Tak tady pročítám vaše trable s čůráním v bytě a napadá mě, že bych se taky mohla poraditi v této záležitosti. Náš Picasso bydlí na zahradě, zatím má boudičku na verandě a na zahradu ho ještě volně nepouštíme. Naše přestava byla, že ho naučíme na zahradě na jedno místo, ale zatím nejsme úspěšní. Vždycky když vidím, že se mu chce donesu ho na to místo a on odejde o kus dál a tam se vyvenčí. Zvednu ho řeknu NE donesu ho na to místo, tam řeknu hodný kluk a příště se sïtuace opakuje. Momentálne jsem na to už skoro rezignovala a nechávám ho kadit a čůrat na zahradě, kde chce s tím, že až povyroste a budem chodit pravidelně ven, že už to nebude na zahradě dělat. Je fakt, že na verandě, kde je jeho místo se nevykadí (i když čůrá naprosto kdekoliv), tak myslíme, že až to JEHO MÍSTO rozšíříme na celou zahradu, že to tam dělat nebude. Co si o tom myslíte, je naše teorie správná? Picasso má 8 týdnů.
Registrace: 29.3. 2006
Zaslal:
út srpen 01, 2006 9:48 pm
Já osobně si myslím,jak ho jednou necháte venčit na zahradě,dost těžko ho to budete odnaučovat. Nebude to hlavně chápat,proč do určité doby mohl a najednou nemůže. Pokud ho chcete naučit vyprazdňovat mimo váš pozemek,musíte s ním od začátku chodit ven - jako kdyby jste bydleli v bytě. Taky to znamená,že vás čeká každodenní ranní vstávání (teď možná ještě noční) a vůbec venčení po celý jeho život. Měli jsme doma na hlídání fenku ridgebacka - bytovou holku - a ta se na našem dvoře na trávníku prostě nevyčurala,považovala to za náš příbytek a muselo se s ní ven. Náš Andy je zvyklej na ten dvůr a hovínka holt uklízíme.
Uvidíme jak se to vyvine. Myslím, že když budem pravidelně venčit 2-3 denně, a on bude už velký, že si sám zvykne dělat to venku, ale možná máš pravdu ty. Momentálně čůrá téměř neustále, to nevychytáme a na velkou potřebu bychom ho mohli zkusit vynést alespoň před barák, to je fakt. I na té zahradě máme problém, aby chodil na stejné místo, nemůžeme ho to naučit. Porádíte nám někdo??
Fido je taky panelákovej, takže nám nezbývá nic jiného než venčit, ale často jezdíme k rodičům s okrasnou zahradou a jezírkem, a tam mají hafani vymezený jen zadní díl zahrady. Fido se to naučil a už chodí taky jen dozadu, vždy když chtěl dělat potřebu jinde, okřikla jsem ho a poslala dozadu, teď už tam letí sám. Taky tam mají takové velké balvany místo patníků a čurají na ty kameny
Registrace: 6.1. 2006
Zaslal:
pá srpen 04, 2006 6:57 pm
my mame hafana venku a zahrada je kolem celeho baraku.volieru ma pred barakem a vyprazdnovat se chodi jen za barak.jedno misto to teda neni (okruh cca 5m),ale pred barakem hromadka nikdy nebyla.asi je to o tom, jak chape prostor.nebo kdyz jdeme na prochazku, tak ma jen 4 mista, kde se vyprazdnuje.s tim curanim to je slozitejsi, mate jeste miminko, tak necekejte zazraky
Pindru?ko díkec! Taky má jedno nejoblíbeněj?í místo na zahradě, kde to udělá, bohu?el to není to, které by se líbilo nám. Teď nás mrzí, ?e je to je?tě učuránek, proto?e ho zatím nechceme brát kvůli tomu do bytu a zrovna je venku "psí" počasí. Určitě to chce čas, u? se tě?ím a? bude vět?í a budem večery trávit spolu u nás v obýváku
Uvidíme jak se to vyvine. Myslím, že když budem pravidelně venčit 2-3 denně, a on bude už velký, že si sám zvykne dělat to venku, ale možná máš pravdu ty. Momentálně čůrá téměř neustále, to nevychytáme a na velkou potřebu bychom ho mohli zkusit vynést alespoň před barák, to je fakt. I na té zahradě máme problém, aby chodil na stejné místo, nemůžeme ho to naučit. Porádíte nám někdo??
Je těžké po pejskovi chtít, aby dělal potřebu přesně tam, kde mu určíme. Každý pejsek si i venku hledá svoje místo, než vykoná potřebu. Pro pejska je naprosto přirozené, že si popojde tam, kde mu to vyhovuje. Nemůžete po něm chtít, aby dělal potřebu právě tam, kam vy ho postavíte. Také nevím, jestli je dobře, že ho učíte venčit se na zahradě, když potom budete chtít, aby se venčil venku. Pro něj je v tuhle chvíli venku i na zahradě. Náš pes se na zahradě (kdekoliv jsme) klidně vyčůrá, ale neudělá velkou potřebu, to s ním musíme chodit ven. Nevím jestli se vám podaří, aby vám v budoucnu na zahradě ani nečůral. Kajdění na zahradě se dá předejít pravidelným venčením, ale s čůráním u psů je to složitější, čůrají častěji a značkují si. Pokude chcete, aby na zahradě nekonal potřebu vůbec, budete s ním muset chodit ven a to znamená v tomhle věku hodně často a to i v noci. I v dospělosti bude 2x-3x denně málo, 3x denně dle mého názoru minimálně. My venčíme min. 4x denně, většinou ale 5x.
