může mi někdo poradit? Před 3 dny jsme si přivezli dvouměsíční stěně. Problém je v tom, že jsme jí udělali v předsíni pelech, aby tam spinkala, jenomže jak jí tam necháme samotnou, začně strašně brečet a škrábat. Zatím jsme to řešili, že jsme jí vzali buď ke mě do pokoje nebo k babičce, jenomže v noci dělá strašnej bordel (všechno okusuje atd.) a my se vůbec nevyspíme. Krom toho v tý přesíni je neni pokojová teplota, ale asi okolo 16 stupnu, tak se bojim, aby tam tahkle malinká třeba nenastydla. Prosím kdo má zkušenost, jak jí přesvědčit aby spinkala sama v předsíni poraďte mi Děkuji
Registrace: 29.3. 2006
Zaslal:
út březen 20, 2007 10:36 am
Takhle malé stene nemuzes nechat samotné - holt musís obetovat pár dní bez spánku,ale musí spát s tebou. Je jedno kde,jestli v loznici,v obýváku nebo s ním ve spacáku budes spát v té chodbe. Kde spalo doted? S maminou a sourozenci v jednom chumlu,kde se zahrívali a byly spolu a ty po nem chces,aby byl najednou uplne sám? Kdyz bude mít nekoho vedle sebe,bude hned klidnejsí ( neznamená to,ze pri kazdém vykviknutí vyskocís z postele a budes neco vymýslet) a to nemluvím o tom,ze si v prvních dnech utvárís vztah pán-pes - ten pes ti to nikdy nezapomene,kdyz ho ted od sebe zazenete a necháte samotného.
Já jsem 3 týdny spala v obýváku na nepohodlné sedacce - kdyz Andy v noci smejdil,tak jsem jen pozorovala,jestli nechce curat a jinak jsem ho jen potichu zavolala k sobe a treba pohladila. Uvidís,ze pár dní bude klidne spát a casem dojde i na ten pelísek v chodbe.
Zdravim, my když jsme si přivezli Quattra domů tak jsme mu udělali taky pelech v předsíni, že jsme se mysleli že tam bude spát. Realita byla jinde, vždycky skončil u nás v posteli, kde mu bylo dobře, prvních pár nocí rozkousal nějaký to povlečení... Ještě dnes(9měsíců) když se probudíme tak občas ho najdeme na posteli vedele sebe nebo u nohou, ale už je velikej tak letí dolů . Má dva pelíšky jeden starej co má odmala v předsíni, tam je když nikdo neni doma a teď jsme dostali k Eukanubě polštář tak na něm spí v noci u nás u postele
Zdravim, my když jsme si přivezli Quattra domů tak jsme mu udělali taky pelech v předsíni, že jsme se mysleli že tam bude spát. Realita byla jinde, vždycky skončil u nás v posteli, kde mu bylo dobře, prvních pár nocí rozkousal nějaký to povlečení... Ještě dnes(9měsíců) když se probudíme tak občas ho najdeme na posteli vedele sebe nebo u nohou, ale už je velikej tak letí dolů . Má dva pelíšky jeden starej co má odmala v předsíni, tam je když nikdo neni doma a teď jsme dostali k Eukanubě polštář tak na něm spí v noci u nás u postele
jj, u nás to bylo stejné, jen s tím rozdílem, že pes v posteli zůstal:)
Taky bych byla pro, spát se štěnětem co nejdéle, ať už by to mělo být ve spacáku v předsíni, nebo v pohodlí postele.
Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
út březen 20, 2007 11:52 am
Taky jsme si plánovali když jsme si ji dovezli v 8 týdnech že bude pěkně v pelíšku v síni nebo kuchyni realita byla že jsme jí dali matračku vedle postele pode mě a spí tam do teďka.Když byla malá byla to nutnost ji utěšovat byla celá vyjuchaná a neměla jsem to srdce ji nechat samotnou.A teďka jsme si všichni tak na sebe zvykli že si nedokážu skoro představit že by spávala jinde, ale stalo se už že někdy spala na kobercu v síni ale většinou na té svojí matračce.Ráno vždycky šťouchne do noh páníčka- ten s ní chodívá brzo ráno než jde do práce.Úplně najela ale na náš režim a o víkendu se probudí koukne že spíme a spí dál dokud nevstáváme.
Ono ale pak bude asi těžší naučit pejska najednou spát jinde.Ale určitě se to dá zvládnout.
