Jsem ale úplný nováček, co se týče pejsků a nechci, abych něco zameškala, nebo udělala něco špatně. Pročítala jsem se fórem, ale je tu tolik názorů a věcí, že nevím, co si vybrat.
Zajímá mě co mladýmu co se týče jídla, jaký granulky a co mu hlavně nedávat. A pak taky jaký všecny očkování. A kdyby jste měli nějaký tipy, co mu udělá radost, až přijede ke své nové rodině, aby se cítil dobře. Jsem z toho celá nervózní, jestli mi rozumíte. A jestli někdo neví o nějakým hodným veterináři na Praze 4, aby mi kdyžtak poradil co a jak.
Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
út červenec 22, 2008 10:21 pm
Tak každý nějak jednou začít musí než se propracuje k Labradorům,
Skoobee ty začneš pejskem snad podobným a u něho určitě pochopíš jak je báječné mít tu možnost si pečlivě vybrat svého přítele se studeným čumákem. Jak je báječné vědět kdo byli předci a znát ostatní sourozence,občas se sejít,...atd.atd.(to tady nebudu potisící psát ty skvělý přednosti vybrané CHS a o čem je mít plemeno po kterém toužím).
Nevím co jsi tu pročítala,ale v první řadě jsi měla začít s pp nebo bez? článkem...možná bys pochopila víc věcí.
Co tu většinou lidi mají pejsky bez pp tak píší-příště jen s pp.
Odkud až do JBC jedete?(už to vidím Praha4 )
A co si představuje paní nebo slečna Martina pod pojmem cena dohodou?
Je to škoda tahle začít,ale je to tvé rozhodnutí...na řádku let.
Tak šťastnou cestu.
_________________ *Katka něco přes 300 měsíců*Zanna 4roky*Ája 2roky*
*Jen jednou vstoupí Labrador do Tvého srdce a už z něho nikdy neodejde.*
tak koukam, že jste tady opravdu všichni vstřícní. Příště si hodně rozmyslím, než na takovéhle fórum napíšu pro radu.
Místo toho, abyste mi rozumně poradili, tak mi skoro ještě nadáváte, co jsem to za člověka, že si chci domů pořídit tohle štěňátko!
nechápu Vaše přehnané reakce, místo abyste ve stručnosti vysvětlili jaké komplikace tento pejsek přináší, tak se do Skoobee nekompromisně pustíte a urážíte.
Ne každý tomuto oboru rozumí a pokud žádá o rady, tak skutečně o rady a ne o nějaké Vaše přehnané reakce.
Pes bez PP, je přece také pes a zaslouží si spokojený domov.
Já sám se v tom nevyznám, ale rád bych se dozvěděl co může mít tento pejsek za komplikace?
Jsem ale úplný nováček, co se týče pejsků a nechci, abych něco zameškala, nebo udělala něco špatně. Pročítala jsem se fórem, ale je tu tolik názorů a věcí, že nevím, co si vybrat.
Zajímá mě co mladýmu co se týče jídla, jaký granulky a co mu hlavně nedávat. A pak taky jaký všecny očkování. A kdyby jste měli nějaký tipy, co mu udělá radost, až přijede ke své nové rodině, aby se cítil dobře. Jsem z toho celá nervózní, jestli mi rozumíte. A jestli někdo neví o nějakým hodným veterináři na Praze 4, aby mi kdyžtak poradil co a jak.
Děkuju moc za vaše rady!!!!
Ahoj, s názorom Zubejdy súhlasím. Rozhodnutie je však, presne ako píše, na tebe.
K tvojmu dotazu – všetky odpovede nájdeš na fóre, ale ušetrím ti hľadanie.
Až si toho prcka privezieš domov, tvoja prvá cesta nech vedie k dobrému veterinárovi. Ten sa na neho poriande pozrie a povie ti presne čo a ako ďalej s očkovaním a odčervovaním.
Strava – sušené granulované krmivo, značku ti odporúčať nebudem, ale myslím, že väčšina ľudí krmi eukanubou, alebo pro planom. V každom prípade nech sú so granule pre šteňatá veľkých plemien. Dodržuj presne dávkovanie a kým vykrmiš prvých 15kg, sama uvidíš a pochopíš ako ďalej s krmením.
Žiadne iné jedlo okrem predpísanej dávky granulí nemusí dostávať. Ak máš pocit, že musí dostat niečo navyše, odober mu malú časť z jeho dennej dávky a dávaj mu ju ako pamlsky.
Čo sa týka výbavy – pelech, misky, vôdzku, obojok atd atd – pozri poriadne fórum, nájdeš všetko.
.. dobre si romysli, či ho naozaj chceš, skús radšej nájsť kvalitný chov – záruku zdravých šteniat, nedaj na foto v inzeráte, takto vyzerajú všetky milo a neodolateľne, krutá realita môže prísť už o 6 mesiacov.
Registrace: 18.4. 2006
Zaslal:
st červenec 23, 2008 1:14 pm
Já bych se i vcelku přikláněl dobře si prohlédnout foto v inzerátu ... foto maminky ... nekupuješ si přece celoživotní štěně ... ale labíka, a ten bude zřejmě vypadat jako rodiče .... štěňátkem nebude už za dva měsíce ...
Zamyslet se nad maminčiným nedobrým pigmentem, hnědými štěňaty u žluté mámy se špatným pigmentem .. a vůbec popřemýšlet o dalších desítkách věcí, které tu již byly řečeny ...
