labrador-web.net golden-retriever-web.net
VyhledatTémataOdkazyFórumVaše nastavení
labrador - web - labrador retriever - vše o tomto plemeni !

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Zkuste to u nás : Zkuste to u nás :
Krmiva všech značek nejlevněji

domluva jistá :
info@nakupzdomu.cz

Inzerce Inzerce

Navigace Navigace
· Domů
· Archív článků
· Deníčky
· Diskuzní fórum
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· FAQ
· Fotogalerie
· Hledat
· Inzerce
· Kalendář akcí
· Ke stáhnutí
· Kniha návštěv
· Mapa Stránek
· Poslat článek
· Soukromé zprávy
· Statistiky
· Stránky webu
· Témata
· Top 10
· Uživatelé
· Váš účet
· Verze pro PDA
· Web Links
· Zvědavé ankety

Deníčky Deníčky
 1.5.2010
GrenAnabella

Labradorský retrívr MUJ NEJOBLIBENEJSI PES!
kilari

Prvý krát doma
DCdent

Naše malá Enie!!
Enie
 začátek
zdenka

[ Deníčky našich pejsků ]
[ Přidat deníček ]

nakupzdomu.cz nakupzdomu.cz

Mrkni !
A nejen to ale i granulky za nej ceny !
Vše pro výcvik

Informace Informace

Chovatelské stanice 

Zkoušky a zkušební řády 

Standard

Standard obrazem

Můžu na procházku ? (počasí) 

Podmínky chovnosti 

==================

Chovní psi 

Chovné feny 

Návštevnosť Návštevnosť
TOPlist

Odkud přišli Odkud přišli
1: http://search.seznam..
2: http://search.seznam..
3: http://search.centru..
4: http://search.centru..
5: http://search.seznam..
6: http://www.zoznam.sk..
7: http://www.felbest.i..
8: http://search.seznam..
9: http://www.google.cz..
10: http://www.google.cz..

Diskuzní fórum

labrador-web :: Zobrazit téma - Kdy začít..?
 FAQ •  Hledat  • Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny  • Registrace  • Osobní nastavení • Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv • Přihlášení
 Kdy začít..? Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové témaZaslat odpověď
Autor Zpráva
minicube

Registrace: 1.1. 1970

PříspěvekZaslal: pá květen 09, 2008 11:30 am CitovatNávrat nahoru

Ahoj páníčci:-). Máme hnědého pejska Dexíka, jsou mu 2 měsíce a několik dnů a doma ho máme týden. Rozhodl jsem se přidat mezi vaší komunitu labradorů, a tak jsem tady ode dneška nový.

Mám pár otázek, s kterými mi vy zkušení majitelé labů určitě poradíte.

Muj Dexter je dva měsíce starý. Question

a)Kdy s ním mám jít poprvé na vodítko ven do města.
b)Kdy můžeme poprvé do vody(řeka,potok).
c)O d kdy začínat s povely jako jsou lehni,sedni,místo,k noze atd..
A ještě několik věcí, aby toho nebylo málo: s pejsem chodím pořád na zahradu, aby se vyčůral atd, ale někdy jsem tam s ním třeba hodinu a nic, přídem však domů a v nepozorovaném okamžiku svou potřebu vykoná na podlahu Sad .Někdy si ale zase uleví spořádaně venku.

To samé přes noc,necháváme ho an chodbě, aby si zvyknul a někdy ráno přijdeme a to je spoušť. Všude nasr*no a jedna velká louže. Jindy zase ne.

Občas Dexe taky chytne kousavá a běhavá, a to líta po domě a po zahradě jak blázen, mam strach, aby se nezabil Very Happy a do všeho kouše, já nejsem výjimka, hned ho ale okřikuju, aby věděl, že to nesmí.

Jak to bylo u vás, měli ste taky takové problémy a případné řešení, hlavně s tim čuráním uvnitř domu. Poradťe prosím, díky.

PříspěvekZaslal: pá květen 09, 2008 4:04 pm CitovatNávrat nahoru

minicube napsal(a):
Ahoj páníčci:-). Máme hnědého pejska Dexíka, jsou mu 2 měsíce a několik dnů a doma ho máme týden. Rozhodl jsem se přidat mezi vaší komunitu labradorů, a tak jsem tady ode dneška nový.

Mám pár otázek, s kterými mi vy zkušení majitelé labů určitě poradíte.

Muj Dexter je dva měsíce starý. Question

a)Kdy s ním mám jít poprvé na vodítko ven do města.
b)Kdy můžeme poprvé do vody(řeka,potok).
c)O d kdy začínat s povely jako jsou lehni,sedni,místo,k noze atd..
A ještě několik věcí, aby toho nebylo málo: s pejsem chodím pořád na zahradu, aby se vyčůral atd, ale někdy jsem tam s ním třeba hodinu a nic, přídem však domů a v nepozorovaném okamžiku svou potřebu vykoná na podlahu Sad .Někdy si ale zase uleví spořádaně venku.

To samé přes noc,necháváme ho an chodbě, aby si zvyknul a někdy ráno přijdeme a to je spoušť. Všude nasr*no a jedna velká louže. Jindy zase ne.

Občas Dexe taky chytne kousavá a běhavá, a to líta po domě a po zahradě jak blázen, mam strach, aby se nezabil Very Happy a do všeho kouše, já nejsem výjimka, hned ho ale okřikuju, aby věděl, že to nesmí.

Jak to bylo u vás, měli ste taky takové problémy a případné řešení, hlavně s tim čuráním uvnitř domu. Poradťe prosím, díky.

