| Autor |
Zpráva |
Bunny
člen týmu

Registrace: 1.5. 2006
|
Zaslal:
pá červen 23, 2006 9:32 am |
  |
Tak se nám to válení v bahenní lázni moc nevyplatilo, včera jsme navštívili veta, protože to naše trdlo má pořádný zánět kůže na tváři a po celé hlavě! Náš první labík to měl ze špinavé vody také. Přikládám pár fotek.
 |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Jarka
člen týmu

Registrace: 18.10. 2005
|
Zaslal:
pá červen 23, 2006 10:10 am |
  |
Chudinka, co s tím děláte ??? |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Bunny
člen týmu

|
Zaslal:
pá červen 23, 2006 11:45 am |
  |
No, museli jsme to samozřejmě vystříhat, dostali jsme dezinfekci s jodem, mastičku a antibiotika . Teď nemůžeme k vodě pěkně dlouho a zrovna jsou taková vedra  |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Bacardi
častý přispěvatel

Registrace: 24.4. 2006
|
Zaslal:
pá červen 23, 2006 1:30 pm |
  |
Chuděrka "malej", my také vyrazíme k vetíkovi. Včera jsme mu pod kůži na boku nahmatali malou bouličku. Vypadá to jako tuková bulka, nebo jako po kousnutí (bodnutí) nějakým hmyzem, ale není vidět žádný povrchový poranění. Takže, hurá na veterinu . |
_________________ Bacardi Black Bohemia Karl - 6 měsíců
http://bacardi.bloguje.cz |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
Michaela
přispěvatel

Registrace: 1.1. 1970
|
Zaslal:
pá červen 23, 2006 4:27 pm |
  |
| Bacardi napsal(a): | Chuděrka "malej", my také vyrazíme k vetíkovi. Včera jsme mu pod kůži na boku nahmatali malou bouličku. Vypadá to jako tuková bulka, nebo jako po kousnutí (bodnutí) nějakým hmyzem, ale není vidět žádný povrchový poranění. Takže, hurá na veterinu . |
tak jsem zvedava co to bude... Nero to mel taky, ale presne v tech oblastech mel kliste...u vetik rikal, ze to je normalni...
drzim palce |
_________________ M+P+Nero (nar. 2.10.2005) |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
jířa
častý přispěvatel

|
Zaslal:
út červenec 18, 2006 3:42 pm |
  |
Tak ani nám se nevyhnulo onemocnění kůže že sem se tak radovala jak už Hazel hezky plave páč má ekzém asi z rybníka
dnes jsme dostali antibiotika 2xdenně,6tabletek na den proti svědění a Nolvasanem napěnit a po deseti minutách umýt
 |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Dana
častý přispěvatel

Registrace: 23.3. 2006
|
Zaslal:
út červenec 18, 2006 3:48 pm |
  |
Chuďátko Tak ať to rychle zmizí
Viděla jsem nedávno taky jednoho takovýho a měl oholenou hlavu
Já jsem zvědavá co diagnostikujou nám a jak nás oholí  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
supermartin
člen týmu

Registrace: 18.4. 2006
|
Zaslal:
út červenec 18, 2006 4:53 pm |
  |
| jířa napsal(a): | | Tak ani nám se nevyhnulo onemocnění kůže |
A z čeho to konkrétně je ?
Jestlipak nějaký vetík řekne - z čeho ? Nemyslím z rybníka, ale jestli to jsou sinice nebo co to způsobuje ? |
_________________ Zlatíčka Peny a Joy
nice-friend.cz |
|
| Návrat nahoru |
     |
 |
jířa
častý přispěvatel

|
Zaslal:
út červenec 18, 2006 5:49 pm |
  |
Kdepak neřekne ti nikdo přesně z čeho to může být i z komářího kousnutí ale spíš to budou sinice nebo nějaký fujtajbl z toho věčného postřikování chemií okolních polí  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Bunny
člen týmu

|
Zaslal:
út červenec 18, 2006 8:37 pm |
  |
Je to síla, pěkně se vám to rozlezlo! Nám už hlava i tvář zarůstá, sem tam má ještě nějaký stroupek, ale v poho. Přeji brzké uzdravení, je to otrava, že se v těch vedrech nemůže ani vykoupat, viď..? |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
jířa
častý přispěvatel

|
Zaslal:
st červenec 19, 2006 5:41 am |
  |
Tak to jediné mu asi ani trochu nevadí on není zas až takovým milovníkem vody 6x vkročí a doplave pro míček ale pak už ho to nebaví a já musím hodně dlouho čekat než pro něho doplave milostivě po sedmé abych tam ten míček nemusela nechat nebo pro něho plavat sama spíš mu víc vadí že mu nedovolím si to drápat i když se divím že mne poslechne když řeknu fuj nechto!  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
keren
přispěvatel

Registrace: 29.3. 2006
|
Zaslal:
st červenec 19, 2006 8:53 am |
  |
Tak to teda zírám,co pejsana může potkat. Náš Andy se teda může z vody podělat - připadá mi jak vydra. Máme kolem dědiny 3 rybníky a tak se vodě nevyhneme. Jenže v poslední době začal Andy děsně smrdět,když to řeknu přesně,tak jako týden nošený ponožky.A všichni se shodli na tom,že to má z toho jednoho rybníka.Je to prý učiněná stoka. Takže jsme tuto kratochvíli zarazili a chodíme plavat sice méně často,ale jinam,kde je lepší voda. Něčeho takového na kůži bych se nerada dočkala. |
_________________ Renata + Andy (16 měsíců) |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
jířa
častý přispěvatel

|
Zaslal:
st červenec 19, 2006 9:42 am |
  |
Když nad tím tak dumám tak máme kolem dědiny taky tři rybníky z nichž jeden je taky fujtajxl a právě proto že se mi zdálo že je voda v rybnících hnusná začala jsem s ním jezdit na štěrk kde se koupou lidi ale asi už pozdě  |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
keren
přispěvatel

Registrace: 29.3. 2006
|
Zaslal:
st červenec 19, 2006 10:29 am |
  |
Oni lidi se u nás koupou i v tom fujtajblu . Ale naštěstí máme možnost jít jinam,jen je to dál. A tam se koupeme všichni . Hlavně ať jste co nejdřív v pořádku. |
_________________ Renata + Andy (16 měsíců) |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
jířa
častý přispěvatel

|
Zaslal:
pá červenec 21, 2006 11:23 am |
  |
Hlásím zlepšení děkujeme za palečky určitě nám to taky moc pomohlo
Akorát má zase na přední noze bulku taky je červená a nechce se ztratit
 |
|
|
| Návrat nahoru |
  |
 |
Jarka
člen týmu

Registrace: 18.10. 2005
|
Zaslal:
pá červenec 21, 2006 11:45 am |
  |
Jiřa - když ty píšeš o to svém mazlíkovi, mám pocit že můžu jen říkat - to Aron taky. U tý vody přesně. Dostal takovou krásnou činku, chvíli se mu to líbilo, posledně jsem jen díky příznivému větru pro ni nemusela sama. jediné štěstí, že zatím jsme zdrávi a bez vyrážek. Tak vidíme jak se to lepší, a tak přejeme pěkný víkend. |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
AJA
uživatel

Registrace: 17.3. 2006
|
Zaslal:
pá červenec 21, 2006 1:01 pm |
  |
Tak mně to nedá a musím rovněž reagovat.
Bacardi - mám 14-ti měsíčního psa Arta, a protože součástí jeho rehabilitace po náročné operaci bylo a je plavání , tak moje zkušenosti. Plaveme od února v rybníku. Po každém koupání jsem dbala na vysušení kolem ocásku, hlavně nahoře a partií, které byly méně chráněné podsadou srsti. Už 4 měsíce používáme olej z lososa - články v Zvěrokruhu a odbor. časopis Veterinář. Tedˇ v těch horkách se koupeme až 8x denně v rybníku (jeden menší má na zahradě tak se ani neptá kdy jsou ostatní v bazénu) a proto dbám, aby potom proběhl tekoucí vodou, potok nebo hadice. Moc podle mě je důležité i v tomto horku vysoušení, protože se kůže může zapařit a problémy jsou tady. Denně kontoluji večer bříško a pokud vidím jen lehce zarudlou růži tak uvařím šalvěj- bylina ke koupi v lékárně kolem 20 Kč a dáváme obklady a během pár dnů je po problémech.
Šampon máme taky doma a doposud jsme ho nepoužili. Kůže vylučuje mazivo a promašťuje srst a u labradoru to funguje pokud to nenarušíme třeba šamponem.
To je asi vše z mojí strany a s pozdravem AJA |
_________________ AJA |
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
Krejča
přispěvatel

Registrace: 10.10. 2005
|
Zaslal:
po červenec 24, 2006 9:57 am |
  |
Teda Belda se nekoupala min. 3 týdny. Prostě od té doby co jí vyrazil ten ekzém. Pořád to měla rozškrabané, krvavé, mokvavé Vždycky jsem jí na dvoře napustila aspoň vanu a ona se v ní cákala. No teď už má pěknej stroupek, ale furt nevím, jestli už může jít do vody. Mám raději počkat, až se to vyhojí úplně? Je mi jí líto, vodu miluje a nechápe proč jí přivazuju, když jdeme kolem rybníka  |
_________________ Petra a Belda |
|
| Návrat nahoru |
    |
 |
Anonymní
|
Zaslal:
po červenec 24, 2006 1:20 pm |
  |
Já bych asi počkala s koupáním v rybníku, protože v těchto horkách je voda plná bakterií ale tekoucí vody bych se nebála. Šalvěj, o které jsem psala má protizánětlivé a stahující účinky. V pátek jsem našla Artovi pod paží drobný vřídek a tak asi 5x denně dáváme obklady ze šalvěje a už je tam stroupek, který je suchý. My jsme každý den na Libavě a tak se brouzdá v potoku. AJA |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bbarbii
častý přispěvatel

Registrace: 22.1. 2006
|
Zaslal:
ne červenec 26, 2009 8:40 pm |
  |
| Bunny napsal(a): | Tak se nám to válení v bahenní lázni moc nevyplatilo, včera jsme navštívili veta, protože to naše trdlo má pořádný zánět kůže na tváři a po celé hlavě! Náš první labík to měl ze špinavé vody také. Přikládám pár fotek.
 |
Zdravim po dlouhe dobe taky nas ted trapi mokvajici zanet kuze tak nam to vyholili dostali jsme vodu s jodizolem bo co polivat strikackou rano a vecer dnes jsme byli na dalsi injekci antibiotik a aby toho nebylo malo dostali jsme antibiotika na tyden  |
|
|
| Návrat nahoru |
   |
 |
|
|