_________________ Kira 9 měsíců + Lenik to nám to letí
První měsíc, co jsem měla štěně jsem spala snad čtyři hodiny, byla jsem sice šťastná ale vypadala jsem pěkně utrápeně.první týden se spali spolu na zemi.....a zůstalo to tak, jen už nejsme na zemi.Nikdy ani nezaplakal, a v noci spát a nerušit to chvilku trvalo,
ale určitě to není jediná zkušenost a jsou mezi námi , i takový tvrďáci, kteří odolali a nechali štěndo zvyknout na samotu, já mezi ně nepatřím a stejně jako ti přede mnou jsem podlehla, ale vůůůbec mě to nemrzí
Tak u nás byla Jessi od malinka na chodbě,nejprve jsem měla strach,že bude pobrekávat,ale - vstávala jsem každý 2 hoďky na čůrandu,takže jsem s ní byla prakticky celou noc a pak když se to prodlužovalo,fakt si zvykla.někdy v noci jsem ji chodila kontrolovat,buď spala v pelíšku,nebo si taky zvykla spát v koupelně.Přijde mi,že ji má jako takovou větší boudu. No a teď když je velká,si pravídelně ráno ve 4,30h. zakňourne,já ji pustím a ona se složí pode mě k letišti,kde spí jak dřevo .
O víkendu to dělám jak s malým dítětem - dokud neotevřu ani jedno oko,spinká pěkně dýl jako my.Ale běda,když jen tak trochu pootevřu očko a zjistí,že jsem vzhůru,tak to už u mě sedí,probodává pohledem a mám hru prohranou
Taky jsme si první týden ustali na zemi, vedle sebe jsem vyskládala noviny pro případ, že by se Beauty počůrala a taky jsem při každým šustnutí věděla, že vstala. Ona byla ale zlatá. Stačilo když jsme s ní vstali jednou za noc a pak před půl 6 než jsem šla do práce, jinak celou noc spala v pohodě. Pak jsme se všichni přesunuli do ložnice, dokud nevyskočila na postel, spala v pelíšku, ale netrvalo to moc dlouho a byla v posteli. Nevadí mi to, někdy spíš naopak ) Večer usíná v pelíšku, pak si přeleze do postele. Buď leží v nohách nebo si vleze mezi nás a spí jak člověk. Miluju ty rána o víkendu, kdy se probdím a ona je u mě schoulená nebo se vedle nás protahuje. Už se taky naučila, že se o víkendu spí dýl, někdy teda po sedmé "otravuje",tak s ní přítel skočí ven a pak zase všichni v klidu usneme. Vetšinou, někdy má chuť si už hrát, tak nás přemluví a blbneme. Třeba tento víkend jsme ji dokonce museli přemlouvat aby vstala, vůbec se jí nechtělo
Zaslal:
út březen 20, 2007 1:06 pm
Tak to musím uznat, že ta naše malá Freya je v tomhle opravdové zlatíčko. V šestém týdnu života nám jí předaly a hned jsme zařídily komfortní pelíšek v chodbě, kde opravdu, světe div se spí. Velmi rychle pochopila, že to je asi jediné místo kde má klid, jak ode mne tak od děcek. Dokonce ani když zavřem dveře do ostatních pokojů, tak si nestěžuje... zkrátka zlatíčko.
Ani nic jiného nezbylo.. panička dala striktní zákaz do ložnice a k postely nesmí na metr..
Zaslal:
út březen 20, 2007 6:35 pm
Myslím že minimum od kdy se dává štěně od fenky je 8 týdnů z více důvodů..Je ještě maličké v šesti týdnech. Tak malé a už u páníčků to si ani nedovedu představit. Tím spíš bych ho měla při sobě ale takto malé bych si ho nebrala nikdy.
_________________ Kira 9 měsíců + Lenik to nám to letí
Zaslal:
st březen 21, 2007 9:45 am
Nic jiného než si ji vzít nám nezbylo. Buť my, nebo někdo jiný. Panička její mámy neměla prý nervy dál okolo nich skákat... A to nevíte, ž její sourozezec šel ještě o 5 dní dříve. Jí jsme braly jako poslední, i když jsme měly první vybráno..
Nic jiného než si ji vzít nám nezbylo. Buť my, nebo někdo jiný. Panička její mámy neměla prý nervy dál okolo nich skákat... A to nevíte, ž její sourozezec šel ještě o 5 dní dříve. Jí jsme braly jako poslední, i když jsme měly první vybráno..
tak tohle snad už ani nechci číst to je na rozkopání držky té rádoby chovatelce
a kolik takové vypiplané štěňátko stálo?
Naposledy upravil alan dne st březen 21, 2007 9:57 am, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal:
st březen 21, 2007 9:57 am
Velice zvláštní, souhlasím. Nicméně fáze mezi 6. a 8. týdnem je jedna z nejdůležitějších v životě štěňátka, vštěpuje si nejvíce informací, takže co je lepší? Být v této době u nekvalitního chovatele, nebo ve kvalitní nové rodině.....
6 týdnů je fakt málo ach jo... Ono se to nezdá, ale každý den u "maminky" je hodně cenný. A takový týden u štěňátka je hodně dlouhá doba. Myslím že 8. týden k odběru je optimální.
Ach jo, to je tak když si někdo myslí, že si lehce vydělá na štěňatech a pak už jen kouká jaká je to starost.
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.