Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
ne březen 23, 2008 8:49 pm
Ahoj vsichni,zajímalo by mě od jakého věku muzeme zkoušet agility.Moc mě to zaujalo a i pejskaři říkají že by to Meg bavilo.Slyšela jsem že je to nejlepší v 1roce veku štěnda.Je to pravda?
Ahoj, takže já sice s pesanem jěště agility nedělám, ale znám hodně pejskařů co se tomu věnují. Vím že to v Čechách dělá i jeden labrador, tady je jejich web http://www.4tlapky.com/michaela/ , oni ti snad poradí nejlíp
Já budu agilitovat až příští rok, ale začnu od štěnátka, samozřejmě dá se i později, poznám 6 měsíční a 6 roční pejsky co se jen začínají učit.
Takže držím pěsti pak dejtě vědět jak se daří
Ahoj, na agility můžeš chodit klidně dřív než v roce, akorát pejsek nebude skákat překážky, ale můžeš se učit ty, jak máš pejskovi správně dávat povely a jaké, a pejsek se může učit tunely, kladinu, a prostě věci které mu nebudou škodit při růstu, normálně se se štěňátkama probíhá parkúr i s překážkama avšak bez laťky, jen se učí jak mají na jakou překážku nabíhat atd. a postupem času až se pejskovi dostatečně vyvinou kosti a svaly se začnou laťky zvedat, začnou se trénovat zóny atd., takže bych se nebála jít tam se štěňátkem už v půl roce.... ale i dřív, ale na druhou stranu můžete začít třeba až ve dvou letech, záleží na vás, ale jestli chcete začít co nejdřív tak jak jsem říkala...klidně i ve 4 měsících...
Registrace: 1.1. 1970
Zaslal:
po březen 24, 2008 9:07 pm
Moc děkuji za rady Já bych to také chtěla zkusit už teď ale u nás na cvičáku chtějí aby byl pesanovi aspoň rok.Zdá se mi to docela pozdě ale zkusím to,třeba uspějeme a pustěj nás trénovat
Ještě by mě zajímalo jak dlouho by měl trvat trenink?Chodíme na cvičák a cvičíme hodinu,zdá se mi to docela málo.Jak je to s agility?
Díky za odpovědi
Meggi,
Vždyť máš malé štěně a hodina cvičení je až až. A k agility.....pro štěně labíka to není to pravé ořechové, je to velmi náročné na klouby. Rozhodně bych s tím začala až po roce věku, jak říkají na cvičáku. Pozdě to není a pes se to hodně rychle naučí.
Mám dotázek!Mému hafanovi budou v květnu 2 roky a má dysplázku střední D!!Vůbec to na něm není,ale poznat,běhá jakoby nic.Je taky hubenější,aby klouby netrpěly a neděláme velké túry!Teď jsme byli na jednom cvičáku a zkoušela jsem kho vést přes tunel,kladinu,...!A strašně ho to bavilo,ale mám strach,že to může mít následek na klouby!Myslíte,kdybychom skákali jen malé překážky,že by mu nic nebylo??Nebo je to jen zbytečný risk?Nechci dělat nic co by mu přitížilo,ale na druhé straně vidím,že by ho to náramně bavilo!!
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.