Ahoj, jsem tady také jako nováček - máme žlutou fenečku 11ti-týdenní, máme ji doma čtvrtý týden. Všechny podstatné informace jsem si tady nastudovala ještě před tím, než jsem si ji přivezla domů, ale musíš to projít v podstatě všechno - už jsem vysledovala, že se tady prostě neradi vyjadřují k tématům, která byla probírána i nějaký ten rok nazpět. Většinou tě odkáží k minulým diskuzím, chce to číst a číst...

Ale já, jako taktéž začátečník, se s tebou mohu podělit o své čerstvé zkušenosti:

1. čůrání a kakání je třeba řešit hned od prvního dne a to velmi důsledně!
Chodit často a pravidelně, i každé 2 hod ( i v noci), hlavně po spaní,
jídle... Naše Aisha spí s námi v ložnici, na zemi na své matraci s dekou
a ani jednou se tam nepoč.. ani nepok.. Je to možná tím, že jsem žena, vychovala jsem 2 děti, takže jsem v noci "nastartovaná" na jakékoliv zakňourání a hned vstávám. Takže Aisha vstane z pelechu, zacvakají drápky na podlaze a já vstávám, beru ji a jdeme ven. Venku udělá potřebu a jdeme zase spát. První dny jsme chodily 2-3x za noc a venku to trvalo tak čtvrt hodinky, ale dnes (čtvrtý týden společného života) chodíme těsně před spaním- kolem 10.-11. hod., pak někdy mezi 2.-3.hod. a pak až ráno. Už vydržela i do osmi! Noční venčení zvládáme už za pět minut, Aisha pak hned naběhne do pelechu a okamžitě usíná, jen mně někdy trvá než zase zaberu Laughing Musím ovšem potvrdit, že manžel ani neví, že se kolem něho něco v noci dělo. Sad
Ve dne se nám ještě nějaká příhoda povede, ale to je proto, že jsme něčím zaneprázdněni a podceníme pravidelnost venčení.

2.Na vodítku jsme zkoušeli tak po týdnu, ale bylo to dílo! Bydlíme na vesnici přímo u řeky a louky, tak nás to moc netlačilo. Dáváme jí ho, jen když jdeme více mezi lidi (na pivo k přístavišti Razz ), aby neutíkala za každým psem a lidským tvorem. Pomalu se to zlepšuje, ale jak je trochu unavená, tak lehá nebo brzdí, nebo když ji hodně něco zajímá, tak velmi tahá a přebíhá ze strany na stranu.... ale beru to tak, že je ještě malá.

3.Koupání nám bylo doporučeno až tak ve 4 měsících a hlavně až bude teplejší voda, nicméně jsme s ní byli tento víkend na pískovně v Šaštíně, v písku bláznila jak pominutá, ale do vody jsme ji nenalákali. Manžel si dokonce sundal boty, vyhrnul kalhoty a vlezl tam sám a lákal ji na pamlsky, ale jak si smočila bříško, tak pelášila ven.

4.Povely nám zatím moc nejdou, slyší už na své jméno, ale "ke mně" uposlechne jen když není v okolí nic zajímavějšího nebo když ji strašně povzbuzuji a dělám ze sebe skoro blázna nebo když ukazuji pamlsek v ruce. Ještě docela dobře umí sedni, ale to je tak vše.

Takže hodně zdaru a pevné nervy a napiš, jaké děláte pokroky!

PříspěvekZaslal: pá květen 09, 2008 7:23 pm CitovatNávrat nahoru

u nás je to podobné.
Taky chodíme furt ven jak blbci, ale občas se stane, že právě něco děláme, a on si v klidu jednou kňourne, jestli vůbec a hotovo. Přes noc ho necháváme na chodbě, aby se nerozmazlil v pokoji, a někdy teda neslyšíme kňučení a v noci, nebo až ráno vyjdeme a na chodbě spoušť.

Na jméno nereaguje, a aby ke mně přišel taky musím dělat, jak dybych byl blázen, to se mu líbí a tak přiběhně hned zjistit,co to dělam.

člen týmu
člen týmu

Registrace: 18.4. 2006

PříspěvekZaslal: pá květen 09, 2008 11:40 pm CitovatNávrat nahoru

Ahojky a zdravím Tě !!

Je to trošku jinak, ne že neradi odpovídáme, ale prostě nestíháme a navíc, není to třeba - opravdu to vše najdeš - pokud budeš číst.

A mrkni se jen kolik bylo pokusů přijít se staronovým tématem ... ale věř mi , že venčení a přivolání se řeší u všech pejsků stejně není proto třeba nové téma pro Alíka ani pro Bena.. , a nakonec bychom tu měli 48 témat na přivolání a další stovky na venční ... ale stačí jen jedno ...

Pokud písneš po přečtení příspěvků, těch co se snažili pomoci a nebo aspoň do již založeného tématu k věci, jistě TI lidé odpoví, pokud bude nový dotaz, či nový poznatek...

ALE PŘEDEVŠÍM TO MÁ TU VÝHODU, ŽE KDYŽ PÍSNEŠ DO TÉMATU, KDE SE DANÝ PROBLÉM ŘEŠÍ- dostanou o Tvém příspěvku či dotazu zprávu všichni, kteří DANÉ TÉMA sledují, a to sice na svoji e-mailovou adresu a mohou Ti tak rychleji pomoci...

Nikoho nenapadne denně zde hledat - jestli se někdo na něco "nového neptá " , nezaložil "nové" téma, nebo procházet "nová témata" se stejným názvem jako u předchozích.... až to prubneš, jistě mi dáš za pravdu...

ZKUS SE PTÁT NA SPRÁVNÉM MÍSTĚ - a o TVÉM DOTAZU BUDOU JEŠTĚ TENTÝŽ DEN VĚDĚT (díky e-mailu ) VŠICHNI ZÚČASTNĚNÍ.

Držím palce s labíkem !!

Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Přidat nové témaZaslat odpověď

Přejít na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma