost porovnat léčbu s atb. a bez nich a průběh byl vždy
stejný, opravdu ten silný dávivý kašel zhruba dva dny zbytek už vykašlávání a ok. Ale dost už, o tom si můžeme popovídat třeba někdy v mezičase při výcviku
Martin
Bob
nováček
nováček

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2007 9:51 pm CitovatNávrat nahoru

marenka napsal(a):
Psí kašel jsem si dvakrát přivezla z výstavy. Od té doby nechávám proti němu očkovat celou smečku a mám klid. Vřele doporučuji i ostatním ....

Dozvěděl jsem se že očkování je vhodné, ovšem částečně chránící a jeho účinnost trvá pouze šest měsíců. To je ode mě opravdu poslední informace Laughing
Andous

PříspěvekZaslal: út září 30, 2008 4:50 pm CitovatNávrat nahoru

Muj pes si přivezl kasel z výcvikového tabora a vubec to nebylo dobry marodil s tim asi 3 tydny ale musim zaklepat uz je to dobry.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávu
supermartin
člen týmu
člen týmu

PříspěvekZaslal: st říjen 01, 2008 8:53 am CitovatNávrat nahoru

Andous napsal(a):
Muj pes si přivezl kasel z výcvikového tabora a vubec to nebylo dobry marodil s tim asi 3 tydny ale musim zaklepat uz je to dobry.

Asi nejvíce záleží jak rychle dojdete k vetíkovi, v jakém je kašel stádiu, když se to podchytí hned - výsledky jsou ze dne na den lepš -í okamžitě....

Čím jste léčili ?

Andous

PříspěvekZaslal: st říjen 01, 2008 6:55 pm CitovatNávrat nahoru

davala jsem mu euchanaciovej sirup ten nam doporucila doktorka a pak naky leky jeste a pichala mu antibiotika
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávu
MaQinka

PříspěvekZaslal: po prosinec 14, 2009 3:16 pm CitovatNávrat nahoru

Ahoj, můj pejsek má teďka kašel a chtěla se se zeptat jesti mohu použít MUCOSIN je tok usadnění vykašlávání a uolnění dýchacích cest? moc děkuju Confused
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateliOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit uživatelovy WWW stránkyICQ
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Přidat nové témaZaslat odpověď

Přejít na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma