| Autor |
Zpráva |
Andulka
častý přispěvatel

Registrace: 2.12. 2005
|
Zaslal:
st leden 04, 2006 11:48 pm |
  |
Jedna otázečka pro majitele štěnat? Jaký povely už ovládáte? Náš pes se naučil asi během 15 min sedat a 10 min. dávat pac.
Jsem fakt v šoku jak se labouši rychle učej  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
labradorka
uživatel

Registrace: 1.11. 2005
|
Zaslal:
čt leden 05, 2006 2:04 am |
  |
Ahoj kdyz jsme si pořídili Sarynku v 10-ti tydnech tak se tyto povely naučila behem 2 dnů.Šlo to rychle,ale samozrejme s pomocí kokinek  |
_________________ labradorka |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
smajlik
nováček

Registrace: 10.12. 2005
|
Zaslal:
čt leden 05, 2006 7:26 am |
  |
Jak na povely jdete? Podle knížek a nebo jste si našli nějakou svoji učínnější metodu?
Zajímalo by mě jak kerý povel cvičíte. |
_________________ Lukáš a Wendy |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
Andulka
častý přispěvatel

|
Zaslal:
čt leden 05, 2006 9:27 am |
  |
SEDNI
1. KROK..............něco dobrého na zub
2. KROK..............řeknu sedni a tlačím mu na zadek aby si sednul
3. KROK..............sedne si s naší pomocí, neví o co jde a dostane oooohromnou pochvalu a kousek piškotu nebo klobásky
4. KROK .............opakujeme KROK č. 2 a krok č. 3
5. Po 4. piškotu tu většinou pochopí a jestli ne tak to pochopí po 5 nebo po 6 piškotu
DEJ PAC
STEJNĚ JAKO SEDNI s tím, že začínáme v pozici sedni, kterou už umí
1. DEJ pac a zvednout mu tlapku, pochválit a dát piškota a dokolečka dokola, naučí se to tak po 5 piškotu
LEHNI
To nám ještě nejde, je to dost těžký donutit psa aby si lehnul, ale pracujeme na tom [/b] |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Palos

Registrace: 2.1. 2006
|
Zaslal:
ne leden 08, 2006 3:31 pm |
  |
Supeeeeeer včera jsem Krejzinku naučil podat packu. Sicel mi to trvalo od rána až do večera, ale před večerem to konečně pochopila . Jsem strašně rád. Teď ji budu učit " popros " a časem i " lehni " . Musíme ovšem zdokonalit i povel " k noze ", protože na ten poslouchá jen málo kdy . |
_________________ PaLoS  |
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Handy
přispěvatel

Registrace: 4.12. 2005
|
Zaslal:
ne leden 08, 2006 4:28 pm |
  |
Však v pubertě ještě uvidíte, jak budou poslouchat...Handy taky poslouchal úúúplně suprově, na slovo, přišla puberta a poslechne jak kdy. Holt v tomhle období má pes svojí hlavu. I když cvicíme, cvičíme a ještě jednou cvičíme, hlavně přivolání není stopro. Taky se vaši miláčci vrhaj na všechny svoje kamarády s obrovskou vervou?(vlastně i na lidi, ale to už je teď lepší) |
_________________ Martin a Handy |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
Petr B.
nováček

Registrace: 17.12. 2005
|
Zaslal:
po leden 09, 2006 8:31 pm |
  |
No jo puberta, taky se toho desim. Zatim to jde vse az moc lehce.
To vis, nase Bettyna mam takovy pocit, lidi primo miluje. Kazdy, kdo kolem nas projde, budi jeji zajem, tak si rikam, jestli si neporidim jeste jednoho psa na jeji hlidani, aby nam ji nekdo neukradl.  |
_________________ Petr & Lucka & Betty(Cerny labik 17 mes. & Mazlik (NO 9 mes.) |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
Glumi
uživatel

Registrace: 4.1. 2006
|
Zaslal:
út leden 10, 2006 11:39 am |
  |
Zdravíme vás všechny. Chtěli bychom se vás zeptat jak učíte povel "lehni". Děkujeme |
_________________ Glumi & Rain & White |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
pindruzka
člen týmu

Registrace: 6.1. 2006
|
Zaslal:
út leden 10, 2006 1:22 pm |
  |
pes už musi umět na povel sednout.Sedícímu psovi ukážeme pamlsek, dáme povel lehni a před nosem mu ho dáváme k zemi, ale oddalujeme tak, aby na něj nedosáhl.takhle jsem to cvicila ja a slo to v pohode.ted uz to zvlada, ale nastalo obdobi (cca v 7 mesicich), kdy si proste lehat nechtel.holt trpelivost na prvnim miste  |
_________________ Pindruzka a Falco (nyní 16 měsíců)
http://www.labradorfalco.estranky.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Andulka
častý přispěvatel

|
Zaslal:
út leden 10, 2006 1:50 pm |
  |
Tak povel lehni nám tedy vůbec nejde. Dělám to podobně jak to pinduzko popisuješ, ale náš Gufi to řeší tak, že prostě vstane a dojde si pro pamlsek  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
pindruzka
člen týmu

|
Zaslal:
út leden 10, 2006 2:28 pm |
  |
Další možností je, sedícímu psovi zvednout a zlehka podtrhnout přední nohy. Pes ztratí rovnováhu a lehne si.pak ho v te poloze chvili udrzet s opakovanim povelu lehni.samozrejme pamlsek, pochvala, ne zas horouci, pes ma pak tendenci se valet a hrat si (teda aspon u me).jinak tuhle techniku jsem nezkousela., takze nevim.
a nebo to zkousej s tim pamlskem, ale mej ho na zkracenym voditku, po povelu lehni pravou rukou tahni stene kupredu a dolu.levou rukou mu pritlac na kohoutel.
cviku zdar  |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Andulka
častý přispěvatel

|
Zaslal:
út leden 10, 2006 2:31 pm |
  |
Děkuju za vyčerpávající odpověd. Určitě vyzkouším a dám vědět jak nám to jde  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Glumi
uživatel

|
Zaslal:
st leden 11, 2006 8:27 am |
  |
Pindruzko ěkuji za podrobný a vyčerpávající radu. Na povel "Sedni" už nám správně reaguje. Jen nevím, co si to navykl, jakmile má dostat odměnu začne na ruku s odměnou skákat. Musíme odnaučit skákání při podávání odměny. S Whitem nejdříve zkusíme první variantu s pamlskem. Doufám, že si pěkně lehne a ne že se vyvalí jak telátko na bok.
Snad se nám to bude dařit. |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
pindruzka
člen týmu

|
Zaslal:
st leden 11, 2006 10:17 am |
  |
no jo, mlsouni jedni.ja mela problem pri "lehni" . nejak se zasek a lehal si, jen kdyz jsem tahala pamlsek.bez pamlsku si nelehl.tak jsem pak delala, ze slovni pochvala byla VEEELIKA, ale bez pamlsku.nekdy jsem ho dala, jindy ne, jak se mi chtelo.i kdyz ze zacatku bylo dost tezky donutit ho lehnout i bez toho pamlsku to byl clovek uplne vyrizenej.ale prineslo to ovoce  |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Andulka
častý přispěvatel

|
Zaslal:
st leden 11, 2006 10:44 am |
  |
Pindruzko, tak včera jsme trénovali lehni a účinnější metoda je podtrhnout lehce nohy z pozice sedni, když ho začínám tisknout dolů, tak nějak neví o co jde a nelíbí se mu to...
Takže zatím trénujeme...Snad se už brzo budu moci pochválit úspěchem  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
pindruzka
člen týmu

|
Zaslal:
pá leden 13, 2006 10:22 am |
  |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Andulka
častý přispěvatel

|
Zaslal:
so leden 14, 2006 11:52 am |
  |
Pinduzko, my se teda pochválíme. Z polohy sedni si už umíme lehnout . Ta metoda s lehkým podtrhnutím byla ohromně účinná. Díky moc za radu. Sice si nelehne, ještě bez sedání, ale myslím, že je to otázka času a pravidelného treningu. Manžel se včera vrátil ze služebky po třech dnech, tak jsme mu hned předvedli  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Glumi
uživatel

|
Zaslal:
so leden 14, 2006 2:15 pm |
  |
Nám ještě moc povol lehni nejde. Ale budeme nadále trénovat.
Chtěla jsem se zeptat jaký povel dává když jede kolem vás auto a když přecházíte přes cestu. Mívám někdy obavu, když jede auto že se White lekne a dá se zmateně na útěk. Proto ho vždy zastavuji a hlídám a upozorňuji ho, že jede auto. Zvolila jsem způsob, že si musí sednout a zůstat. Nevím jestli je to vhodné, nebo je jestli je něco lepšího.
Rádi si poslechneme vaše zkušenosti a názory.
Děkujeme |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
pindruzka
člen týmu

|
Zaslal:
ne leden 15, 2006 4:46 pm |
  |
ahojky, gratuluji k uspechum (i malym) chce to porad cvivit, me zas ted blbne s povelem "sedni" napoprve se mu nekdy moc nechce no musim byt taky trpeliva.jinak s tema autama a prechazenim silnice.ja myslim, ze upozornovat ho na kazde auto je nesmysl.ve meste bych se z toho zblaznila a na vesnici (kde bydlim ja) toho zas moc nejezdi.kazdopadne tam kde auta jezdi, tak je na voditku!!!!a s tim prechazenim silnice to delam tak, ze vzdy nez chci prejit, tak se zastavim a dam povel sedni .nekde jsem to cetla, takze to taky takhle praktikuju |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
olivka

Registrace: 26.9. 2005
|
Zaslal:
čt únor 09, 2006 8:59 am |
  |
Každý povel má svůj čas. A povel lehni je dosti náročný. Moje labradorka i bráchův jezevčík ho začali chápat až v cca 6 měsících. Cvičila jsem přesně tak jak je tu popisováno s dobrůtkou a když to nešlo, pak přišlo na řadu podtržení předních nožek  |
_________________ Jana a Ketty |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
|
|