tak nas prdola uz doma neudela louzi ani bobek ale ma opravdu brutalni zpusob jak upozornit ze "musi" normalne ke me prijde, skoci na me a kousne me do ruky, nohy, ne moc ale je to neprijemne kdyz tohle udela, reknu " jdeme ven? " a to leti jak strela ke dverim a venku upravdu neco provede.
mam obavy ze kdyz mu reknu nesmis ze si to spoji s tim ze me nema upozornovat, co s nim ?
Neříkej mu nesmíš, ale auuu, a pořádně, a pak nekousej!!!Aby věděl, že tě to bolí aže nesmí kousat!!!On se to naučí rozlišovat. A u toho vyjeknutí klidně přeháněj, oni taky zakňučí když je něco bolí.....
Neříkej mu nesmíš, ale auuu, a pořádně, a pak nekousej!!!Aby věděl, že tě to bolí aže nesmí kousat!!!On se to naučí rozlišovat. A u toho vyjeknutí klidně přeháněj, oni taky zakňučí když je něco bolí.....
Tak se musím podělit o zážitek,který mě fakt rozesmál. Vedle v barák má paní pejska,je to sice taková nedefinovatelná rasa,ale velikostí je to na 4měsíčního labouška. Ale má takový pěkný kukuč . No a ta paní to má supr vychytané .Jak jsou pytlíky na hovínka a vnich taková papírová lopatička - jistě znáte.Takže - její pejsek se začne točit,aby si našel místečko,paní mezitím vyndá lopatičku a šup - bleskurychle vloží pod pejska,ten se strefí na lopatičku,ona to šupne do pytlíku a je uklizeno!! Dobrý,ne??
Tak se musím podělit o zážitek,který mě fakt rozesmál. Vedle v barák má paní pejska,je to sice taková nedefinovatelná rasa,ale velikostí je to na 4měsíčního labouška. Ale má takový pěkný kukuč . No a ta paní to má supr vychytané .Jak jsou pytlíky na hovínka a vnich taková papírová lopatička - jistě znáte.Takže - její pejsek se začne točit,aby si našel místečko,paní mezitím vyndá lopatičku a šup - bleskurychle vloží pod pejska,ten se strefí na lopatičku,ona to šupne do pytlíku a je uklizeno!! Dobrý,ne??
a ja porad premyslela na co tam ty lopaticky jsou z travy bobka lopatickou neseberes
No já musím říct, že je pravda,že ten pesan se musí naučit už od počátku chodit mimo pozemek. Čím častěji to bude ze začátku, tím rychlejší to bude přestup. Je to jako z bytem. Pokud mu to dovolíme doma, je těžší přeučit.
Spíše bych doporučovala, aby se nevyprazdňoval vůbec na zahradě.
Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
po prosinec 04, 2006 11:26 pm
Já nevím, naší Daphne je to jedno, zahrada, park, les - kde zrovna je a musí tak to ze sebe vyklopí, holt na zahradě zbírám bobky, ze zkušenosti - co se týče učení pejsků(alespoň tedy toho našeho), ale vím, že pokud něco zakazát a naučit, tak rozhodně nepovolat když je to mimi, ale trvat na tom už od malinka - pak v tom mají maglajs - jak to, že do teď jsem mohl a teď už nesmím?
U nás by to byl neřešitelný problém nenechat holky kadit na zahradě...jsme bohužel skoro deset hodin denně v zaměstnání + cesta a doma není nikdo, kdo by je mohl vyvenčit. Jen občas se podaří manželovi dostat se na chvilinku domů aspoň zkontrolovat, jestli je všechno v pořádku. Naštěstí holky kaďánkujou na jednom místě u plotu, ne po celé zahradě, ale uklízet se to musí, to zas jo.
Jinak lidi, kteří po svých psech ve městě neuklízejí exkrementy, mě mírně řečeno pěkně štvou. Kluk se pak nemůže ani proběhnout v parku, aniž by nešlápl do h...a .
U nás by to byl neřešitelný problém nenechat holky kadit na zahradě...jsme bohužel skoro deset hodin denně v zaměstnání + cesta a doma není nikdo, kdo by je mohl vyvenčit. Jen občas se podaří manželovi dostat se na chvilinku domů aspoň zkontrolovat, jestli je všechno v pořádku. Naštěstí holky kaďánkujou na jednom místě u plotu, ne po celé zahradě, ale uklízet se to musí, to zas jo.
Jinak lidi, kteří po svých psech ve městě neuklízejí exkrementy, mě mírně řečeno pěkně štvou. Kluk se pak nemůže ani proběhnout v parku, aniž by nešlápl do h...a .
ja si posledni dobou naslapni kdykoli jdem ven jelikoz Qentisek musi jen na travicku a dal od chodniku tak hold musim s nim vic do travy
nejradsi bych ty neuklizece
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.