Registrace: 20.4. 2006
Zaslal:
čt říjen 04, 2007 10:15 am
Ahoj, mám 19 měsíčního labradora a zjistila jsem,že si vytrhává chlupy. na tlapce a na břichu?Setkal jste se s tím někdo. Víte co to je?Prosím poraďtě.
Ve většině případů jde o zlozvyk z toho, že se pes nudí. Pes nemá co dělat, tak vymýšlí co bude dělat, no a dostane se k tomu, že si začně vykousávat a vytrhávat chlupy. Je nutné psa zaměstnat, nebo aby nebyl sám.
Ahojky, před časem jsem založila toto téma a asi jsem se vyjádřila špatně viz reakce na můj dotaz - odpověď výše. Můj tehdy 19 měsíční labrador (nyní 3 a půl roku) si vykousával chloupky na tlapkách, měl strupy po celém břiše v podpaží a celkově řídkou srst na postižených místech, šíleně ho to svědilo a pořád se drbal. První veterinář to řešil změnou žrádla na hypoalergení Calibrum a dal nám něco podobného jako jodisol,aby si to nelízal a píchl mu antibiotika. Ale nic se nezměnilo a trvalo to celé léto a podzim. V zimě se to úplně sklidnilo a všechny místečka mu krásně porostli novou srstí. tak jsme si mysleli,že už od toho bude mít pokoj,ale na jaře se to objevilo znovu. Tak jsme navštívili jiného veterináře a ty mu dali šampon Lactaderm (je to pro citlovou pokožku) a sprej na zmírnění svědivosti Dermatisan. To se malinko zlepšilo,ale i přes to ho to svědilo. Tak jsme navštívili veterinární kliniku v Táboře a tam mu vzali vzorek z kůže a na základě toho nám nasadili nenasycené kyseliny v kapslích a mazání na tlapky Prurivet, v tu dobu se mu ještě objevili i rudé pupence po celém čumáku,které byli plné krve a po jednom dni praskli a vytvořili otevřenou ránu. na to nám dali antibiotika s tím,že má v sobě nějaké záněty a může to všechno spolu souviset. Název už si nepamatuju. Ale až u třetího veterináře zjistili,že je alergický na pil. Po nenasycených kyselinách a prurivedu mu to všechno krásně zmizelo. přestalo svědění a drbíní.Tlapky zpět obrostli srstí a Bady je zase v klidu. Občas se mu objeví pár flíčků,ale ty už stačí natřít bd Prurivetem (obsahuje antibiotika) a nebo stříknout Cortavance (ten už je bez antibiotik,ale zabrání svědění) a rudá skvrnka zmizí. Tak snad to někomu pomůže pokud má stejné problémy.
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.