Registrace: 18.4. 2006
Zaslal:
út březen 18, 2008 8:49 pm
Zakládám nové téma - na popud Bohouška Kováře - právě dnes.
O víkendu tu máme mistry z Rakouska a tím i jedinečnou možnost optat se jich na vše co Vás zajímá ohledně WT, práce s labíky a metodiky výcviku.
Rádi vzneseme dotazy a sem pak písnem odpovědi jedněch z nejpovolanějších ( Bohoušek to přeloží tam a zpět ).
Jestli Vám něco nejde, nebo nevíte jak na to, tak písněte brzy, a Vaše dotazy zazní o víkendu až v Budějkách, na dálku zprostředkujeme odpovědi na Vaše dotazy.
_________________ Zlatíčka Peny a Joy
nice-friend.cz
Napadla mě taková ptákovina: Když posílám psa "dopředu" podle linie, jak moc musí být ta linie rovná? Vadí, když trochu zahýbá? Ono sehnat třeba 150m úplně rovnou linii není úplně triviální...
Díky
Zaslal:
st květen 28, 2008 4:12 pm
Ropa napsal(a):
Napadla mě taková ptákovina: Když posílám psa "dopředu" podle linie, jak moc musí být ta linie rovná? Vadí, když trochu zahýbá? Ono sehnat třeba 150m úplně rovnou linii není úplně triviální...
Díky
Vůbec tomu nerozumím, ale pokud sháníš linii 150 m tak už ji vlastně vůbec nepotřebuješ ...
Myslím tím, že se pejsek učí dopředu podle linie tak max. do 50 m a pokud už je tak dobrej, že běhá 150 m tak na něčem nerovném moc nesejde - to už pak opravdu stačí běžet třeba na poli kolem lesa, kolem větrolamu apod..
Na tak obrovské vzdálenosti by ti měli už spíše pomoci markanty - například z pole do lesa - nebo k určitému křoví, stromu apod...
150 m to už je pecka ... na takovou vzdálenost běhají pejsci, co už linie fakt nepotřebují a věří svému vůdci natolik , že BACK je pro ně dopřed tím směrem co vůdce ukáže ... i když nikde nic nevidí...
nice-friend.cz
Že jsem vedle a ještě k tomu blázen, to je samozřejmě možný.
Myslela jsem poloblind.
A když jdu se psem sama, tak ono to taky chvilku trvá, než jí tam ten marking odnesu (nedělám si blázny, 150 m dumíkem opravdu nedohodím!), vrátím se, pak ji pošlu třeba ještě pro něco jinýho, navíc cvičíme často v lese, takže i tam se ta vodicí linie hodí.
Zaslal:
st červen 11, 2008 12:02 am
Ropa napsal(a):
Že jsem vedle a ještě k tomu blázen, to je samozřejmě možný.
Myslela jsem poloblind.
A když jdu se psem sama, tak ono to taky chvilku trvá, než jí tam ten marking odnesu (nedělám si blázny, 150 m dumíkem opravdu nedohodím!), vrátím se, pak ji pošlu třeba ještě pro něco jinýho, navíc cvičíme často v lese, takže i tam se ta vodicí linie hodí.
No psala si blind a že jsi blázen tady nikdo nepsal... jen jestli si z nás neděláš ...
Předně jsem slyšel ... otravovat psa tak dlouhýma markingama lze, až má opravdu obrovské zkušenosti... takže se TI k tomu musí vyjádřit Ti co je mají ....
Kdyby si to házela, tak jde o úplně jinej cvik...
Ad linie - jak jsem psal , nevím co lépe dodat - na to ti stačí polní cesta, okraj lesa, břeh rybníku ... na 150 m - když už je dáváš ti asi nesejde na tom jak je rovná linie končícího lesa - stačí to dát třeba 5 m od lesa či od cesty do pole a pes tu linii vidí ....
nice-friend.cz
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.