Jinak pejskem bez PP se vzdáváš plna věcí o kterých ani netušíš, nejsou to jen výstavy ale lovecké zkoušky, výcvik, a všechny aktivity, kde je třeba identifikace psa ...
_________________ Zlatíčka Peny a Joy
nice-friend.cz
Zaslal:
st červenec 23, 2008 3:29 pm
Mrkni se na nos, okolí očí a morda - jsou růžové a ne černé .. to poznáš i ty, jen si nevěděla asi že to tak nemá být ..
Já jen reaguji na to co vidím, ale být tebou tak se bojím toho, co nevidím ..
Už si ji viděla v postoji, pohybu .. atd ?
Když dá někdo foto sedící fenky zakryté štěňaty.. ví asi proč. Je nesmyslné fotit fenku v postoji nyní - ale na to měli myslet před nakrytím. Takto to vypadá, že ji nechtějí ukázat.
nice-friend.cz
V tomto případě bych byla opravdu opatrná a znovu si vše dobře promyslela. Nakrýt žlutou fenu se dvěma hnědými geny hnědým psem není zrovna dobrý nápad, chovatel buď o této problematice mnoho neví, nebo mu jde čistě o to odchovat hnědá štěňata, po kterých je větší poptávka. Pokud nemá ani tyto základní vědomosti, bude schopen zajistit správnou péči feně i štěňatům?
Druhá věc je koupě štěněte bez PP. I ve sledovaném chovu je bohužel stále vysoký výskyt dysplazie kyčelních a loketních kloubů, očních chorob, alergií, epilepsie. Cifry procentuálního výskytu jsou často dokonce dvoumístné. Sehnat geneticky perfektního jedince je prakticky nemožné, se znalostí rodokmenu je však možné držet výskyt těchto vad na uzdě. To jest nechovat na blízce příbuzných jedincích a jedincích, v jejichž linii se vyskytují stejné dědičné vady. Bez těchto vědomostí necháváte vše na náhodě. Jedinci bez PP byli patrně z chovu vyřazeni právě kvůli zdraví, protože aspoň VD na výstavě dostane prakticky každý, totéž platí o složení zkoušky OVVR. Všichni psi z "českého" chovu jsou blízce příbuzní, neboť jsou potomky několika málo prvních importovaných labradorů. Majitel kvalitního importovaného psa ho těžko nechá krýt bezpapírovou fenu, takže lze počítat s tím, že oba rodiče štěněte jsou blízcí příbuzní!
Samozřejmě můžete mít štěstí a získat tímto způsobem prima štěně, stejně tak jako z pečlivě naplánovaného krytí může vzejít nemocný jedinec, je to otázka pravděpodobnosti. Koupí štěněte bez PP ušetříte 3 tisíce - to je cena krmení na dva měsíce! Operace loktů stojí dvacet tisíc, nehledě na trápení s tím spojené. O tom bohužel něco vím.
Teď třeba chcete "jen" kamaráda, ale za pár měsíců tomu třeba přijdete na chuť a potom vám bude líto, že se svým pejskem nemůžete na závody, tréninky, výstavy, tábory - to vše jsou akce pouze pro psy s PP. Pokud je vám tohle všechno opravdu jedno, proč si nevzít opuštěného pejska z útulku? Tím uděláte aspoň dobrý skutek, narozdíl od podporování chovu bezpapíráků. Nedivte se, že lidi z tohoto fóra reagují poněkud alergicky při zmínce o chovu bez PP, labrador je módní plemeno, velmi populární u množitelů, kterým jde jen o zisk. V jakých podmínkách pak takové stroje na výrobu štěňat často musí žít, dokud nepadnou vyčerpáním, radši nechtějte vědět.
Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
čt září 11, 2008 10:27 pm
Skoobee napsal(a):
Ahojky,
v neděli si jedu vybrat jedno malinký škvrně. Těším se jak malý dítě.
Děkuju moc za vaše rady!!!!
Ahojte,
som tu novy a co tu tak citam forum, tak je tu kopec informacii, ktore mi pomozu pri chovani nasho noveho labradorika Happyho . Ideme si ponho o dva tyzdne a tak by som rad este pochytil co sa len da z teorie aby sme nic nezbabrali. Tato tema ma zaujala ale rozbehlo sa to inym smerom, kvoli tomu ze buduca panicka chcela psika bez PP co by som tiez nerobil... My toho nasho budeme mat z chovnej stanice amazing love http://www.amazinglove.sk/i/puppies/3tyzdne3.JPG. Je fakt rozkosny .
Supermartin tu ma vyborny clanok o steniatku a dakujem mu zan! Chcem sa opitat ako casto by sme cestou ked ho budeme brat mali robit prestavky, kedze ideme az 160km za nim. Je toho moc co by som sa chcel opitat ale nechcem aby ste sa ma zlakli
Zaslal:
so září 13, 2008 3:06 pm
Ahojky, štěnda jsou na fotce moc krásná !
Ad přestávky :
Určitě si vezmi spolujezdce, svým pánečkům jsem to téměř nařídil.. a ten bude sedět se štěndem vzadu ... bedlivě sledovat, hladit apod.. určitě si všimne, kdy štěndo bude chtít čůrat i to druhé ...
Jinak na 160 km bych určitě zastavil 2x, ale pokud bude malé spát, můžeš frčet, než se začne budit .. po probuzení je potřeba potřeby zcela jistá ..
nice-friend.cz
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.