| Autor |
Zpráva |
Goosi

Registrace: 1.1. 1970
|
Zaslal:
čt srpen 09, 2007 11:01 am |
  |
Ahoj
Chtěla bych Vás všechny upozornit a varovat, že už v několika místech republiky se vyskytl psí kašel, který se projevuje především tak, že pejsek se jakoby snaží vykašlat něco z krku...jako kdyby mu tam něco uvízlo a snažil se to dostat ven..u nás se tomu lidově říka že "chrchlá"
U některých psů jsou tohle jediné projevy, u některých psů je to doprovázeno zvracením hlenů a slin a později všeho co mu podáte. Můj pesan takhle problil celý den a celou noc. A proto sem Vás chtěla upozornit, že kdybyste toto zpozorovali tak hned valtek vetovi pro antibiotika nejlíp v injekci protože je docela možné že prášky by vám vvyzvracel. Je to dobré odchytit hned ze začátku, protože necháte-li to tak může to jít i na plíce a tom áte potom doživotně..ale to je jen takový strašák ale opravdu se to v případě neléčení může stát...A ještě jedna věc..je to vysoce infekční a tudíž snadno přenosné..
a inikubační doba je 10-14 dnů po kterou by neměl pesan přicházet do kontaktu s ostatními...Jinak to chce prostě antibiotika a hlavně pro pejska klid..aby se moc nenamáhal..kdyžto přirovnám tak je to něco jako pro člověka taková horší chřipka....tak to jest všecko co o tom vím...tak si dávejte pozor..u nás to měli dva pesani a během tří dnů už šest pesanů a předpokládám že se to bude šířit dál..a slyšela sem už i o případech z jiných oblastí...velice rádo se to šíří hlavně ve městech..kde chodí lidi venčit vesměs na stejná místa a potom na cvičácích..takže dávejte na pesany pozor  |
|
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
marenka

|
Zaslal:
čt srpen 09, 2007 11:11 am |
  |
Psí kašel jsem si dvakrát přivezla z výstavy. Od té doby nechávám proti němu očkovat celou smečku a mám klid. Vřele doporučuji i ostatním .... |
|
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
CessyaKoule
nováček

|
Zaslal:
čt srpen 09, 2007 5:38 pm |
  |
No tak to Cessy i Koule nedávno meli. Nastesti je to uz pryc  |
|
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
Ketrin
přispěvatel

|
Zaslal:
čt srpen 09, 2007 11:32 pm |
  |
ATB nejsou vždycky nutná, naši psi to měli dvakrát a vždy se jim za 1-2 dny ulevilo po podávání sirupu Atussin + potírání patra medem. |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Bob
nováček

|
Zaslal:
ne říjen 07, 2007 8:59 am |
  |
Souhlasím s Ketrin že ATB nejsou vždy nutná. Podávali jsme obyčejný dětský Bromhexin s medvídkem a také kašel začal pomalu ustupovat.
Na tento kašel jsou více náchylní štěňata a mladí psi. Naše Alma ho měla už za mlada. Letos v létě ho chytla Kitti a Alma byla v pořádku i když s ní je ve stálém kontaktu. Tak jako tak tento kašel trvá zpravidla týden atˇuž je léčený čímkoliv Martin |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
supermartin
člen týmu

Registrace: 18.4. 2006
|
Zaslal:
ne říjen 07, 2007 2:35 pm |
  |
Záleží, zda se kašel podchytí hned vpočátku - potom stačí ACC long nebo Solmucol - nejlépe v prášku - rozpustit ve vodě...
Ale vývoj nemoci je dost rychlý - pokud pejsek dnes ráno si jen tak párkrát odkašle ( jakože se něčím dusí ) - může zítra kašlat celou noc a už je to na atb.... s nimi se léčí cca 4 -5 dnů s tím, že pejskovi se uleví už po 24 h, bez nich se pak kašel hned neléčený - léčí dost dlouho.
Penda měla kašel loni - nejlépe se sežene při pití ze společné misky ... , a Joy letos, ale to už Peny vůbec nechytla. Neznamená to ale, že pejsek který kašel už měl - ho nemůže znovu dostat. |
_________________ Zlatíčka Peny a Joy
nice-friend.cz |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
Bob
nováček

|
Zaslal:
ne říjen 07, 2007 3:22 pm |
  |
Tento kašel vypadá pro laika dost hrozivě, samozřejmě pokud by pes měl zvýšenou teplotu nepřijímal by potravu atd. antibiotika bych nechal nasadit ale jinak ne. Také jsme dříve hned s každou rýmečkou běželi k veterináři a ten samozřejmě hned nasadil ATB je to pro něj kšeft. Ale pro pejska to není dobré a pak se všichni dívíme proč jsme na tom tak špatně s imunitou našim pejsků!!! Nechci tuto nemoc nějak zlehčovat ale pejsek ze sebe musí dostat hleny kterými se dáví a k tomu z devadesáti procent pomohou i obyčejné kapky na odkašlání hlenu a to není jen můj názor ale i názor dlouholetých chovatelů LR.
Tak se nezlob Marťo  |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
supermartin
člen týmu

|
Zaslal:
ne říjen 07, 2007 5:50 pm |
  |
Jsem psal jen své zkušenosti, také znám lidi co nedají atb ani sobě, natož pejskovi.
Nadruhé straně mám i kamarády vetíky a můj věčný dotaz je , jak by to řešil u svého psa.
Konkrétně u svého psa - ve stádiu kašle, které měly obě ( a byl to fakt fofr ) by to řešili atb. Také je předepsali Joy. (jim moc díky - a kšeft z toho neměli ani korunu, protože jsem to musel koupit v lékárně - a oni fakt moc hodní mi to předepsali zdarma, prostě v daném stádiu to bylo pro Joy to nej .... a Pendě to před rokem ordinoval vetík sám - tam o kšeft šlo, ale pomohlo to okamžitě a od té doby musím zaklepat .. bez nemoci ).
Každopádně atb s mírou - to dá rozum. Osobně ale moc nefandím těm alternativním léčbám - zřejmě protože mě o nich ještě nikdo moc hodnověrně nepřesvědčil.
Jak říkají vetíci, kdyby to bylo tak jednoduché, bylo by to jednoduché i pro nás - a kšeft je to jistě větší , než atb... |
nice-friend.cz |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
Bob
nováček

|
Zaslal:
ne říjen 07, 2007 7:55 pm |
  |
O tom co je kšeft a není myslím nebylo hlavní náplní tohoto tématu.
ale měl jsem možnost porovnat léčbu s atb. a bez nich a průběh byl vždy
stejný, opravdu ten silný dávivý kašel zhruba dva dny zbytek už vykašlávání a ok. Ale dost už, o tom si můžeme popovídat třeba někdy v mezičase při výcviku
Martin |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Bob
nováček

|
Zaslal:
ne říjen 07, 2007 9:51 pm |
  |
| marenka napsal(a): | | Psí kašel jsem si dvakrát přivezla z výstavy. Od té doby nechávám proti němu očkovat celou smečku a mám klid. Vřele doporučuji i ostatním .... |
Dozvěděl jsem se že očkování je vhodné, ovšem částečně chránící a jeho účinnost trvá pouze šest měsíců. To je ode mě opravdu poslední informace  |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Andous

|
Zaslal:
út září 30, 2008 4:50 pm |
  |
Muj pes si přivezl kasel z výcvikového tabora a vubec to nebylo dobry marodil s tim asi 3 tydny ale musim zaklepat uz je to dobry. |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
supermartin
člen týmu

|
Zaslal:
st říjen 01, 2008 8:53 am |
  |
| Andous napsal(a): | | Muj pes si přivezl kasel z výcvikového tabora a vubec to nebylo dobry marodil s tim asi 3 tydny ale musim zaklepat uz je to dobry. |
Asi nejvíce záleží jak rychle dojdete k vetíkovi, v jakém je kašel stádiu, když se to podchytí hned - výsledky jsou ze dne na den lepš -í okamžitě....
Čím jste léčili ? |
nice-friend.cz |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
Andous

|
Zaslal:
st říjen 01, 2008 6:55 pm |
  |
davala jsem mu euchanaciovej sirup ten nam doporucila doktorka a pak naky leky jeste a pichala mu antibiotika |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
MaQinka

|
Zaslal:
po prosinec 14, 2009 3:16 pm |
  |
Ahoj, můj pejsek má teďka kašel a chtěla se se zeptat jesti mohu použít MUCOSIN je tok usadnění vykašlávání a uolnění dýchacích cest? moc děkuju  |
|
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
|
|